Salát “Kozel v zahradě”
8. 3. 2013
Salát “Kozel v zahradě”
1 syrová červená řepa, čínské zelí nebo bílé zelí, kukuřice sterilovaná nebo naklíčené mungo, uzené tofu, 2-3 lžíce sterilovaného křenu, citrónová šťáva, pepř mletý (není nutné), pórek nebo cibule, sůl, 2 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje lisovaného za studena, na zálivku sojanéza, smetana kysaná nebo rostlinná smetana Gran Cucina.
Červenou řepu a uzené tofu nastrouháme na okurkovém struhadle, zakápneme citrónovou šťávou a lehce osolíme, přidáme nakrájené čínské zelí (pokud použijeme bílé zelí, pak jej nakrájíme velmi jemně), dále přidáme kukuřici nebo mungo, promícháme, přidáme křen, sůl, případně pepř dle chuti a uvážení, můžeme (ale nemusíme) přidat kousek pórku nakrájeného najemno či kousek cibule. Na závěr přidáme smetanu nebo jogurt či sojanézu a vše důkladně promícháme.