Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv aktualit

Příspěvky

INTERFOTOKLUB VSETÍN 2022

25. 4. 2023

O Interfotoklubu Vsetín v Televizním informačním kanálu Bohumín

Stříbrná stuha IAAP - Petr Piechowicz

fotoklub-bohumin--czech-republic----petr-piechowicz---ledova-jeskyne--c14-.jpg
 

Modrá stuha GPU - Karel Korbiel

fotoklub-bohumin--czech-republic----karel-korbiel---lenive-dopoledne--c15-.jpg

 

 

Josef Wagner v České televizi 28.3.2023

29. 3. 2023

Beseda Josefa Wagnera v Ostravě o výzkumech na Krymu

4. 12. 2022

 

9.výročí vzniku FKB a hodnocení map Znojma a Otrokovic

15. 1. 2022

mapa-14-1-2022-10.jpgZa přísného dodržování protiepidemických opatření a úzkostlivé opatrnosti, abychom hodnocené exponáty nepolili zlatavým mokem, proběhla v jedné bohumínské pivnici 9. výroční schůze Fotoklubu Bohumín. Účast byla stoprocentní, tzn. všech pět členů klubu. Tentokrát jsme hodnotili kolekce Fotoklubu Znojmo a Fotoklubu Beseda Otrokovice. Bouřlivá debata trvala čtyři hodiny.

Podle informací personálu byl zájem o hodnocení fotek i ze strany ostatních hostů restaurace, zejména kvůli velkému množství aktů, kterými nás zásobil Fotoklub Znojmo. Na jejich úsudek jsme však samozřejmě nemohli brát ohled.

Dalším bodem programu byl plán činnosti klubu na rok 2022 a konstatování otce našeho mladého člena Honzy, že se mu členství jeho syna v klubu začíná pěkně prodražovat. Holt každý koníček něco stojí…

Dobré světlo přeje předseda.

 

Josef Wagner poskytnul rozhovor Českému rozhlasu Ostrava

1. 12. 2021

a46e0be6300caebf11fd97898cad6ebe.jpgA poslechnout si jej můžete zde.

 

Kniha Josefa Wagnera "V říši boha Radegasta" pokřtěna

14. 10. 2021

_dsc3725.jpg

Kniha slavnostně pořtena

predsadka_2.jpg

Kolem jeskyní v Moravskoslezských Beskydech už od nepaměti kolují mýty a pověsti. Jak je to však s beskydským podzemím doopravdy? Kniha V říši boha Radegasta se snaží na tyto a další otázky odpovědět. Najdete zde spoustu bájí a příběhů, které se váží k tajemným jeskyním v nitru bájného Radhoště či Lysé hory, historii vzniku kultu boha Radegasta i povídání o prvních odvážlivcích, kteří se od 18. století snažili proniknout do hlubin beskydských hor.

V knize je popsán skutečný vznik a vývoj beskydských pseudokrasových jeskyní a všechny výsledky výzkumů bohumínských speleologů, kteří se od roku 1968 zabývají objevováním a dokumentací „beskydských ďůr“. Desítky autorových fotografií a map jeskyní ze všech oblastí Moravskoslezských Beskyd dávají čtenáři možnost nahlédnout do podzemí a zjistit, jak to doopravdy v pověstmi opředeném nitru hor vypadá.

 

 

Návštěva Galerijní ulice v Jistebníku

11. 11. 2019

Dnes jsme s manželkou navštívili galerii, kterou jen stěží v naší republice uvidíte. Více než slova prozradí nová kolekce fotografií a tyto webové stránky. Bylo to něco úžasného.

galerijni-ulice-002.jpg

 

 

LAM TRIO v Bohumíně

4. 8. 2019

V rámci přehlídky historických vozidel v Bohumíně vystoupila v doprovodném programu i formace LAM TRIO se swingovými melodiemi dvacátých až čtařicátých let 20. století. Byl to ohromný zážitek.

lam-trio-17.jpg

Poklikem na obrázek vstoupíte do galerie

 

Jarek Nohavica v Dolní Lomné

7. 7. 2019

Opět jako vždy bylo famózní a profesionální vystoupení Jarka Nohavici na Festivalu na pomezí 2019 v Dolní Lomné a dav návštěvníku nadšeně tleskal...

_dsc1979_01.jpg

Foto Ladislav Pekárek

 

 

Antonín Kostka - MÁ VLÁRA

15. 5. 2018

  Tato výpravná, dvojjazyčná publikace představuje autorovu tvorbu za neuvěřitelných čtyřicet let a je autorovým vyznáním k rodnému kraji. Je doplněna poezií Jaroslava Seiferta, textem Ing. Jana Tluky a autorovým epilogem. Postprodukce, sazba a grafická úprava knihy je dílem předsedy Fotoklubu Bohumín Ladislava Pekárka.

  V této chvíli se připravuje distribuce knihy do knihkupectví, nicméně zájemci již dnes mohou kontaktovat autora e-mailem na adrese antkostka@seznam.cz

Ladislav Pekárek
předseda Fotoklubu Bohumínpotah-uvod.jpg

Kliknutím na obrázek si můžete otevřít náhled knihy.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

následující »