Vítejte na mých stránkách!
Nedávno jsem dostala poamlý hrnec a naprosto jsem mu propadla. Ráda bych Vás provedla světem plným kouzel a to s pomocí jediného pomocníka, který na Vás nikdy nebude spěchat...
Příprava pokrmů v pomalém hrnci je hitem posledních let, kdo si vyzkouší pomalý hrnec, nebude již chtít jinak. Samozřejmě, že pomalý hrnec není ideální pro všechny druhy pokrmů (jako nic jiného), ale je výborný při přípravě pokrmů z jednoho hrnce a při pečení masa (obzvlášť pokud máte doma děti "maso nežravce", tak s pomalým hrncem si Vaše dítko bude maso žádat ).
Největší výhodou pomalého vaření je ten, že nemusíte u hrnce stát a zároveň Vám šetří elektrickou energii. Prostě a jednoduše dáte ingredience do hrnce a za pár hodin je hotovo, aniž byste musel(a) hnout prstem, příprava jídla pak trvá max. 20 minut i s úklidem.
A jak to všechno funguje? Pomalý hrnec vlastně nevaří, ale připravuje jídlo těsně pod hranicí bodu varu, voda z pokrmu neuniká a suroviny navíc pustí vlastní šťávu, tudíž nemusíme používat tolik koření, soli a různých jiných preparátů k dochucení, jako když se nám v hrnci voda vypařuje a musíme neustále dolévat, hlídat, aby se jídlo nepřipálilo atd. To znamená, že jídlo je zdravější a opravdu šteří náš čas a energii.