Jdi na obsah Jdi na menu
 

  Hranice našeho vlastního života jsou tam,  kde si je sami vytvoříme

  Naučit se ovládat své vlastní myšlenky je nejspíše úkolem každého z nás. Umět si živě představovat vše čeho chci skutečně dosáhnout a umět mazat ze své mysli vše, po čem skutečně netoužím. Kdo se naučí ovládat své vlastní myšlenky, stojí na prahu obrovského potenciálu svých vlastních vnitřních sil, díky kterému dokáže dosáhnout i tajně očekávaných cílů.

A co nám brání? Naše vlastí bariéry! Často si je ani neuvědomujeme.

Sama jsem prošla obdobím, kdy jsem hledala své vnitřní bariéry – v učení, ve stravě, ve vztazích, v práci, v názorech na život, druhé lidi, v touze dosahovat svých snů. Pak začaly „praskat obruče“ a já jsem se začala cítit svobodnější, přestože jsem žádná omezení před tím nevnímala. 
Další věc, která nám brání jsou naše nevhodné myšlenky – chceme žít v pohodě, ale ne vždy je v pohodě naše vlastní etika.
Chceme být zdraví, ale jsme líní začít se více hýbat a vědomě a cíleně se stravovat – pozor ne se omezovat!!!!
Rádi bychom vnímali pohodové a láskyplné vztahy s lidmi kolem nás, ale sami máme mysl plnou nepěkných myšlenek a hodnocení druhých. 
 
Každý z nás by si měl Individuálně sáhnout do svého vlastního svědomí,  
najít si ta svá omezení a vysypat svůj „odpadkový koš“.
 
  Don Miguel Ruiz a Don Jose Ruiz v Praze

  Kongresové centrum, 31. října a 1. listopadu 2012

   „Zvu vás k účasti na novém snu lidstva, na snu, v němž všichni budeme moct žít v harmonii, pravdě a lásce. Lidé všech náboženských přesvědčení a filozofií zde nejsou pouze zváni, ale i respektováni. Nezáleží na tom, zdali věříte v Krista, Mojžíše, Alláha, Bráhmu, Buddhu, či v nějakou jinou bytost nebo pána; tento sen otevírá náruč všem.

Každý z nás má své vlastní přesvědčení, vlastní názor. Existuje miliarda různých pohledů na věc, ale stejně vždy jde o stejné světlo, o stejnou sílu života, která leží v každém z nás.
Cítíte-li v těchto slovech pravdu, pak Vás tedy zvu, abyste otevřeli svá srdce a pomohli mi změnit svět. První otázkou samozřejmě je: Jak chcete změnit svět? Odpověď je snadná. Tím, že změníte svůj vlastní svět.
 
ruiz.jpg
 
Když Vás žádám, abyste mi pomohli změnit svět, nemluvím o planetě Zemi. Mám na mysli svět, který existuje ve vaší hlavě. Nedokážete změnit svět, jestliže nezměníte nejdřív svět, který máte v sobě. Změna začíná u vás. Změňte svět tím, že budete mít rádi sami sebe, že si budete užívat života plnými doušky a svůj osobní život proměníte v rajský sen. A já vás žádám o pomoc, protože vy jste jediní, kdo tuhle změnu může provést.
Kamkoli jdu, slýchávám lidi říkat, že na tento svět přicházíme s posláním, že máme nějaký úkol nebo že musíme tento život překročit. Věřím, že sem opravdu s nějakým posláním přicházíme, ale nic překračovat ve skutečnosti nemáme. Naším posláním je být šťastní. „Jak“ to udělat záleží na bezpočtu různých způsobů toho, co máme rádi, ale tím pravým posláním našeho života je užívat si každičký okamžik, který zde máme.“…
Tolik blíže Don Miguel Ruiz a Don Jose Ruiz.
  _____________________________________________________________________
 
  Nejlepší Českou biopotravinou roku 2012 je luxusní výrobek – kozí biomáslo 

  Soutěž Česká biopotravina roku 2012 zná vítěze. Českou biopotravinou roku 2012 je kozí biomáslo společnosti AMALTHEA, s. r. o., z Hvozdu u Prostějova v Olomouckém kraji. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo u příležitosti Bioakademie 2012, mezinárodní konference ekologického zemědělství v Lednici.

O titul Česká biopotravina roku 2012 se ucházelo celkem 83 biopotravin, což je nejvíce v historii soutěže. Posunutí termínu klání letos poprvé umožnilo účast sezónních produktů. Nechyběly proto například ovčí a kozí sýry nebo čerstvá zelenina. Rekordní zájem o soutěž byl především mezi ekologicky hospodařícími vinaři. Druhou nejvíce obsazenou kategorií byla kategorie Mléko a mléčné výrobky.
Celkový vítěz i vítěz kategorie Mléko a mléčné výrobky je kozí biomáslo vyráběné Blankou a Ivanem Hrbkovými přímo na ekofarmě ve Hvozdu. „Kozí biomáslo je luxusní výrobek. K výrobě kozího biomásla je nutné získat potřebné množství smetany, což je vpřípadě kozího mléka náročnější. Kozí biomáslo je jemnější a lépe stravitelné, vhodné i pro děti,“ uvedl Ivan Hrbek.
 
Vítězové dílčích kategorií:
Mlýnské a pekárenské výrobky:
Statek Tilia, s. r. o. - Radešovský žitný chléb se slunečnicí
Maso a výrobky z masa:
Řeznictví U Kusáků, s. r. o. - Jehněčí klobása s hovězím masem bio
Nápoje:
Moštárna Hostětín, s. r. o. - Hostětínský mošt jablko&rakytník bio
Výrobky z ovoce a zeleniny:
Statek Tilia, s. r. o. - Cecilčin Bio Džem
Pochutiny a ostatní výrobky:
Extrudo Bečice, s. r. o. - crispins kukuřičná bio tyčka
Výrobky pro gastronomii:
Statek Tilia, s. r. o. - císařské brambůrky
Biovíno:
Gotberk, a. s. - Pálava 2011 výběr z hroznů

  Jak vytvořit úspěšnou komunitní zahradu

  Ve velkoměstech západního světa, se tzv. „urban gardening“, tedy městské zahradničení stalo obrovským trendem.

V poslední době se o tomto tématu začíná víc a víc hovořit i u nás, i když zástavba v našich městech není tak hustá, aby většina obyvatel těchto měst strádala nemožností pěstovat vlastní jídlo či květiny.
V minulých článcích jsme se už zmínili zatím o dvou pražských projektech – jednom již existujícím (Prazelenina) a druhém vznikajícím (KOKOZA). Pravděpodobně příprava takového projektu vezme pravděpodobně spoustu času a energie. Ale věříme, že ta se mnohonásobně vrátí – především od spokojených uživatelů zahrad.
V rámci projektu sdružení Slow Food Tisíc zahrad v Africe dosud vzniklo 580 komunitních a školních zahrad a další jsou stále zakládány. Ze zkušeností těch, kteří se na projektu podílí, bylo sepsáno deset kroků pro založené kvalitní, čisté a férové zahrady, která může vzniknout kdekoliv na světe. Můžete si ji tedy založit i vy.
 .__________________________________________________________________
   Další důvod, proč nezasahovat do přírody
 Šokující zjištění:
krysám krmeným geneticky upravenou kukuřicí  vyrostly obrovské nádory

 
Krysám krmeným po celý život geneticky upravenou kukuřicí (GMO) a stopovým množstvím herbicidu Roundup vyrostly obrovské nádory, došlo k silnému poškození vnitřních orgánů a předčasnému úmrtí.

  Vyplývá to ze závěrů nové francouzské studie, která sledovala dlouhodobý vliv konzumace geneticky upravené kukuřice.

Jedná se o dosud nejdůkladnější studii vlivu GM plodin na zdraví zvířat. Výsledků studie si všímají všechna media, šokovaná fotografiemi krys s několika obrovskými nádory, v některých případech tak velkými, že krysám nedovolovaly dýchat.
Zvířata krmená geneticky upravenou kukuřicí trpěla nádory mléčných žláz a silným poškozením jater a ledvin. Podle francouzských výzkumníků 50 procent samců a 70 procent samiček umřelo předčasně ve srovnání s 30, respektive 20 procenty u kontrolní skupiny.
Studie nese název „A Comparison of the Effects of Three GM Corn Varieties on Mammalian Health.“ Byla vydána ve vědeckém časopise International Journal of Biological Sciencies.
Studie, kterou vedl Gilles-Eric Seralini z francouzské Univerzity v Caen, byla první, která zkoumala dlouhodobý vliv konzumace GMO na zdraví organizmu.
  
Hlavní závěry studie:
  • až 50 procent samců a 70 procent samiček předčasně zemřelo
  • krysy, které pily stopová množství herbicidu Roundup (množství povolené pro zdroje vody v USA) trpěly o 200 až300 procent zvětšenými nádory
  • krysy krmené GM kukuřicí a stopovým množstvím Roundupu trpěli silným poškozením vnitřních orgánů, včetně jater a ledvin
  • během studie byly krysy krmeny kukuřicí NK603 vyráběnou společností Monsanto a běžně pěstovanou ve Spojených státech jako krmivo pro dobytek a pro potravinářskou výrobu.
Francouzská vláda již reagovala a požádala zdravotní orgány aby věc dále zkoumaly. Zprávu také zaslala Evropským úřadům s výzvou, aby udělaly vše pro ochranu zdraví obyvatel.
Rusko vydalo v souvislosti s výsledky výzkumu zákaz dovozu geneticky upravené kukuřice. Pokud by následovaly v zákazu další státy, může to pro USA znamenat zásadní ohrožení vývozu.
 
Zdroj: Reuters, IJBS
Foto: Natural News.com