Jdi na obsah Jdi na menu
 


POMPO

POPIS PROJEKTU POMPO III.

Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám pod názvem “POMPO III.“ je realizována finančními prostředky z ESF+ a ze státního rozpočtu v rámci programu Operační program Zaměstnanost plus. Cílem projektu je, pomocí distribuce potravinové a materiální pomoci spolu s doprovodnými opatřeními, podpořit potřebné osoby k dlouhodobějšímu řešení jejich nepříznivé životní situace.

 

Organizace LAMPA, z. s. zajišťuje distribuci potravinové a materiální pomoci osobám z cílové skupiny projektu, kterými jsou:

· Osoby sociálně vyloučené a osoby sociálním vyloučením ohrožené;

· Osoby žijící v domácnostech s nízkou pracovní intenzitou;

· Osoby ohrožené materiální nebo potravinovou deprivací;

· Osoby ohrožené chudobou;

· Děti ze sociálně slabých rodin;

· Rodiny s dětmi v nepříznivé sociální situaci;

· Osoby bez přístřeší nebo osoby žijící v nejistém nebo nevyhovujícím

bydlení.

 

LAMPA, z. s. dále v rámci projektu realizuje doprovodná opatření, a to všem osobám, které obdrží potravinovou či materiální pomoc. Může se jednat například o poskytování základního sociálního poradenství cílové skupině formou intervencí, které směřují k řešení jejich nepříznivé sociální situace. Rovněž mohou být poskytovány i jiné odborné činnosti, které předcházejí vzniku krizových situací a sociálního vyloučení a jsou zaměřeny na eliminaci negativních sociálních vlivů, např. finanční poradenství nebo výživové poradenství.

 

Realizace projektu probíhá od 1. 5. 2023 a bude ukončena 30. 4. 2026.