Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

  • 20. září 2008

     

   Začátkem června 2008 došlo v mateřské škole k rozsáhlé havárii, během níž voda poničila velkou část prostorů i zařízení školy. Bylo nutné kompletně vyměnit podlahy na dvou ložnicích, opravit elektroinstalaci, strop v tělocvičně, malby i omítky ve více než 50% budovy a provést výměnu pokroucených oken. Voda se dostala i do audiovizuální techniky, úplně zničila kazety, DVD i CD nosiče a mnoho dalších pomůcek. Před zahájením oprav musely být prostory vysušeny (suterén stále ještě vysoušíme). 

     Chtěla bych touto cestou poděkovat zřizovateli za pomoc při organizaci likvidace následků škod a za zapůjčení vysoušečů. Poděkování za další vysoušeče patří Diakonii v Roudnici nad Labem i firmě Rekont, která přednostně provedla nutné opravy. Nechci zapomenout ani na pracovnice školy, které už od neděle, a to i v době svého volna, ochotně přišly uklízet a zachraňovat, co se dalo.

     Díky vstřícnosti a pochopení rodičů, kteří si nechali děti doma nebo je bezprostředně po havárii vodili do  zapůjčené třídy v MŠ Pohádka, bylo možné školku v rekordně krátkém čase opravit. Velmi k tomu přispěl i rychlý způsob likvidace pojistné události. V září tak mohl být zahájen nový školní rok v budově, na které by nezasvěcený člověk nepoznal, že v červnu se tudy prohnalo obrovské množství vody.

                                                                              Ludmila Durdová, ředitelka školy

 

FOTO v galerii "Havárie vodovodu"