Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraběnka tradičně uzavřela letošní ročník OBL - naši atleti získali celkové prvenství

29. 12. 2014

Hned druhý den po závodě Brněnského běžeckého poháru, který se odehrál v Syrovicích, si naši atleti udělali dostaveníčko v Petrovicích. Konal se zde závod Hraběnčino běhání, který byl posledním podnikem letošního ročníku Okresní běžecké ligy.

Některá děvčata či někteří chlapci byli odrazeni skutečně zimním počasím. Do rána totiž v Petrovicích a okolí napadlo 2 cm nového sněhu a v 8.00 ráno bylo na teploměru - 10°C. Je potěšující, že Anička Kalincová, Vašek Kalinec, Kryštof a Barča Kroupovi zvládli jak Syrovice tak Petrovice. Pokud by se v Petrovicích objevil i Adam Nečas, tak by jistě neměl ve své kategorii konkurenci.

A jak to tedy v posledním závodě v roce 2014 dopadlo. Myslím si, že naši svěřenci jistě neudělali ostudu a odváží si z Petrovic skvělé výsledky a hezké zážitky ze sobotního závodu.

V kategorii nejmladších nenechala Lucka Kniesová nikoho na pochybách, že je "Hraběnkou" kategorie 2007 a mladší. V závodě, kde startovali kluci i holky společně celkově zvítězila, a obsadila tedy i 1. místo mezi dívkami. Její úspěch doplnila 5. místem Barča Kroupová, která byla absolutně nejmladším účastníkem mezi děvčaty. Chlapci se v závodě také neztratili. Martínek Grünwald vybojoval 2. místo a Bruno Klimeš 3. místo. Bruno byl také nejmladším účastníkem mezi chlapci. V závodě je ještě doplnil Vít Grünwald (zástupce naší atletické školky), který byl mezi chlapci na 5. místě.

V kategorii ročník 2005 a 2006 se prezentovali pouze chlapci, ale o to veselejší byl výsledek Kryštofa Kroupy, který závod vyhrálwink. V Petrovicích mu sekundoval i Vašek Kalinec, který skončil 5., a David Klimeš, který obsadil 7. místo.

V kategorii mladších žákyň 2. místo vybojovala Anička Kalincová, která nestačila jen na Terezu Obořilovou. Její čas 3:20 na 900 metrů dlouhé, kopcovité a místy zledovatělé trati je však velmi dobrým počinem.

V kategorii starších žáků se na start závodu na 1.500 metrů postavili naši vytrvalci. Martin Szabó obsadil 3. místo a Max Beránek 4. místo. Chlapci však budou muset zvýšit svou aktivitu při nabírání objemu, protože vítěz jim utekl o 26, respektive 31 sekund, což je na tak krátký závod, lidově řečeno „o parník“.

Každý účastník dětských kategorií si odnesl pamětní perníkovou medaili a taktéž startovní číslo, které v den závodu nesl na dresu. Věříme, že zavírací špendlíky jste poctivě vraceli.

Po vyhlášení výsledků samotného závodu se v kulturním domě v Petrovicích odehrálo i vyhlášení celkového bodování letošního ročníku OBL. Jelikož body sbírají i mladší a starší žákyně a žáci, týkalo se toto vyhlášení i našich svěřenců.

V kategorii mladších žákyň zvítězila Anička Kalincová angel a to s dostatečným bodovým náskokem. Příští rok bude zřejmě bojovat se stejnými soupeřkami jako letos, a tak věříme, že jí to bude běhat i nadále.

V mladších žácích na stupně vítězů dosáhl i Matěj Skryja. Obsadil 3. místo a bylo to pro něj zřejmě velké překvapení. Tak velké, že se v Petrovicích ani neobjevil, a proto mu cenu předáme dodatečně.

Asi nejlepší výsledek nás potkal v kategorii starších žáků. Martin Szabó získal maximální počet bodů a bezpečně vyhrályes. Martin se už nemohl dočkat a na stupních vítězů byl ještě dříve, než moderátor vyhlašování stačil doříct vše, co říci chtěl. Max Beránek také poctivě sbíral body a za Martinem obsadil 2. místoyes.

Příští rok už Martina Szabó čeká podstatně tužší chlebíček v podobě závodů v juniorské kategorii, takže je třeba se zamyslet jak dál. Bez poctivé a systematické práce, to jistě nepůjde. Max zůstane ve své kategorii starších žáků .

Fotky z akce jsou k nahlédnutí na webu OBL: http://www.oblblansko.cz/8-slider/173-na-poslednim-letosnim-zavodu-nechybel-snih-ani-tucnaci

Věřím však, že veškeré nástrahy a úklady roku 2015 společně s našimi svěřenci zvládneme a rok příští bude tak dobrý jako rok 2014, ne-li lepší.

Za kolektiv trenérů AK Blansko Dvorská přejeme všem hodně zdraví, štěstí a úspěchů nejen sportovních a těšíme se na aktivní spolupráci.