Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaříme s Pastelkou



Naším přáním je, aby děti jedly jídlo, které je zdravé, a které jim chutná, a aby věděly odkud jídlo pochází, jak se pěstuje nebo vyrábí. Naši společnou myšlenku rozvíjíme postupně a jsme přesvědčení, že právě touto cestou chceme jít a vzdělávat děti, a vést je k uvědomění si, že právě zdravými stravovacími návyky chráníme své zdraví. Snažíme se, aby si děti jídla vážily a věděly kolik úsilí je za jeho přípravou.
Do jídelníčku zařazujeme sezónní ovoce a zeleninu. K přípravě jídel používáme čerstvé suroviny od místních pěstitelů a dodavatelů. Děti u nás ochutnají a poznávají nové chutě. Připravujeme jídla pestrá a dobře stravitelná, svačinku doplňujeme čerstvou zeleninou a ovocem. Na školní zahradě pěstujeme společně bylinky a zeleninu a úrodu z vlastní zahrádky mohou tak děti i ochutnat.
Vedeme děti v Pastelce tak, aby si v životě dokázaly vybrat zdravé a kvalitní potraviny s respektem k přírodě.

Rádi bychom, aby jste byli s námi u našich nových nápadů, aby jste věděli proč a jak co děláme, abychom Vám dodaly odvahu zařadit do jídel, která doma připravujete jednu z méně běžných potravin tak,  jak se o to pokoušíme v Pastelce.
Každý týden vybereme recept z našeho jídelníčku, a budeme rádi, když si podle něj s dětmi doma připravíte nebo uvaříte svačinku nebo oběd a společně ochutnáte nejednu dětmi oblíbenou dobrotu.


Děti se CUKRU nevyhnou, ale musí vědět, kolik je zdravá hranice

Jak na plnohodnotná BEZMASÁ a LUŠTĚNINOVÁ jídla
 

Recepty