Jdi na obsah Jdi na menu
 


KOMOROVÝ HOLUBNÍK S VOLIÉROU (STAVBA)

Komorový holubník se zastřešenou voliérou jsem postavil svépomocí začátkem Ledna 2013. Jedná se o můj mateřský holubník pro 12 párů čínských holubů. Více fotek naleznete v přidružené fotogalerii.

article preview

komorovy-holubnik-s-volierou.jpg

 

Komorový holubník se zastřešenou voliérou jsem postavil svépomocí začátkem Ledna 2013. Jedná se o můj mateřský holubník pro 12 párů čínských holubů. Více fotek naleznete v přidružené fotogalerii.

holubnik-s-volierou-vykres.jpg

Základ

- základ tvoří vyštěrkované pasy cca 20cm hluboké, do kterých jsou usazeny menší dlaždice.

 

Konstrukce

- hlavní kostra holubníku s voliérou je tvořena impregnovanými střešními latěmi 4x6cm.

 

Střecha

- na strop jsou použity OSB desky tloušťky 15mm. Jako střešní krytinu jsem použil lakovaný trapézový plech, vnější hrany jsou opatřeny okapnicemi a na zadní straně střechy je 80mm žlab se svodem.

 

Holubník

- půdorysné rozměry samotného holubníku 150x200cm. Základ tvoří vstupní dveře s vyjímatelným oknem, výlet do voliéry s druhým pevným oknem, stěna budníků a stříškové sedačky. Na stěny interiéru jsou použity OSB desky tl.15mm. Na podlaze je zalištováno lino pro snazší čištění. Holubník je zaizolován polystyrénem o tl. 4cm. Vnější opláštění je z palubek ošetřených lazurou.

 

Vybavení holubníku

- hlavním prvkem je 12 budníků z OSB desek tl.15mm. Rozměry budníků jsou 65x35x30mm a jsou uzpůsobeny pro dvě hnízda. Čílka budníků tvořeny vyndavacími uzavíratelnými rámečky s výplní z bodovaného pletiva. Každý je číselně označen a barevně odlišen pro lepší orientaci holubů. Dále jsou zde dvě skobičky na svazové a značkovací kroužky.    

- po stěnách jsou umístěny stříškové sedačky vyrobené z odřezků latí a OSB desek. Nade dveřmi je podélná větračka vyplněná bodovaným pletivem (velikost oka 13x13mm).

 

Voliéra

- půdorysné rozměry jsou 300x200cm. Voliéra má svoje vstupní dveře, je kompletně zastřešená a je otevřená na jižní stranu. Stěna na západ je ze 2/3 vyplněna palubkami, pro zamezení průvanu. Jako výplň je použito bodované pletivo s velikostí oka 13x13mm, aby neprolezla ani myš. Dno je vysypáno pískem, uprostřed s ostrůvkem z dlaždic na, kterých je umístěn cca 20cm vysoký stůl s krmítkem, gritníkem a nástavcem s napáječkou. Kolem do kola celé voliéry jsou instalovány lávky, v přední stěně je výlet pro občasný prolet holubů. Všechny dřevěné prvky jsou ošetřeny lazurou.

 

Úpravy a vylepšení

2017 – začátkem roku instaluji do všech holubníků rozvody elektřiny. V každé části je osvětlení a ve voliéře zásuvka pro vyhřívací podložku pod napáječku.

2018 – do holubníku přidávám blok 9 ti budníků pro zvýšení kapacity hnízdních míst.

 

Náhledy fotografií ze složky Stavba komorového holubníku s voliérou

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ondřej - Holuby

Dobrý den,vlezlo by se do takového holubníkú 10 párů?

MP - Re: Holuby

Zdravim,

v pripade, ze by se jednalo o male plemeno holubu, tak ano. Ale pouze za predpokladu, ze budete mit pro mlade jine samostatne oddeleni kam je budete premistovat. V pripade, ze ne, doporucoval bych maximalne pet paru.

Ondřej - Latě

Dobrý den poslal by ste mě fotku jak to má tě ve vnitř? E-mail je gloza.o@seznam.cz

 


Poslední fotografie



* PŘEKLADAČ / TRANSLATOR *


CHOVATELSKÉ POTŘEBY

hradsky-sunk.png


ČSCH

cesky-svaz-chovatelu-logo.png


DOPRAVA ZVÍŘAT

privez-banner240x240.jpg


PINTEREST

muj-pinterest.png


POČASÍ

Počasí Zvole - Slunečno.cz


PODESTÝLKY

granofyt.jpg


ZEMĚKOULE



Statistiky

Online: 68
Celkem: 4181863
Měsíc: 57727
Den: 2418