Jdi na obsah Jdi na menu
 

Lekce

 

trampoman_400.jpg

TRAMPOLÍNKY - (pondělí, čtvrtek)

Skáče se pár centimetrů nad povrch trampolínky o šířce 120cm, i přes jednoduchou choreografii, kterou zvládne každý, dochází k efektivnímu spalování tuků !!

Je to cvičení velmi efektivní, bezpečné a šetrné pro vaše klouby. Skákáním na trampolínkách se podporuje srdeční činnost , snižuje se náchylnost k artritidě a zlepšuje lymfatický systém.

Podporuje správné držení těla a rozvíjí stabilitu, koordinaci, zdokonaluje sílu.

Fotografie lekce ZDE 

 

 

 trx-banner.jpgTRX - funkční trénink - (pondělí, středa, pátek, sobota)

je druh fitness cvičení, při kterém používáte vlastní tělesnou hmotnost a gravitaci.

Jedná se o tzv. funkční trénink.

 TRX systém se skládá ze dvou pevných popruhů nastavitelné délky zakončenými madly pro ruce či nohy. Samotné cvičení probíhá tak, že jedna část těla je vždy na podložce (zpravidla na zemi) a druhá je zavěšena na TRX.

Fotografie lekce ZDE

   

 

shutterstock_2723486_web_medium.jpg BODYFORM - (čtvrtek)

Cvičení ve středním tempu s jednoduchými bloky a silovější cviky.

Zaměřuje se převážně na problematické partie těla s vužitím posilovacíh pomůcek.

Hodinu lze doporučit začátečníkům, kteří mohou posilovat bez náčiní.

                                                      Formujeme postavu, neskáčeme.

 

 

 gymnicplus.jpgVELKÉ  MÍČE - (středa)

Lekce je vhodná pro širokou veřejnost, ale i pro ty co nemohou navštěvovat běžné cvičební lekce z důvodu např.: bolesti zad, kloubů atd.)

Jde o šetrné cvičení převážně na velkých míčích a  občasného využití malých míčů.

Důraz je kladen na posílení ochablých svalů (vzpřimovače, hluboké svaly břišní a zádové). Protahování zkrácených svalů a zpevňování pánevního dna. Naučíme se správnému držení těla a dýchání.

Vaše záda vám poděkují a váš lékař pochválí.

Fotografie lekce ZDE

 

fitness-centre-training-athlete-crossfit-png-favpng-ndvxhtmwehqk2psvcchkbt6u9.jpgFULLBODY trénink - Tento trénink chceme nabídnout převážně mužům, kteří chtějí zvýšit svalovou sílu, ale i vytrvalost.

Trénink začíná důkladným rozcvičením.

V každé lekci procvičíte celé tělo. Nejčastěji to budou cviky na nohy (přední a zadní část), tlakové cviky na vršek (hrudník, ramena, tricepsy), přítahové cviky na vršek (záda, bicepsy, předloktí) a cviky zaměřené různě – na střed těla (břicho, boky, spodek zad), lýtka, paže či typicky oslabené a zanedbávané svaly (rotátory ramen).

2) Používají se zde převážně cviky s vlastní vahou těla, kladkami-gumovými popruhy, a jednoručkami. A budeme využívat i Cattlebelly,  medicimbaly, zátěžová lana atd.

 

 

 

PILATES - (úterý, sobota)

  je pomalejší cvičení na cvičební podložce, nejčastěji s vahou vlastního těla. Nejlépe je charakterizováno jako jemné, efektivními pohyby natahující a zejména posilují svalstvo, zlepšující dýchání, držení těla a vnímání těla.

 

PROBLÉMOVÉ  PARTIE - (pondělí)

Lekce je zaměřena na posílení problémových partií břicha, hýždí, boků, stehen a paží. Rozcvička je frekvenční - bez sestaviček. V hlavní části lekce se už zaměřujeme na „formovačku“ jednotlivých „problémových partií“ s využitím váhy vlastního těla, ale také základních cvičebních pomůcek, např.: gumičky, lehké činky, tyče.

Je určeno pro začátečníky i pokročilé.

 

FUNKČNÍ TRÉNINK - (úterý, sobota)

Kruhový trénink je komplexní a vysoce kreativní  forma tréninku vytrvalostní síly. Je zaměřen na všechny svalové skupiny a vyšší tepovou frekvenci.

Rozcvička je frekvenční – bez sestav. V zahřívací části (rozcvičce) si mimo jiné zkoušíme většinu cviků, které budou na stanovištích, abychom si dané cviky osvojily.

Při kruhovém tréninku je libovolný počet stanovišť, podle aktuálního tréninku. Stanovišť může být 4 – 8 i více.

Na jednom stanovišti cvičíme 30 až 120 sekund. Vybrané druhy svalové síly střídáme podle fyziologického záměru se cvičením vytrvalostním (např. během, nízkými poskoky, dynamickou chůzí). Do kardio zóny bývá často zařazen také běhací pás, elipsoid, či stepper.

Celý okruh opakujeme několikrát.

 

HIIT TRÉNINK - (středa)

Základem cvičení je kruhový trénink - viz. výše - , jde však o intenzivnější a náročnější verzi.

Vhodné pro pokročilé i mírně pokročilé.