Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pražené ovesné vločky

17. 11. 2014

Pražené ovesné vločky

 

Ingredience:

150 g ovesných vloček BIO

2 vrchovaté lžíce medu (nebo i sladu)

2 lžíce oleje řepkového

sezam, popř. ořechy nebo mandle

Med s olejem nejdříve pomalu za míchání zahříváme v hrnci nebo na pánvi až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky. Na mírném ohni je pražíme za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, do zlata.

Chceme-li mít vločky ještě chutnější přidáme při pražení semínka sezamu nebo na hrubo nasekané ořechy, popř. mandle.

Horké upražené ovesné vločky vyklopíme a rozprostřeme na velký talíř. Necháme vychladnout.

Pražené ovesné vločky podáváme samostatně jako mls, ale velice dobře chutnají i s jogurtem.