Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychlý letní koláč s ovocem

9. 3. 2013

Rychlý letní koláč s ovocem

 

 

 

Ingredience:

Těsto: 1 hrnek hladké mouky špaldové,1/2 hrnku cukru třtinového,1/2 balení kypřicího prášku, 1 balení vanilinového cukru, 1 vejce, 1/4 hrnku mléka, 100g másla

 Náplň: 1 balení tvarohu (250 g), 3 lžíce zakysané smetany, 3 balení vanilinového cukru

 Ozdobení: 300g jablek

 


Postup:

 Jablka nastrouhaná na plátky a sypaná mletou skořicí.
Tvaroh důkladně smícháme se zakysanou smetanou a vanilinovými cukry.
Do mísy prosejeme mouku, cukr, kypřicí prášek, vanilinový cukr a promícháme. Přidáme vejce a mléko a opět promícháme. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo a vytvoříme vláčné těsto.
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.

Rozprostřeme do ní těsto. Na něj rovnoměrně rozetřeme náplň. Neroztíráme ji úplně do krajů, aby vznikl hezký okraj z těsta.
Navrch poskládáme rozpůlené jahody.
Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut.
Do koláče můžete použít jakékoliv čerstvé ovoce (jablka, meruňky, třešně, jahody…)
Ač se může zdát, že těsta je málo, při pečení rychle nakyne.