Jdi na obsah Jdi na menu
 


S čím potřebujeme pomoci.

S čím potřebujeme pomoct :

1) Postavit novou, větší a prosklenou verandu.

Současná je spíše zádveří a je původní, tedy 80 let stará.

Nová veranda by měla umožnit Ivetce pohyb a prostor pro hraní i za nepříznivého počasí.

2) Vybudovat ústřední vytápění.

Původní topení jsem po koupi domu vyřezal – bylo k nepotřebě, rozeschlé radiátory a předpotopní elektrokotel, výroba samodomo.

A tenkrát před šesti lety jsem uvěřil slibům vlády o podpoře elektrického přímotopného topení a v první rekonstruované části instaloval elektrické přímotopy. První sezónu jsme zaplatili ca 55 000,-, poté vyměnili stará okna a dveře za plastová a za další sezónu zaplatili 60 000,- !!!  Distribuce elektřiny podražila o 10%, samotná elektřina jen o 30% . . . A bylo po víře v elektropřímotopy – na další sezónu už stál nový komín a postavil jsem první teplovzdušný krb.  

Se  stavbou nového ústředního topení jsem začal. Rekonstruované prostory jsou propojeny měděnými trubkami se sklepem, nový komín ze sklepa je nedostavěn a prozatímně ukončen na půdě. Dokončit jej skrze střechu není problém.

3) Potřebujeme větší vlek na odvoz dřeva (nosnost 1,5-2t)

Vytápíme dvěma krby dům, který má na délku 24m a i ústřední topení chceme s dřevokotlem, Žijeme v centru Moravského Krasu. Máme vlek, nebržděný, na 600kg nákladu, ale náš Fordík Trandík utáhne 2 tuny. A to je rozdíl. A na sezónu je potřeba 30-40m3 dřeva. A část dřeva si zajišťujeme díky tzv. samovýrobě.