Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 AKTUÁLNĚ OD ROKU 2021 POSKYTUJEME 

POUZE TERÉNNÍ PROGRAMY

(vymezeny zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, § 69)

URČENÉ OSOBÁM OHROŽENÝM

     SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM od 15 let věku.  

   Sociální služby jsou poskytovány terénní formou v rámci Libereckého kraje a to především na území bývalého okresu Česká Lípa.  Služba je poskytována v pracovních dnech.

     (Podrobnější informace najdete v záložce Sociální služby - TP) .   

 

Výdej teplého jídla pro osoby bez domova a kontaktní místo pro zájemce o sociální služby Terénní programy (pomoc a poradenství) v České Lípě pravidelně každý čtvrtek od 17.00 pod přemostěním u skate parku u městského bazénu vedle Kauflandu. V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.    

1.1.2024 

Za LAMPA z. s. všem donátorům, klientům i příznivcům naší služby přejeme pohodový rok 2024. Romana a Jiří Hanzlovi

 

20.12.2023  Ve dnech 21. a 28.12. 2023 se výdej teplého jídla koná jako každý čtvrtek od 17.00 hodin.

15.11.2023  Dne 11.11. se uskutečnila další Sbírka potravin v Mimoňském Tescu, které tradičně zúčastnila i naše organizace. Již potřetí se k nám připojily pracovnice ze Sociálních služeb města Mimoň. A dárcům můžeme poděkovat za krásných 464 kg potravin. Na fotografie ze sbírky se můžete podívat LAMPA z. s. - TERÉNNÍ PROGRAMY. 

12.08.2023  DŮLEŽITÉ ! Prosíme všechny zájemce a uživatele služby, aby se objednávali na konzultace výhradně pomocí sms, aplikace WhatsApp na telefonech uvedených v kontaktech. 

Dále v odkazu jsme pro Vás aktualizovali také fb stránku LAMPA, z.s. - TERÉNNÍ PROGRAMY  , kde naleznete INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBU TERÉNNÍ PROGRAMY A PRO JEJÍ UŽIVATELE. STRÁNKY TAKÉ SLOUŽÍ KE SDÍLENÍ AKTIVIT SLUŽBY, ODKAZŮ, ČLÁNKŮ A DOKUMENTŮ, KTERÉ MOHOU JAKKOLI KOMUKOLI POMOCI - OHLEDNĚ NOVÉHO ZÁK.PRÁCE, NA CO SI DÁT POZOR, EXEKUCE, SOUDY, PENÍZE, PRÁVO, BYDLENÍ, VOLNÁ PRACOVNÍ MÍSTA ... 

17.05.2023  V odkazu níže se na MitelTV máte možnost podívat na video z letošní jarní potravinové sbírky v Tescu v Mimoni. Děkujeme Sociálním službám města Mimoň za pomoc. 

Jarní potravinová sbírka v Mimoni - reportáž

24.04.2023   Drazí přátelé, v Tescu v Mimoni, tedy v obchodě, který jsme měli na starosti se podařilo od nakupujících získat 531 kg potravin a drogerie, což je velmi hezký výsledek (oproti podzimní sbírce o 200 kg více). Celkem se do potravinové banky v Liberci v sobotu svezlo 18,7 tun potravin. Tyto potraviny budou distribuovány organizacím, které pomáhají potřebným. Děkujeme znovu všem dárcům, ale také dobrovolníkům, kteří se sbírkou pomohli.

23.04.2023  Dnešní sbírka byla pro naši službu výjimečná. Kromě Romany a Jirky Hanzlových, kteří se účastňují sbírky pravidelně již řadu let, jsme měly 4 dobrovolnice z řad zaměstnanců Sociálních služeb města Mimoně. Děkujeme Pavlínce, Gabče, Janě i Pavle z pečovatelské služby, kterým se jejich premiéra skvěle vydařila. I dárci z Mimoně a blízkého okolí opět předčily naše očekávání a i v této pro nás všechny těžké době byly štědří. Vybralo se krásných 22 beden potravin a drogerie. Podpora byla obrovská. Díky že pomáháte.

5.1.2023 Navázali jsme spolupráci s dobrovolnicí, která poskytuje v České Lípě pomoc lidem bez domova, kdy jim jednou týdně každý čtvrtek vaří teplou polévku. Domluvili jsme se na vzájemné spolupráci. Kromě toho, že z potravin z Potravinové banky, je možné teplé jídlo pro lidi bez domova uvařit, se místo, kde se jídlo vydává, stává také kontaktním místem pro zájemce o sociální službu Terénní programy.

Tyto služby budou poskytovány v České Lípě pod přemostěním u skate parku u městského bazénu vedle Kauflandu pravidelně každý čtvrtek od 18.00.

02.01.2023 Od začátku roku 2023 jsme navázali přes Potravinovou banku v Liberci přímou spolupráci s Tescem v Mimoni. Pro nás to znamená, že si pro některé potraviny již nebudeme muset jezdit až do Potravinové banky v Liberci, ale budeme je brát přímo od Tesca v Mimoni, které je od místa sídla naší organizace několik málo metrů.  Pro naší službu to také především znamená úsporu času, pohonných hmot, ale také rychlejší dodání těchto potravin přímo Vám klientům. Bude se jednat především o potraviny rychlé spotřeby jako je pečivo či ovoce a zelenina. Věříme, že bude tato spolupráce k užitku pro všechny zúčastněné.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15.12.2022  Mohlo by se zdát, že se u nás nic neděje. Opak je ale pravdou. Všichni víme jaká je současná situace a tak potřebných stále přibývá. Už k nám zdaleka nechodí jen naši stálí klienti, ale přibylo spoustu lidí bez domova, ale také neúplných rodin či seniorů. Řešíme různé situace, ale díky dlouhodobé spolupráci s Libereckou potravinovou bankou jsme schopni zajistit i materiální potřeby klientů. Tato pomoc není nároková a vždy se rozhodujeme individuelně u každého zvlášť. Bohužel jsou i dny či období, kdy nám potravinová banka dodá minimum potravin a potom je velice těžké rozhodnout, kdo potraviny potřebuje více a kdo méně. Podmínkou výdeje ale je, že klient s námi spolupracuje na řešení či zlepšení své situace. Moc bychom si přáli, aby pomoc sociálních služeb potřebovalo co nejméně lidí a nebyla tedy tak kapacitně plná jako ji máme v tuto chvíli. Je důležité, aby se do pomoci zapojily co možná nejvíce rodiny, blízcí a přátelé těchto lidí. Nikdy nevíte, kdy budete pomoc potřebovat v sami. Děkujeme všem, kteří pomáhají.

 

14.06.2022

Jana u nás pracovala jako sociální pracovnice od roku 2017. Přestože byla nemocná od samého začátku co u nás pracovala, pomáhala nám až prakticky do konce svého života. Kdo jste ji znal věnujte jí tichou vzpomínku a pokud byste se s ní chtěli osobně rozloučit, budete vítáni. Parte najdete na FB stránkách 

 

14.03.2022

Vzhledem k situaci na Ukrajině a přílivu uprchlíků odtud, je potravinová i materiální pomoc omezena. V případě potřeby kontaktujte Mgr. Jiřího Hanzla, DiS. viz kontakty. Děkujeme za pochopení.

14.04.2021

!!! UPOZORŇUJEME všechny klienty terénních programů, že potravinová a materiální pomoc se vydává po předchozí domluvě pouze ve středu od 10.00  do 12.00 a od 13.00 do 17.00.

Prosím všechny, aby respektovali určenou dobu.

Vyjímečně poskytujeme po domluvě pomoc v jiný čas pouze na doporučení UP nebo OSPOD. 

 

28.12.2020

Jak se říká, něco končí a něco nového začíná. Jak mnozí víte, Centrum LAMPA pro děti a mládež po devíti letech působení v Mimoni končí. Chtěla bych Vám všem poděkovat za podporu, za to, že nám bylo spolu fajn a za to, že nám díky Vám zůstaly nádherné vzpomínky na společně strávené chvíle. Terénní programy v roce 2021 pokračují a tak, pokud budete potřebovat s něčím poradit, jsme Vám v této službě k dispozici. 

Nyní Vám tedy ještě jednou děkujeme za podporu a přízeň a přejeme Vám do nového roku spoustu radosti, lásky a v dnešní době tolik aktuální především zdraví.                                      Vaši    Romana a Jirka

   

 

1.12.2020

V záložkách přibyla jedna s názvem PUBLIKACE. Zajímá Tě sociální práce? Tak se tam nezapomeň podívat :-D

27.6.2020

Začaly nám prázdniny, doufám, že jste se na ně všichni těšili. Upřímně my hodně. Bylo toho v poslední době opravdu hodně. Užijte si je. Centrum LAMPA pro Vás bude celé prázdniny otevřené a těšíme se na Vás. Určitě nebudeme zahálet. Sledujte naše FB stránky a záložku AKCE. 

8.5.2020

POZOR POZOR !!!! Od 11.5. bude opět NZDM v Mimoni otevřeno. Ovšem v nouzovém režimu …bude omezena také kapacita…. dále je nutné mít při pobytu roušky a mít si před vstupem ruce desinfekcí, která pro Vás bude připravena. Roušky samozřejmě svoje. 

20.4.2020

Terénní programy jsou v plném proudu. Díky potravinové bance v Liberci a projektu POMPO z MPSV jsme schopni pomoci našim klientům i klientům ohroženým z důvodu karantény v souvislosti s COVID-19. V případě, že potřebujete pomoc nejen ohledně potravin, ale také dokumentů, doprovodů a dalšího ( nabídka služeb a pomoci v záložce Terénní programy) je nutné si telefonicky popř. písemně domluvit v současné situaci schůzku na tel. 722 971 656 (stačí prozvonit - zavolám zpět). 

28.3.2020

Jako všichni jsme v této době pod velkým tlakem. Centrum pro děti je sice nařízením vlády zavřené, ale terénní programy jedou na plné obrátky. Děkujeme Libereckému kraji za desinfekce na ruce. Také děkuji holkám dobrovolnicím, které šijí u nás v zavřeném centru roušky pro naše klienty. Chci poděkovat těm, kteří nám darovali materiál a zapůjčili stroje. Stále se však potýkáme s nedostatkem. 

18.3.2020

UPOZORNĚNÍ !!!! K dnešnímu dni tj. 18.3.2020 je do odvolání Centrum LAMPA dle nařízení vlády ZAVŘENO. Nelze dělat ani individuální poradenství. Prosíme všechny (nejen klienty NZDM), aby dodržovali všechna preventivní nařízení a opatření. Je to pro dobro nás všech. Děcka opatrujte se a brzy se doufám uvidíme.

Terénní programy pokračují v plném rozsahu mimo potravinové pomoci, která je poskytována pouze v krizových situacích a na základě dohody s potravinovou bankou v Liberci. 

16.3.2020

!!! Z preventivních důvodů (abychom ochránili sebe i vás) jsme se rozhodli, že Centrum LAMPA zůstane až DO ODVOLÁNÍ OTEVŘENÉ POUZE PRO KRIZOVÉ SITUACE. Platí také ale, že v čase klubu budeme na příjmu a můžete nám napsat a zavolat. Můžete na fb nebo na mail (více v sekci kontakty).

 

12.03.2020

INFO V SOUVISLOSTI S KORONAVIREM !!!!!!

Naše LAMPA je otevřená bez omezení dle stanovené provozní doby. Po - Pá 12.00 - 17.00 Naše služba v NZDM klade ještě více než před tím důraz na dodržování hygienických zásad.
Terénní programy fungují také bez omezení. Po - Pá 10.00 - 17.00 . Kancelář Husova 89 Středa 10.00 - 17.00 Služba se snaží pomoci těm, kteří pomoc potřebují. Terénní pracovník nabízí služby nejvíce ohroženým skupinám klientů (např. senioři) při obstarání nákupů, zajištění léků z lékárny či zajištění pošty apod. Potravinová pomoc je do odvolání pozastavena z důvodu přerušení dodávky potravin z potravinové banky. V případě potřeby volejte
LAMPA, z. s. sociální pracovnice Bc. Romana Hanzlová tel. 722 971 656

17.02.2020

Jak jste si jistě všimli, s novým rokem jsme rozeběhli přednášky a debaty na aktuální témata. Tento pátek tj.21.2. se mohu starší klienti našeho NZDM těšit na další a ožehavé téma. Povídat si budeme o tom jak se bezpečně bavit, cestovat a milovat...plakátek najdete v sekci AKCE. Těšíme se na Vaši účast i otázky. 

13.2.2020

V pátek 14.2.2020 se můžete těšit v Lampě na akci Bezpečné na chodníku i na kole … plakátek najdete v sekci akce 

31.01.2020

Rozhodli jsme se, že každý pátek pro Vás v centru připravíme speciální program. Jste zvědaví co to bude? Nezbývá než dorazit každý pátek v 15.00 do Centra LAMPA v Mimoni.

20.1.2020

Naše služba pokračuje i v novém roce. Ač máme nyní méně zaměstnanců máme stále plno nápadů a těšíme se na společné akce s našimi klienty. Máte se na co těšit.