Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chleba

21. 10. 2013

 

Chleba

Ingredience:

1 hrnek žitné (tmavé) mouky 1 hrnek hladké mouky 2 hrnky polohrubé mouky 1 lžička instantního droždí 1 lžička kmínu 2 lžičky soli, 1 lžičku octa 2 hrnky studené vody

Postup:


Vše promícháme, zaprášíme hladkou moukou ( lehce na povrchu), mísu přikryjeme utěrkou a dáme kynout 12 – 18 hodin.

Po uvedené době těsto propracujeme, můžeme přidat různá semínka – lněné, sezamové, dýňové , lehce těsto zaprášíme hladkou moukou, přikryjeme a necháme odpočinout 30 minut.

Při tomto rozehřejeme troubu na 230 stupňů, při zapnutí vložíme do trouby pekáč na maso s víkem

a necháme nahřát zmíněných 30 minut. Potom pekáč s víkem vyndáme a do horkého pekáče (bez jakéhokoliv vymaštění ) nalijeme těsto, přiklopíme a pečeme na 230 stupňů 55 - 70 minut.

Chléb jde z pekáče krásně vyndat nebo vyklopit.

 

Cléb jsem našla náhodou a nic jsem neměnila. Je opravdu moc dobrý a u nás doma se po něm jen zaprášilo.