Jdi na obsah Jdi na menu
 


TRADIČNÍ SYSTÉM REIKI

           

TRADIČNÍ SYSTÉM USUIHO REIKI

V centru Helithe vedeme kurzy tradičního systému reiki tzv. Usuiho reiki. Tento

a-110.jpg

 systém reiki byl objeven v Japonsku univerzitním profesorem Mikaem Usuim, který hledal odpověď na to jak léčil Ježíš. Po mnohaletém meditování mu na svaté hoře po úderu bleskem začala proudit energie a objevily se symboly.  Zjistil, že proudící energie má silné léčící schopnosti. Proudící energii skrz něj nazval reiki.  Japonský název reiki je složen ze dvou slov. V překladu tato slova znamenají „rei“ paprsek, všepronikající světlo  a druhé slovo „ki“ znamená energie. Po několik dekád bylo v Japonsku do reiki zasvěceno jen málo přísně vybraných mistrů, kteří mohli umění předávat dál.

Tradici prolomila paní Hawayo Takata, která se kvůli 2. světové válce přestěhovala do USA. Tam do reiki zasvětila  22. mistrů. Z Ameriky se umění reiki začalo šířit do i Evropy.

Ještě v roce 1990 byly v Americe symboly reiki přísně utajovány. Jednotlivá zasvěcení do reiki byla cenově dostupná jen pro bohaté lidi. Léčitelce Diane Stein se až po mnoho let úsilného snažení podařily získat všechny reiki zasvěcení a symboly. Proto se jako první rozhodla napsat knihu, kde otevřeně uveřejnila veškerá tajemství reiki včetně aktivujících reiki symbolů. V té době byla její kniha za tento počin kritizovaná jinými reiki mistry.  Faktem zůstává, že aby člověk mohl s energií reiki pracovat a používat reiki symboly je třeba otevřít a pročistit kanál, přes který může reiki proudit, a to se děje přes zasvěcení.

V posledních deseti letech nastal boom, kdy se začaly objevovat nové a nové druhy reiki, které dostaly různá jména jako reiki karuna, reiki shamballa atd.  Všechny však vycházejí ze stejného principu, a tím je tradiční systém Usuiho reiki.     

                                                                istock_000023958698xsmall.jpg