Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 3. kolo KP 2 C - strážnická Jiskra má volno

Vzhledem k faktu, že se v letošní sezoně objevilo v KP 2 C pouze devět účastníků, musí v každém kole jeden z nich "stát". Ve třetím kole tento úděl potkal právě šachisty strážnické Jiskry, která v jeho rámci bude vybírat volný los. I tak se však bude hrát několik velmi zajímavých zápasů, pojďme se na ně stručně podívat.

Zápasy 3. kola KP 2 C jsou:

Podlužan Prušánky - ŠK Hustopeče B

Souboj dvou týmů, které doposud nezískaly ani bod. V obou případech vypadá soupiska velmi dobře, v obou však největší hvězdy pravidelně nenastupují. Ovšem v případě Podlužanu je to způsobeno především termínovou kolizí zápasů béčka v KP dvojce a áčka ve 2. lize, v případě Hustopečí je to způsobeno jakýmsi nezájmem těch nejlepších hráčů o tzv. pralesní ligu. Výkony rezervy Hustopečí a áčka v KP 1 jsou jako den a noc. Zatímco áčko o soutěž výš zatím neztratilo ani bod a pravidelně nastupuje v parádní sestavě, tak béčko v KP dvojce strádá. Nemám informace, čím to je, že se jeho nejlepší hráči neúčastní zápasů a proto si nedovolím odhadnout, zda se to v Hustopečích pokusí právě v tomto kole vzít "za správný konec" a přivezou do Prušánek konečně silnou sestavu. Tak nějak si ale myslím, že favoritem na zápasovou výhru budou domácí. Uvidíme.

Lokomotiva Brno D - ŠK Veselí nad Moravou B

Další velmi zajímavý souboj naopak dvou zatím neporažených a dokonce stoprocentních týmů!! Jedná se o souboj prvního s druhým týmem tabulky, což z tohoto zápasu činí šlágr kola! Uvidíme, s jakou sestavou vyrazí Veselané do Rajhradu. Ten není zdaleka tak dobře sjízdný jako Brno (víme, že hráči Veselí rádi cestovali na zápasy vlakem), přesto věřím, že naši kolegové z okresu nedorazí na rajhradskou základní školu moc oslabeni a potvrdí velké obrození veselského šachu v této sezoně. Nejen veselské béčko v KP 2, ale i áčko v KP 1 zatím vyhrálo vše, co mohlo a oba týmy šlapou jako švýcarské hodinky! Co do síly soupisky jsou hosté favority a vidím je jako favorita na celkovou výhru i tuto neděli.

ŠK Duras BKV C - MKS Vyškov B

Mluvíme-li o skvěle fungujícím A-týmu, tak i v tomto případě míříme do černého. Áčko Durasu vede po dvou kolech tabulku 1. ligy Východ a áčko Vyškova rovněž po dvou kolech stoprocentní ve 2. lize! Pravda v neděli se neutkají rezervy týmů, neboť Duras má v KP 2 až svoje céčko, přesto má tento tým velký potenciál a sílu! Vzhledem k volnému losu ve 2. kole mají brněnští šachisté na kontě zatím jednu porážku, v neděli však budou mít možnost si svoji zápasovou bilanci vylepšit. Co do síly jsou na tom soupisky obou týmů víceméně podobně, proto je pro mě výsledek tohoto zápasu velkou neznámou a nedovolím si tipovat. Že by se zrodila první zápasová remíza v tomto ročníku KP 2 C??

Univerzita Brno C - Merta Slavkov u Brna

Pokud bychom se měli bavit o síle soupisek, vyšli by z toho hosté jako jasný favorit. Nicméně z nedávné minulosti víme, že se jejich největším oporám zpravidla nechce na venkovní zápasy jezdit, což dává Univerzitě nečekané a velmi slibné vyhlídky. Ale třeba se mýlím a týmu Merty křivdím! Nicméně ta v 1. kole vybírala volný los, tak zatím nemáme "zápasový vzorek" venkovního utkání tohoto týmu. V případě výhry se může dotáhnout na špici tabulky, ovšem Univerzita nebude vůbec snadný soupeř!! Také tady dlužím pochvalu A-týmu, který je ve 2. lize zatím stoprocentní. Céčko má zatím bilanci jedné výhry a jedné porážky a také tady by se v případě vítězství jednalo o dotažení se na čelo tabulky. Nechci tady tipovat, protože mě to svádí k tomu, že jsou hosté favority, nicméně tuto moji tezi by mohli hráči Slavkova v neděli jednoduše rozmetat slabší sestavou. A tak mi daleko větší vrásky dělá to, proč je domácí tým v naší soutěži psaný s písmenem Z a ve těch vyšších jako Universita... Toť otázka za všechny prachy!! (SMÍCH)

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář