Jdi na obsah Jdi na menu
 

Děkujeme všem našim zákazníkům za jejich přízeň v minulém roce

a do roku 2012 jim přejeme

hodně spokojených, radostných a veselých chvil ve zdraví
s těmi, se kterými se cítí dobře
a tam, kde se cítí dobře,
aby pro vás kdekoliv znamenalo doma….
 
 
 
Dát si či nedát předsevzetí do nového roku?
 
S každou změnou v našem životě - a tou je třeba i příchod nového roku - můžeme hodnotit to co jsme prožili v uplynulém období, vzít si poučení z prožitého a dělat rozhodnutí pro další období – do nového roku. Udělat si chvíli pro sebe, uvědomit si směr naší cesty a zhodnotit, zda sami věříme tomu,
že je pro nás tou nejlepší.
Nejlepší ovšem neznamená nejjednodušší. Nejlepší znamená prožít to, co je pro nás dobré v tom, abychom pochopili hlouběji co je svoboda, láska, zdraví, zodpovědnost, vztah, radost, být teď a tady….. A tyto cesty nebývají ty nejjednodušší, vedou přes bolest fyzickou díky nemocem, přes bolest vnitřní, duševní díky ztrátám, nepochopením, nedorozuměním, ve své skutečnosti díky našim postojům.
Kdo by nechtěl lepší vztahy, lepší zdraví, správné kamarády, nezapomenutelné zážitky…, ale nic nepřichází samo. Stává se skutečností právě proto, že jsme jim dali směr nebo jakoukoliv příčinu, aby se staly součástí našeho života.
Znejte svůj směr a udělejte cokoliv, aby se váš život stal pohodovým, veselejším a smysluplnějším.
Jinými slovy, je lepší když člověk ví, kterým směrem jde než když se nečekaně objeví v situaci, která se mu nelíbí.
  


Mnozí z vás znáte jméno Radima Honče z nedávných dob, kdy zajížděl do Bruntálu v souvislosti s masážemi a firmou Calivita. Před nedávnou dobou se rozhodl pokračovat v pekařské tradici svého pradědy a v krátké reportáži můžete vidět zajímavé rodinné podnikání. 

 

Výsledky z diagnostiky antioxidantů ze dne 1.12.2011

Má můj organismus dostatek antioxidantů,
aby si poradil s mými volnými radikály?
 
Před volnými radikály nikdo z nás neuteče, má je každý z nás, vznikají v našem organismu přirozeně jako důsledek látkové přeměny. Jejich nadbytek může poškodit naše buňky, oslabit imunitní systém a tímto napomáhat k řadě nemocí. Nemá smysl s nimi žádným způsobem bojovat, jediná cesta jak si udržet pevné zdraví a nepodlehnout důsledkům velkého množství volných radikálů, je dbát na dostatečný cílený přísun antioxidantů, které negativní účinky volných radikálů eliminují.
Ty z vás, kteří se zúčastnili diagnostiky vaší antioxidační úrovně, ráda potěším zkušeností MuDr. Špicerové z Rýmařova. Tím, že toto vyšetření provádí u řady pacientů a výsledné hodnoty může porovnávat. Vaše výsledky byly mnohem vyšší než u těch, kteří o své zdraví až tolik nedbají. Je vidět, že se oplatí nejlépe investovat do prevence, než následně řešit zdravotní problémy. 
 


Tip pro naše zdraví nebo zdraví vašich nejbližších

v měsíci lednu
 
V lednu je podle tradiční čínské medicíny nejvíce zatížen močový měchýř. Močový měchýř (vesica urinaria) je dutý, roztažitelný orgán, sloužící jako rezervoár moče před jejím vyloučením z těla. U člověka má objem cca 600–1200 ml.
Jeho funkci posílíte dostatkem tekutin, které pomáhají odplavit bakterie a dráždivé látky, které se v něm usazují. Jezte potraviny s vysokým obsahem vitaminu C, celozrnné obiloviny, sytě zbarvenou zeleninu a ovoce.
Nejčastějším problémem močového měchýře je zánět, kterým trpí většinou ženy (časté chození na toaletu a palčivá bolest), u mužů se vyskytuje zřídka. Při infekci močových cest pomůže odvar z ječných krup – lžíci krup vařte v litru vody asi hodinu, přeceďte a ochuťte šťávou z citronu a medem, pití čaje z listů proskurníku lékařského (třikrát denně), čistá brusinková šťáva  nebo sedací koupel z heřmánku. Většina problémů je způsobena celkovým překyselením organismu, proto je dobré v období léčby omezit nějaký čas sladké ovoce, ale i veškeré sladké a mléčné jídla a maso, všechny tyto potraviny překyselují.
Biologický čas maximální aktivity močového měchýře je každý den od 15 do 17 hodin, pak následuje aktivní činnost ledvin (17 až 19 hodin).
Dobře se oblékejte, udržujte v teple své ledviny.
  

Žijte a užívejte života.

Život je krásný a stojí za to jej prožít naplno.
A nezapomeňte, s úsměvem jde všechno lépe.