Jdi na obsah Jdi na menu
 


Společnost

HETERÁCI! Zbavte se mýtů o gayích a lesbách!

Nevědomost dává vzniknout řadě nepřesných informací a stereotypů v jakékoli oblasti života. A protože o homosexuálech se otevřeně mluví vlastně jen posledních pár desetiletí, stále o nich kolují hloupé a scestné představy.

Odhalte s námi ty nejkřiklavější.

Mýtus č. 1: Homosexuálové jsou promiskuitní, dokonce i když mají vážný vztah
Pravda: Homosexuálové nejsou o nic víc promiskuitní než heterosexuálové. Promiskuita nesouvisí se sexuální orientací, není doménou určité skupiny lidí.

Mýtus č. 2: Děti vychované partnery stejného pohlaví budou v dospělosti homosexuálové
Pravda: Potvrdily to mnohé studie – děti vychované rodiči stejného pohlaví nemají větší pravděpodobnost, že budou homosexuálové, než děti, které vyrostly v klasických rodinách.

Mýtus č. 3: Většina pedofilů jsou gayové
Pravda: Ne. Drtivá většina (některé statistiky hovoří až o 90 %) mužů, kteří obtěžují děti, jsou heterosexuálové.

Mýtus č. 4: Gayové a lesby jsou přitahování každým jedincem stejného pohlaví
Pravda: Představa, že gay či lesba se v přítomnosti jiného muže či ženy „nemůže udržet“, je asi tak logická, jako kdybyste tvrdili, že každému heterosexuálnímu muži se líbí všechny ženy a každé heterosexuální ženě se líbí všichni muži. Je to zkrátka hloupost.

Mýtus č. 5: Lesby touží po vztahu se ženou kvůli špatné sexuální zkušenosti s mužem
Pravda: Spousta gayů a leseb otevřeně říká, že mají velmi dobrou zkušenost se sexem s člověkem opačného pohlaví. Vztah s osobou stejného pohlaví je ale více naplňuje, a to ve všech rovinách (emoční, sexuální…). Tvrdit, že se žena stala lesbou proto, že měla špatnou zkušenost v posteli s mužem, je hloupost.

 

GAY FILM ONLINE: Modlitby za Bobbyho

O čem film je? Jsou sedmdesátá léta a matka (Sigourney Weaver), která má jediného syna, se nechce smiřit s faktem, že její syn Bobby (Ryan Kelley) je gay. Razantně to odmítá. Poté, co se synovi přihodí tragická událost při které zemře, se snaží život gayů pochopit. Emocionálně dramatický snímek je natočen podle skutečné události.

 

INTELIGENCE NĚKTERÝCH SE OPĚT UKÁZALA!

I když ČESKÁ společnost je stále více tolerantnější co se týče gay komunity, tak se mezi ní občas objeví pár „inteligentů“, kteří to v hlavě mají trošku pomatené…

To potvrzuje například vulgární nápis, který někdo napsal na otevírací dobu známého gay podniku STŘELEC!