Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapr na asijský způsob

12. 10. 2014

 

Kapr na asijský způsob

Porce pro 4 osoby

Ingredience:
500g kapra - filety
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 vejce
Sůl, mletý zázvor, červená paprika, drcený koriandr
10g oleje
60g mrkve
60g pórku
40g cibule
2 lžíce sójové omáčky
1 dcl bílého vína
Rýžové nudle

Postup:
Rybí maso nakrájíme na stejnoměrné kousky, nudličky. Můžeme přitom prořezat jemné kosti ve filetech, takže v pokrmu pak nejsou žádné kosti. Maso naložíme do koření se solí, škrobem a vejcem a necháme čtvrthodinku odležet. Mezitím si nakrájíme na tenké řezy mrkev, cibuli a pórek. Na rozpáleném oleji opékáme kousky ryby tak dlouho, až nejsou patrné syrové části. V tu chvíli přidáme zeleninu, krátce osmahneme a zastříkneme bílým vínem, sójovou omáčkou a podáváme. Podáváme s rýžovými nudlemi.

V 1 porci : 1120 kJ