Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květák jako rýže

10. 11. 2014

                                            Květák jako rýže


Moje oblíbená příloha (současně). Dietní, lehká, hotová během 10 minut. A ani chlapy nepohrdají, že mají na talíři "jenom" zeleninu.

Na 2-3 porce:

1 menší květák

100-150 ml domácí kysané smetany (nebo jiné)

2 stroužky česneků

máslo

sůl

Nejprve omyjeme květák, rozdělíme na růžičky a hodíme do mixéru, nasekáme nadrobno. Na másle osmažíme česnek, přidáme nastrouhaný květák, osolíme a za občasného míchání podusíme pod poklicí, stačí cca 5-7 minut. Na konci přimícháme smetanu. Podáváme jako přílohu, hodí se výborně ke kuřeti na paprice.  Smetanu můžete nahradit i kokosovým krémem.