Jdi na obsah Jdi na menu
 


MO Český ráj 2016/2017

 mo-cr-2017-50_01.jpg

Vitěz - FOTOKLUB MKS NOVÁ PAKA

Fotografie Petra Piechowicze a Ladislava Pekárka ze závěrečné konfernce můžete vidět zde,

Ve dnech 2. a 3. června se naši zástupci Petr Piechowicz, Ladislav Pekárek a „nefotografující členka klubu“ Alenka Pekárková zúčastnili závěrečné konference 56. ročníku Mapového okruhu Český ráj 2016/2017.

Již jen příjezd do Brumova-Bylnic byl pro nás zážitek, kdy kromě nádherné přírody a krásného, čistého a upraveného města nás skvěle přivítal předseda KFA BRUMOV-BYLNICE Mgr. Miroslav Pinďák.

Následoval večer plný dobrého jídla, piva, slivovice, zázvorovice (tak jsme tento mok pojmenovali) a zejména setkání „postižených“ lidí – čili nás, fotografů.

V sobotu 3. 6. 2017 se pak konala závěrečná konference a vyhodnocení výsledků Mapového okruhu. Zcela zaslouženě zvítězil Fotoklub Nová Paka, který již několik posledních let atakuje vrchní příčky této soutěže, a vítězům blahopřejeme. Náš fotoklub se umístil na devátém místě ze třinácti zúčastněných, což asi není to, co bychom si přáli – ale smyslem celého projektu nejsou body, ale setkání přátel fotografie. A to je cílem všech mapových okruhů v celé republice. Konference byla pořadatelem KFA Brumov-Bylnice perfektně připravena a účastníci obdrželi nádherný kalendář a katalog soutěže. Rovněž doprovodný program ve formě putování po výstavách v lukrativních prostorách města byl velmi dobrý nápad.

Děkujeme tedy pořadateli za perfektní zvládnutí pořadatelství 56. ročníku a rádi budeme na něj vzpomínat. Zároveň však musíme s politováním oznámit, že účast Fotoklubu Bohumín byla v tomto ročníku poslední. Důvody tohoto kroku byly na členské schůzi klubu projednány a spočívají především v malém počtu členů klubu, jejich dalším jiným aktivitám a několikasetkilometrové vzdálenosti jiných klubů od nás, kdy účast na dvoudenních závěrečných konferencích je pro naše členy problematická. Rozhodli jsme se proto pokusit se o účast v Moravskoslezském mapovém okruhu, který je v našem regionu. Jak to vše dopadne, to ukáže čas…
 

Ladislav Pekárek
předseda Fotoklubu Bohumín

Zpět na hlavní stránku