Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vítejte na stránkách prodejny zdravé výživy v Bruntále    

 aktuáloně vám nabízíme tyto

ochutnávky, prezentace, akce, novinky

 


 

Epsomská sůl

Epsomská sůl neboli síran hořečnatý je bezbarvá, krystalická, dobře rozpustná látka s velmi hořkou chutí, která má ve své struktuře hořčík, síru a kyslík. Svůj název dostala podle města Epsom v Anglii, kde byla objevena. Vzhledem se podobá kuchyňské soli, ale je velmi hořká.

eps.gifPoužívá se jako

- koupelovou sůl

- doplňuje minerály v těle

- lehce se vstřebávají přes pokožku, působí relaxačně

- napomáhá tělu zbavovat se škodlivých látek, čistí a hydratuje pokožku

- celková koupel nohou či koupel nohou

- v kosmetických přípravcích

- tělový peeling při celulitidě nebo na ztvrdlou kůži

- uvolňuje ucpané póry

- příprava vlasového kondicionéru při nadměrném maštění vlasů

nebo jako lék proti zácpě

- vnitřně bezpečná, nutno dodržovat doporučené dávkování

                                       Léčivé účinky epsomské soli:vannochki-dlya-nog-s-morskoj-solyu-chem-polezny-i-kak-sdelat-6.jpg

 - zlepšuje vstřebávání hořčíku a zvyšuje jeho koncentraci v organizmu.

- má zklidňující účinky, zmírňuje stres a pomáhá při nespavosti.

- zlepšuje výkonnost a urychluje regeneraci.

- uvolňuje svaly celého těla, vhodná zejména při sportovních aktivitách

- zmírňuje bolest a otoky, urychluje regeneraci

- napomáhá detoxikaci organizmu  po celý rok, při jarní únavě

- nutralizuje i případný zápach – ideální na koupele nohou.

- zlepšuje trávení díky projímavému účinku síranu hořečnatého.

 


 

 

Vyzkoušejte umešvestky a umeocet 

– zázrak pro naše zdraví a součást nejen jarní detoxikace

_vyr_3280_ume-ocot-special-300ml-sunfood-7490.jpgPochází z japonské kuchyně, u nás jsou známé díky makrobiotice. V naší kuchyni se využívají především pro své léčivé vlastnosti. 

Ve skutečnosti jsou to dva pomocníci v jednom. Umeocet dokáže nejen okyselit, ale také osolit a tak se výborně hodí k přípravě všech jídel,

kterým potřebujete dodat slano-kyselou chuť. Svou povahou patří k zásaditým potravinám, což znamená, že neutralizují kyselé prostředí.

Co je umeocet?

- tradiční japonská specialita, vyrobena přírodní cestou, vzniká jako „odpadní 

 produkt” při procesu fermentace švestiček umeboshi

 

Kde jej mohu použít?

- můžete jej použít pro osvěžení  např. v létě místo sirupu naředěný vodou

- aktivuje metabolismus, ulevuje při trávicích potížích a při pálení žáhy – pomáhá lžička umeocta rozmíchaná ve sklenici vody

- ideální pro přípravu zálivek, dresinků, na výrobu pickles, skvěle se hodí například do čočky na kyselo nebo kulajdy

- je zásaditý, takže při jakékoliv únavě, po nemoci, po opici

 


 

Co je a proč pít Matcha časj -  NYNÍ V AKCI

zastineni-fuji.jpgMatcha se rodí ze tmy
Matcha roste pouze na zastíněných polích.Čtyři týdny před sklizní se pole úplně zastíní. Speciální stínicí technika zabrání až 90 % slunečního světla. Rostlina, která je v té chvíli téměř v úplné tmě, kompenzuje nedostatek světla intenzivní produkcí chlorofylu. Zakrytím keřů čajovníku během určité části vegetačního období se docílí tenčích a chutnějších lístků s vyšším obsahem chlorofylu. Zachovávají si rovněž více nutričních benefitů.

Matcha je silný antioxidant
Antioxidanty jsou velice prospěšné látky, které se přirozeně objevují v zeleném čaji. Pomáhají tělu zbavit se škodlivých chemických látek. Podle nedávné studie doktora Davida J. Weisse a doktora Christophera R. Andertona se potvrdilo, že v čaji matcha je enormně vyšší podíl antioxidantů než v jiných potravinách, o 25% více  antioxidantů, než běžné čaje (doloženo studiemi) a zhruba 137x více antioxidantů, než v běžném zeleném čaji (opět doloženo studiemi).

Matcha obsahuje   L-theanin
Čaj je jediná rostlina, která jej přirozeně produkuje. L-Theanin je unikátní látka podporující dobrou náladu, alfa vlny a soustředěnost. I proto je čaj matcha často vyhledáván studenty a lidmi s náročným povoláním, kteří jsou schopni zůstat podstatně déle soustředění, než za běžného stavu (opět doloženo studiemi).

Matcha Tea navozuje pocit klidu
Přítomnost aminokyseliny L-theanin v lístcích použitých k výrobě zeleného čaje matcha stimuluje produkci alfa vln v mozku, čímž navozuje pocity klidu a uvolnění bez pocitu ospalosti.

 

Posiluje paměť a koncentrac-i
L-theanin produkuje hormony jako dopamin a serotonin, které zlepšují náladu, posilují paměť a podporují lepší koncentraci.

Pomáhá spalovat kalorie

Zelený čaj matcha umí nabudit metabolismus a pomoci při spalování přebytečného tělesného tuku asi o polovinu rychleji, než je běžné. A to bez negativních vedlejších účinků, jako je zrychlený srdeční tep a vysoký krevní tlak.

matcha-napoj-1.gifVyplavue toxické látky z těla
 Proces výroby zeleného čaje matcha z rostliny Camellia sinensisvyžaduje zastínění lístků před slunečním světlem, čímž se v nich zvýšíprodukce chlorofylu. Výsledný vysoký obsah chlorofylu dodává tomuto čaji jeho krásně jasnou zelenou barvu, ale rovněž z nějdělá silný antioxidační prostředek, který má schopnost „vypláchnout“ z těla těžké kovy a chemické toxiny.

Dodává energii
Díky unikátní kombinaci aminokyselin a kofeinu je matcha pro tělo šetrnější než káva nebo energetické nápoje. Kofein v matcha se navíc uvolňuje postupně až šest hodin, takže vás nečeká žádný výkyv jako u kávy nebo energetických nápojů. 

Naopak pokud nemáte v plánu strávit celou noc učením, doháněním restů či nočním cestování, doporučujeme pít poslední šálek zhruba 5 hodin před spánkem. Jinak budete mít problém s usínáním.

 

Pomáhá správné funkci imunitního systému
Katechiny nacházející se v tomto čaji mohou podpořit fungování imunitního systému. Jeden šálek zeleného čaje matcha poskytne dostatečné množství živin, jako jsou draslík, vitamíny A a C, železo, bílkoviny a vápník

 


 

Širataki - konjakové těstoviny

 

img_20240315_172950_483.jpgPatří mezi nízkokalorickou přílohu, mají nízký obsah kalorií i sacharidů. Obsahují rozpustnou vlákninu glukomannan (dokáže zvětšit svůj objem až 50x)  a velké množstí vody.  Proto dobře zasytí. Rozpustná vláknina je potravou pro naše prebiotické bakterie.

 

Jako příloha se používají především v asijské kuchyni. U nás jsou zajímavou změnou a součástí   redukčních a  bezlepkových diet  a ketodiet.

 


 

Šťávy Dennree

img_20240315_172357_999.jpgNěmecká bio značka s dlouhou tradicí, která nabízí kombinaci vysoké kvality potravin, dobré ceny a širokého sortimentu. Dennree má rozsáhlý sortiment biopotravin.

Součástí jarního odlehčovacího jídelníčku mohou být právě zeleninové šťávy, které našemu trávení odlehčí.

 


 

Kombucha speciál - ochutnejte sami

 kombuchy.jpgKombucha je lehce perlivý fermentovaný nápoj vzniklý z oslazeného černého nebo zeleného čaje, který je užíván jako funkční potravina. K fermentaci je užívána symbiotická kolonie bakterií a kvasinek, nazývaná též zkratkou SCOBY

 

Můžete si ji ale vyrobit sami doma a dochutit dle vlastní fantazie.

 


 

Vyzkoušejte přírodní barvy na vlasy Khádí

khadi-1.png

421037093_1239595810307756_1720553402530792628_n.jpg


 

Crunchy proteinová tyčinka - novinka

vysoký obsah proteinu - nízký obsah cukru -bez lepku -

bez palmového tuku - se syrovátkou


 

Mák a mňamka makové mléko

 

Suroviny: mák, špetka soli, datleimg_20240212_180328_870.jpg

Mák propláchneme ve vodě a přes noc namočíme. Poměr máku a vody je 1:4 až 1:8, čím méně vody, tím smetanovější chuť má výsledné mléko. Ráno přidáme špetku soli a rozmixujeme. Nakonec přecedíme přes cedník a použijeme. Pro lahodnější chuť můžeme do mléka přidat pár kousku datlí. 

Mák samotný je bohatým zdrojem vápníku, zinku, železa a hořčíku. Makové mléko můžeme použít přímo k pití, pro výrobu kokteilů nebo jej použít v teplé kuchyni při výrobě dezertů nebo moučníků. V lednici vydrží 2-3 dny. Mléko můžeme vyrobit z máku nemletého i mletého. Zbylou makovou hmotu můžeme použít při výrobě dezertů nebo pro pečení.

V naší prodejně můžete zakoupit místní mák pěstovaný na Opavsku.

 


 

Sušené maso Telcek - ochutnejte sami

sus.maso-1.png

 

Druhy

Hovězí

Vepřové

Krůtí

Dančí

 

 


 

Medové datle od 19.2.2024 v akci - jako právě utržené

img_20240216_154338_405.jpg


 

Vyzkoušejte chuť yuzu

img_20240216_155630_470.jpgYUZU je drobný citrusový plod, který se pěstuje v Asii – hlavně v Japonsku a Korei. Pro své složení a účinky je označován za „Vitaminovou bombu“. Yuzu je nízkokalorické a velmi výživné ovoce.

Ochutnat můžete buď čistou chuť yuzu nebo s příchutí aloe či zázvoru.

     


 

Za minimální náklady skvělý doplněk stravy

Nenaklíčená semena jsou ideální zásobárnou vysoce hodnotných tuků, bílkovin, minerálních látek, img_20240216_153319_405.jpgstopových prvků, vitamínů a enzymů. Při klíčení semen se tyto látky aktivují a zvyšuje se jejich obsah v semenech až o 200%.

Čerstvé klíčky jsou nejen chutné a skvěle doplní váš jídelníček v předjaří.

Nakličování doma není náročné a za  minimálními náklady chutný doplněk stravy s vysokým obsahem vitamínů. Při klíčení dochází v semenech k enzymatickým pochodům. Přijímá-li zrno vodu, enzymy se stávají aktivními a dochází ke přeměně organických látek v zrnu. Škrob se štěpí na jednoduché cukry, bílkoviny na aminokyseliny a tuky na volné mastné kyseliny. Klíčením roste v zrnu množství esenciálních aminokyselin, které tělo nezbytně potřebuje, stoupá až několikanásobně obsah vitamínů (především vitamínů skup. B -thiamin, riboflavin, pyridoxin, vit.C a vit. E).


 

Slané krekry od Zemanky s mlátem

img_20240216_154904_823.jpg


 

Nové porcelánové hrníčky na pořádný čaj či kafe s sebou

 

img_20240216_161158_273.jpgimg_20240216_160759_259.jpg

 


 

 

   Pumpkin Spicepump-latte.png

 

Vyzkoušejte kultovní latté: zalijte sirup mléčnou pěnou

a espressem a dobře promíchejte. Nechte se okouzlit chutí

sladkého dýňového koláče ve skleničce!

 

 

 

 



Jsme nové - vyuzené, vytuněné a vykrůtěné

patifu.jpgProdukty firmy Veto z Kladna  jsou vyráběny z pečlivě vybraných surovin tak, aby vytvářely skvělou harmonii chutí a zákazník se k nim rád vracel.

Suroviny se používají přirozeném stavu, aby v nich zůstaly zachovány přírodní látky. Produkty neobsahují  konzervanty, umělá barviva ani GMO sóju.

Stávající sortiment pomazánek patifu byl nyní obohacen o tři nové druhy a to o svačinku vyuzenou, vytuněnou  a vykrůtěnou.

 

Ochutnejte sami!


 

datl.png

V akci od 22.1. do 31.1.2024


 

Dny Zdraví Bruntál 6.6.2023

den-zdravi-bruntal.png

___________________________________________________________________________________________

Dny zdraví Leskovec nad Moravicí

den-zdravi-loeskoivec-3.6.2023.png

____________________________________________________________________________________________________

 

VYZKOUŠEJTE NOVÉ POMAZÁNKY

img_0678.jpg

____________________________________________________________________________________________________

KOKOSOVÉ DEZERTY

kokos.dezerty.jpg

Vyzkoušejte, dobře vychlazený, popř. krátce zmražený chutná jako smetanová kokosová zmrzlina.


 

KÓLIOS HALLOUMAKI CHEESE 2x75g

Delikátní sýr řeckého typu vyroben z kravského, ovčího a kozího mléka, který se svou konzistencí hodí ke grilovování i na pánev… S čistě přírodní chutí sýru.

chaloumi.jpg


 

Videorecept velikonoční beránek

 videorecept na velikonočního kakaového beránka 


Využijte jarní akce s Country life

 

velka-jarni-akce.jpg

 


 

cl.jpg

letak-letni-akce_2017-04_web.jpg

 


 

Na dovolené přijdou vhod

akce 3+1

pastiky.jpg

 


 

Na dovolené přijdou vhod

akce 2+1

bombus.jpg

 


 

Novinky můžete vyzkoušet již dnes 30.3.2017

na našem vaření Čáry máry v kuchyni

 

hedvabne-tofu.jpg         

 

vegi-tofu.jpg

 

 

maso-veto.jpg


 

Čočkové sušenky BIOLINIE

 

Společnost PRO-BIO uvádí na domácí trh novinku: bezlepkové sušenky z čočky.

Sušenky jsou přirozeně bezlepkové z vlastní bio mouky namleté v bezlepkovém mlýně ve Starém Městě. Jsou vyrobeny bez palmového oleje, zlepšujících přípravků, fosfátových kypřicích prášků a náhražek. Mouka z červené čočky je doplněná kokosem, čokokapičkami a vanilkovým aroma. 

 

cockove-susenky.jpg

 


 

Vyzkoušejte vegetariánský plátek

komplexní bílkoviny Kadlík

 

Složení: tofu, vaječný bílek, rajčatový protlak, sušená cibule, kvasný vinný ocet, kvasničný extrakt, guarová mouka, mořská sůl

 

kadlik.jpg

      


 

 Na prodejně nově najdete

          čerstvé bezlepkové pečivo       

Dodávat potřebným bezpečné bezlepkové pekařské a cukrářské výrobky

současně jim dopřát možnost požitku z chuti,

která je velmi podobná těm

klasickým z pšeničné či žitné mouky, byl náš hlavní cíl,“

říká Martin Knappe, majitel pekařství a cukrářství,

které se na bezlepkové pečivo specializuje.

knappe-2.jpg


 

 Akce k  čaji Matcha tea (30 ks)

zdarma zelený shaker jako dárek

 

matcha.jpg

 


 

Akce 2+1 tyčinky bombus

od 1.11.2016 do vyprodání

 

img_2977--2-.jpg

 


 

Životabudič Fytomineral

 

fytomineral.jpgKoloidní roztok minerálů Minerální látky tvoří přibližně 4 % celkové tělesné hmotnosti člověka. Ačkoliv minerály, stopové prvky i vitaminy nejsou nositeli energie, tak jsou zcela nezbytnou složkou naší stravy. Slouží k výstavbě tkání v těle, regulaci pochodů látkové přeměny a zúčastňují se i procesu vedení nervových vzruchů.

 Minerální látky hrají také důležitou úlohu při zpomalování aterosklerotických změn v cévách a mají vliv na hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Jelikož si je naše tělo nedokáže samo vytvořit, jsme odkázáni na jejich příjem potravou a vodou.

Přestože většina minerálů je v dostatečném množství obsažena ve vhodných potravinách, dochází při konzumaci běžné „moderní“ stravy plné tuků, cukrů a soli k nedostatečnému příjmu určitých minerálních látek. Na druhé straně u některých farmaceutických přípravků může dojít k předávkování nebo nerovnováze přijímaných minerálních látek. Tento problém je při užívání Fytomineralu eliminován, protože minerální látky jsou v koloidním stavu netoxické a nemůže docházet k jejich předávkování ani nerovnováze

 

 Použití Fytomineralu

» virové infekce a snížená imunita » nedostatek životní energie, stres a únava 

ekzémy, vyrážky, svědivost kůže

 » regenerace a oživení celého těla, kostí, zubů, vlasů a nehtů » cukrovka, aktivace hormonálního systému » zlepšení funkce mozku, poruchy centrálního nervového systému » osteoporóza » špatná krvetvorba

» výživa svalů a odstranění svalových křečí

» doplnění potřeb minerálů v rámci rekonvalescence po těžkých nemocech » detoxikace organismu a regenerace buněk

 » zvýšení využitelnosti vitaminů z potravy Minerální látky tvoří přibližně 4 % celkové tělesné hmotnosti člověka

 


Akce limonády Hollinger

 

vystrizek1.jpg

Letní počasí se pomalu blíží a s ním roste i chuť na chlazený nápoj. Zkuste zahnat žízeň s našimi jemně perlivými bio limonádami Hollinger. Můžete si vybrat ze 7 osvěžujících příchutí. Po celý květen je nabízíme o 15% levněji.
Všechny limonády Hollinger jsou:

- bez umělých sladidel, barviv či aromat
- slazeny třtinovým cukrem
- bez geneticky modifikovaných organismů (GMO)
- vyrobeny ze surovin pocházejících z ekologické produkce
- slazeny o 30 % méně oproti běžným limonádám

Bio Cola?

Ano, naše Cola je vyrobena z přírodních surovin, obsahuje méně cukru, je bez kofeinu a obsahuje přírodní aromata!


 

Ochutnávka 24.9.2015

Sladstar – čokoláda slazená sladem

Jedinečné použití ječmenného sladu místo řepného cukru, který nemá obdobu na českém ani evropském trhu, dělá z tyčinky Sladstar přírodní, zdravý výrobek staletími ověřené suroviny nízký gylkemický index - ověřeno studií vyrobeno ze zdraví prospěšného tuku vitamíny skupiny B, vláknina a minerály - vše v přírodní formě bez chemických konzervantů, barviv a přidaného cukru vhodné i pro diabetiky, makrobiotiky či vegetariány/ vegany.

img_0217.jpg


Ochutnávka 17.9.2015

Lašský krém

chutná pomazánka k pečivu

lassky-krem.jpg


 

Ochutnávka 10.9.2015

Chichinky

 

Vyzkoušejte skvělé tyčinky s chia semínky

chichinky.jpg


Ochutnávka 27.8.2015

Medové perníčky z Vysočiny

tradiční perníčky, regionální produkt Vysočiny 

img_0141.jpg


nás na prodejně od 25.8.2015

vystrizek-cl.jpgvystrizek-cl1.jpgvystrizek-ccl2.jpg


 

Využijte akce Léto s Hollingrem

 

holinger.jpg


ochutnávka 13.8.2015

Raw proteinové tyčinky Bombus -

přírodní, bezlepkové, bez cukru, bez tepelného zpracování

bombus.jpg


ochutnávka 18.6.2015

chlazené pomazánky Gourmanette

s příchutí rajče- paprika, natural, cizrnová a konopná

vyrobených ze slunečnicových semínek, zeleniny, koření

pom-1.jpg


AKCE

PŘI ZAKOUPENÍ 2 LIBOVOLNÝCH KUSŮ  TOFU ALFA BIO

DOSTÁVÁTE 1KS TOFU NATURAL ZDARMA

stazeny-soubor.jpg

Akce platí do vyprodání zásob.


Ochutnávka 21.5.2015

tapioka-1.jpgtapioka-zpr.jpg


Ochutnávka 14.5.2015

Bezlepkový chlebíček se slunečnicí

Chutná sladká svačinka i rychlé občerstvení.

Příchutě: stracciatella, karamel a se slunečnicí

bl-chlebicek.jpg


Ochutnávka 30.4.2015

Ochutnávka 30.4.2015 – májová brynza

 

Slyšeli jste, že nejlepší brynza je májová? Proč? je z čerstvého mléka, které ovečky dávají po jehňátkách navíc z krásné jarní zelené trávy. Ve čtvrtek můžete přijít ochutnat pomazánku z brynzy.

 

bry.jpg


Ochutnávka 16.4.2105

Čokolády slazené maltitolem

pro nízký glykemický index vhodné pro diabetiky


Maltitol je sladidlo, stabilizátor, emulgátor a zvlhčující látka v potravinách. Používá se k nahrazení sacharózy.

Jeho sladkost dosahuje cca 75-90% sladkosti sacharózy, ale obsahuje poloviční energii. Stimuluje růst probiotických bakterií v tenkém střevě. Nezpůsobuje kažení zubů. U některých savců  včetně člověka vzniká v ústech  při  rozkladu  škrobu amylázou. 

Látka se vyrábí hydrogenací maltózy, což je cukr získaný ze škrobů. 

ochut.cokolada-s-maltozou.jpg


Ochutnávka 9.4.2015

Vyzkoušejte přepuštěné máslo Ghí


Charakteristika: vynikající chuť, máslo zbavené mléčné bílkoviny a vody, jen čistý tuk
Použití: v jakékoliv studené i teplé kuchyni, do pomazánek, pro pečení i restování zeleniny

vystrizek.jpg


Od 8.6.2014 akce do vyprodání

na pravý řecký jogurt KRI KRI 150g


Jedná se o velmi hustý 10% jogurt bez chemických přísad vyrobený tradičním způsobem.
Jogurt je vhodný  k přípravě tzatziki, dezertů, letních salátů či zmrzlin.

121_small.jpg


 

Tento čtvrtek 5.12.2013 vás zveme na ochutnávku

javorového sirupu firmy Pro bio

mid_412176_img_1350332142.jpg

 

 

 

Je vynikající na slazení nápojů, mohou se jím

polévat palačinky, lívance, vdolky, zvýrazní chuť

koláčů, sušenek či sladkých chlebů

 

 

 

___________________________________________________________________ 

  

Tento čtvrtek 7.11.2013 jsme pro váís připravili ochutnávku melasy

378819d1ff.jpg

Třtinová melasa je cenný vedlejší produkt výroby třtinového cukru. Obsahuje všechny biologicky účinné látky z původní rostliny - cukrové třtiny. Jedná se o harmonizovanou soustavu životně nezbytných stopových prvků a organických látek, kterých se nám současným způsobem stravování většinou nedostává.

Látky jsou v přirozené přírodní formě, což umožňuje jejich snadné vstřebávání. Třtinová melasa je pro své vlastnosti nazývána "Černým zázrakem".


 

Ve čtvrtek 31.10.2013 přijďte ochutnat

mrkvánky cqhgrfowdxwazvrdszqy6_r7rmcisjribj_xdoz-joqpegxraftirua1il9sqzrlb82g11k.jpg

 

Mohou se stát vhodným mlsáním pro vás nebo  vaše děti nebo posloužit jako lehká svačinka.

 


Ve čtvrtek 24.10.2013 přijďte ochutnat zeleninové chipsy celerky a řepelky 

20130402-145127-repelky.png Zeleninové lupínky z řepy mají výraznější chuť, zatímco ty celerové jsou jemné a lehké. Společně tvoří zajímavý a vyvážený mix. Ochutnejte sami! Mohou se stát vhodným mlsáním pro vaše děti nebo pospužit jako lehká svačinka.

________________________________________________________________________

Ve čtvrtek 17.10.2013 přijďte ochutnat nářezy brokolicový a s řasou firmy Amunak Vsetín1217-1013-large.jpg

Nářezy mohou posloužit místo sýru nebo salámu pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou živočišnou bílkovinu
Vyzkoušet můžete i nářez žampionový, zeleninový.
Nářezy jsou bezlepkové.

_______________________________________

Tento čtvrtek s námi přijďte vyzkoušet vaření z plodů podzimní zeleniny - více v Čáry máry v kuchyni

_______________________________________

Tento čtvrtek 19.9.2013 vás zveme na4aed063bee64456ab51de0e3cd119e36.jpg ochutnávku mrkvové šťávy Eden

 

Mrkvová šťáva Eden v biokvalitě je bohatá na betakaroten, který se v těle mění na vitamin A – důležitý vitamin pro pokožku a zrak, stejně jako pro udržení zdravých sliznic. Dostatek přirozené vlákniny vám může pomoci při podzimní očistě. 
 

_____________________________________________________________________ 

 

 

Tento čtvrtek 19.9.2013 vás zveme na ochutnávku
tofu firmy Sunfood Dobruška

tofu.jpg

Tofu (sojová bílkovina) je tradiční čínský výrobek, který se vyrábí srážením sojového mléka.  Používá se jako základ sladkých i slaných jídel.
Skvělý pro vegetariány, sportovce, děti, ale i pro ty, kteří ze zdravotních důvodů nemohou konzumovat mléčné výrobky.

_____________________________________

Srdečně vás zveme
    ve čtvrtek 1.8.2013 od 11 do 15 hodin
 na ochutnávku


Vynikající krémový dezert bez přidaného cukru pro široké použití jako např. výrobu pudingů, kaší, koktejlů, koláčů, nákypů, čajového pečiva, apod.
V kombinaci s ovocem, semínky nebo ořechy vznikají
          v  kuchyni opravdu lahodné dobroty,
                   kterým nikdo neodolá.
 

images.jpg


Tento čtvrtek 18.7.2013 vás zveme od 11 do 14 hodin na ochutnávku kváskového chleba s patifu pomazánkami.

Kváskové pečivo je drtivou většinou --612.jpgdietologů a výživových poradců považováno za zdravější a snáze stravitelné. Vnitřní slupka obilného zrna obsahuje stopy kvasinek a mléčné bakterie. Smícháním vody a mouky pak dochází za příznivé teploty k přirozenému kvašení těsta.

  

                          tofu_pastika_patifu.jpgPaštiky PATIFU jsou novou
generací našich pomazánek.
Vyznačují se velmi jemnou konzistencí a výrazným, vyváženým ochucením. Jsou 100% rostlinné, bez chemických přísad, aromat a konzervantů.

_____________________________________________ 

Tento čtvrtek 11.7.2013  vás zveme na ochutnávku sezamové pasty s čokoládou firmy Hermes. 

i7qknuu0mlqz9oba4bukq1ztdt8drtvugkmnzpkhkf3mqnajw1-vyj4n4beqmeyjhyx4l_e.jpg

 


 

 Srdečně vás zveme na prezentaci firmy Pleva

(přírodní kosmetika a potravinové doplňky vyrobené z medu – propolis, včelí pyl, mateří kašička a další)spojenou s ochutnávkou produktů
dne 20.6.2013 v prodejně  11.00 - 14.00
            
www.pleva.cz

dsc_9913_resize.jpg

 


 

Ve čtvrtek 13.6.2013 můžete ochutnat vanilkový dezert Provamel imagew.jpg

Sojová alternativa pudingu,
skvělý na dovolenou k přímé spotřebě nebo
jako ingredience do sladkých jídel.
Během chvilky vytvoříte přidáním letního ovoce skvělý pohár nebo kokteil.

 

 


Tento čtvrtek 6.6.2013 vás zveme na ochutnávku Životabudiče firmy Kitl.

Jedná se o medicinální sirup na povzbuzení

127171802kitlzivotabudicmedium.jpg

Vyrábí se ze zahuštěné hroznové šťávy a 5 léčivých bylinek s povzbuzujícími účinky -viz níže.

Životabudič obsahuje velké množství hroznového cukru (žádný cukr řepný, žádná umělá sladidla). 

Sirup obsahuje přírodní kofein z bylin

Svými povzbuzujícími účinky odpovídá jedna láhev Životabudiče 20 plechovkám energetického nápoje**)

Výrobek je bez alkoholu. 

Bylinky v nápoji -  rozchodnice růžová, paulínie nápojná, sibiřský ženšen, jahodník lesní, kotvičník zemní.

Skvělý dárek pro vaše nejbližší.


 

Slevová letní akce Country life

leták se vám zobrazí po kliknutí na nadpis


 Zveme vás na ochutnávku slovenské májové brynzy

  dne 30.5.2013

od 11,00 – 15,00 hodin na naší prodejně

Využijte květnové akce

pro nákup ekologických prostředků SODASAN

1367587009-sodasan-bioweb.jpg

Ekologické prací, čistící a mycí prostředky a tělová hygiena s podílem bio surovin šetrná k přírodě i našemu zdraví. S produkty těchto vlastností získáte nejen výkonné pomocníky pro úklid vašeho domova, ale i přidanou hodnotu v podobě ochrany vlastního zdraví i přírody. Bez obav je můžete využít v domácnostech s alergiky i malými dětmi.
Bez fosfátů, enzymů a optických bělidel
všechny výrobky, které se mohou dostat do kontaktu s pokožkou, jsou dermatologicky testovány. SODASAN nepoužívá přísady obsahující chlor, syntetické aromatické látky nebo enzymy, které by mohly u citlivých osob vyvolat nepříjemné dráždění. SODASAN garantuje, že žádná z použitých látek nepochází z geneticky modifikovaných surovin. Při vývoji výrobků SODASAN nejsou prováděny žádné přímé ani nepřímé testy na zvířatech.
- 100% biologická odbouratelnost
během několika dnů se ve vodě zcela rozloží na běžné přírodní složky. SODASAN se zcela zříká přísad chemického či petrochemického průmyslu (fosfáty, optická bělidla, syntetické konzervanty, syntetické vonné látky, barviva atd.). Energie potřebná k výrobě prostředků SODASAN je kryta převážně z obnovitelných zdrojů energie (větrné, vodní a sluneční), s nulovým podílem jaderné energie.
- s podílem bio surovin
většina přísad použitých při výrobě pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství. Jako základ produktů na mýdlové bázi (např. prací prostředky) používá SODASAN pouze certifikované rostlinné bio oleje. Dodavatelé surovin ze třetích zemí musí splňovat nejen přísná kritéria pro ekologickou produkci, ale také musí zajišťovat svým pracovníkům spravedlivou mzdu a podporu.

 


 

Dne 9.5.2013 - ochutnávka řecký jogurt


120_small.jpgŘecký jogurt, který je vyráběný z kravského mléka a smetany má mnohem hutnější strukturu a silnější chuť než jogurty, které jsou běžně k dostání. Díky originálního způsobu přípravy obsahuje pravý řecký jogurt 10 % tuku a minimum vody, která se nechává při výrobě odkapat, proto se také v Řecku tento jogurt nazývá STRANGISTO - v doslovném překladu ždímaný.

Při přípravě některých pokrmů, lze řeckým jogurtem nahradit také smetanu. Velkou lahůdkou je kombinace řeckého jogurtu s medem, oříšky nebo horkým ovocem. Řecký jogurt je také základem kvalitního Tzatziki. Řecký jogurt TODAY z naší nabídky neobsahuje žádné konzervanty.

Do vyprodání můžete zakoupit 200g tohoto jogurtu za akční cenu a doma vyzkoušet např. salát tzaziki.

Salát tzaziki

Salátová okurka, řecký kvalitní jogurt, čerstvý kopr, česněk, mořská sůl nebo vegeta bez glutamanu sodného, tzaziki koření

Pro zvýšení výživné hodnoty tohoto salátu můžeme salát posypat konopným semínkem nebo chia semínky

 


 

zastavte_stres_2013_1.jpg

 

 

 

 

 

               

 

Stimaral

 

 

 

Revitae

» zlepšuje činnost  mozku, podporuje soustředění
» rozvíjí paměť, vnímání a matematické schopnosti
» zvyšuje psychickou a duševní výkonnost
» působí proti únavě a navrací energii
» zlepšuje adaptaci organismu
» odbourává účinky stresu
» odstraňuje pocity nervozity a strachu
» posiluje imunitní systém
» má celkové antioxidační a detoxikační účinky
» působí jako životabudič při kocovině

 

» snižuje negativní dopad stresu na organismus
» harmonizuje nervový systém
» má vysokou antioxidační kapacitu
» brání vzniku špatné nálady a depresivních stavů
» zlepšuje koncentraci a pozornost
» snižuje trému před psychickou zátěží
» má dobrý vliv na zrak
» harmonizuje a posiluje hormonální systém
» zlepšuje kvalitu cévního systému a krve, upravuje tlak
» dodává vnitřní sílu a energii, tonizuje organismus

 


 

konopny-olej-bio-500-ml.jpgKonopný olej 500 ml za studena lisovaný

Za studena lisovaný konopný olej obsahuje výjimečné zastoupení nenasycených mastných kyselin označovaných jako OMEGA 3 a OMEGA 6 (α- a γ-linolenová, kyselina linolová), dále fytosteroly, minerály (vápník, hořčík, draslík a železo) a vitamíny (A, E, D a dokonce i některé ze skupiny B).

 

Využijte do konce dubna zajímavé ceny!

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

slunicko-hedaa4-01.jpg


PRO VÁS PŘIPRAVILI
ČÁRY MÁRY V KUCHYNI
ANEB
VEČERNÍ VAŘENÍ A POSEZENÍ PRO KOHOKOLIV
na téma

nj8vmprfao4h_qncki-flunw5qgd9tedat3yy19hxqq-width-341.jpg

Hrátky v kuchyni

Podzim na talíři

 Sami si vyzkoušíte už ve čtvrtek 26.9.2013

 

od 17 hodin v kanceláři DANY LUŇÁKOVÉ  (www.danalunakova.cz).

 

Vzhledem k omezenému počtu účastníků je třeba 

potvrdit vaši účast předem na telefonním čísle

Dany Luňákové 603 488 553, e-MAILU dana.lunakova@seznam.cz

nebo Melanie Kautzové 602 759 838, e-mailu melastar@seznam.cz 

_________________________________