Jdi na obsah Jdi na menu
 


Test nutriční gramotnosti


Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC Martin Jelínek spustil 13.listopadu  dlouho připravovaný test nutriční gramotnosti české populace (www.kurzyatac.cz/…est), jehož cílem je zjistit, kam se posunul nutriční kvocient naší populace.

Zjištěné výsledky půlročního sběru dat a jejich vyhodnocení budou následně k dispozici laické i odborné veřejnosti. Doposud takový test (nejen u nás) ještě nikdo neprováděl, proto by bylo dobré, aby měl test co nejvíce respondcentů, tím by výsledky co nejvíce odpovídaly skutečnosti. Proto velké díky každému, kdo test vyplní popř. pomůže při jeho šíření a to jakýmkoli způsobem - přímým posláním odkazu na test, jeho sdílením na soc. sítích, osobním doporučením... Každý účastník se počítá.

Podku máš chuť poznat svou úrověň znalosti v tomto oboru, zde najdeš test  www.kurzyatac.cz/nutricni-test . Test je anonymní, po ukončení testu bude mít k dispozici každý účastník  přístup ke svým odpovědím včetně upozornění na chyby, kterých se dopustil. Velké díky  za podporu všech. 

test.jpeg

Martin Jelínek vystudoval Přírodovědeckou fakultu Masarykovy univerzity v Brně.

Jako aktivní sportovec se zajímal o vliv stravy na zdraví a možnosti doplňkové výživy ovlivňovat fyzickou výkonnost. Po ukončení studií jako spoluzakladatel společnosti vyrábějící a prodávající doplňky stravy pro sportovce začal radit nejprve kolegům ve sportu.

Po ukončení aktivní sportovní kariéry (atletika, armwrestling) postupně svoji konzultační činnost rozšiřoval, za posledních 11 let absolvoval přibližně 3000 přednášek v oboru zdravého životního stylu, je autorem několika knih, vede kurzy se zaměřením na zdravý životní styl. 


 

Advent

sv-1.pngAdvent je období čtyř neděl před přicházejícími Vánocemi. V  minulosti byl tento čas naplněn klidnými domácí práce jako draní peří, šití, pletení, předení, tkaní, apod. a povídáním i zpěvem s nejbližšími.

Dnes často toto období vyplňuje časové někdy i finanční vypětí spojené s nákupem a přípravou jídla na vánoční období a nákupem dárků pro nejbližší.

Nechť je váš Advent naplněn

klidem, pohodou, okamžiky zamyšlení, zpomalení, rozjímání, zklidnění, soustředění, ukotvení, meditace, harmonie, odpočinekem, souzněním s nejbližší rodinou a přáteli, vlídnými a milými slovy, odpuštěním, vděčnosti,  dobročinností, dary, půstem, urovnáním, uklízením, jemnou hudbou, pěknou knížkou, jednoduchosti, hořící svíčkou, vůni cukroví, skořice, hřebíčku, kardamomu….….