Jdi na obsah Jdi na menu
 


Believe tour z pohledu Beliebera - Vídeň

 

Je pátek, 29.března 2013 5 hodin 10 minut ráno. Přesně za pět dní mě čeká praktická maturita, ale kdo se stará o maturu, když už zítra uvidí Justina Biebera, kluka, kterého mohu směle nazývat svým idolem přibližně tři a půl roku.

 
Tímto úvodem končí má seriózní reportáž a tento článek bych spíše pojala jako hysterické fangirlingování zvěčněné písmem.
Na mé cestě začínající v 6:08 na vlakovém nádraží v Plzni a končící ve 14:10 na Vienna Miedling nebylo krom podivné existence sdílející kupé se mnou a dalšími čtyřmi lidmi a spožděním, nic zajímavého.
S holkama, Angí, Kristý, Lin, Bejbet a Domčou jsme se sešli po krátkém bloudění přímo na recepci hotelu Carina.
Rozdělili jsme se do pokojů a pak chvíli jen tak řešili náročný psychický stav beliebers den před Justinovo koncertem. Ano, Ano.
Samozřejmě, po chvíli jsme dospěli k závěru, že nemůžeme sedět na zadku v pokoji, když Justin dýchá stejný Vídeňský vzduch jako my a vyrazili k hotelu Ritz Carlton, ve ktrém měl být údajně ubytovaný.
Po nekonečném bloudění v zimě, podporované ledovým karamelovým frapučínem ze Starbucks, kolem veleluxusních hotelů jsme konečně objevili náš cíl. Ritz. Klidný Ritz. Ritz bez jediného vřeštícího beliebera. Něco je špatně!!!
Zastavili jsme se pod okny a nenápadně jsme na celou ulici zařvali "JUSTIIIN". Samozřejmě bez odezvy. Celé nám to bylo velmi podezřelé, a tak jsme zkusili zadní vchod. Nic. Samozřejmě jako správné beliebers, jsme se řídili motem NEVER SAY NEVER a opět nenápadně zahulákaly "Bieber" na dva muže v kvádru. Kupodivu opět bez odezvy.
Z celé situace jsme pochopili, že Justin je někde úplně jinde. Zamířili jsme tedy pro info k někomu lépe znalému a to k Vídeňským beliebers na facebooku tudíž na wifi v McDonaldu. Nutno dodat, že když jsme opouštěli Ritz, tak u něj zaparkovalo velmi podezřelé velké černé auto se zatmavenými skly. Dveře se otevřely a začal z nich vystupovat nějaký černoch. Neviděli jsme mu do tváře, ale já málem omdlela, protože jsem si myslela, že je to Kenny. Nevím jak holky, ale vážně to se mnou málem seklo. Samozřejmě, že když se otočil, nebyl to Kenny ani omylem.

Kouzelná wifi nám prozradila, že Justin je ubytovaný v jakémsi hotelu Sacher a tak jsme se k němu velmi kultivovaně rozběhli, až se lidi se smíchem otáčeli. Bůh ví jak, jsme hotel našli, ale dorazili jsme k němu vcuku letu. Sacher byl obklopený stovkou nadšených beliebers, přísně vyhlížejících, ale zároveň pobavených policistů a znuděných zvědavců.
Bylo naprosto neskutečné vědět, že tam někde byl a zase bude, nebo je ON! Holky se snažili dav rozezpívat(Já ne, nerada bych svým hlasem přivodila živelnou katastrofu přímo před Justinovo hotelem), ale nikdo se nepřidal. Původně jsme to braly jako projev arogance, sucharství a nedostatku elánu, ale později jsme se dozvěděli, že většina z nich tam čeká už 7 hodin. No věru, to by mi do zpěvu taky nebylo.
Každopádně původní zvěst byla ta, že Justin do hotelu přijede, protože se byl podívat po městě. Skutečnost však byla taková, že se sebral a odjel zadním vchodem. Pár beliebers vidělo jeho vlasy v autě a Kennyho. CRAZY!!

 
Dále jsme si tedy prošli část vídně(Dobře jen 100 metrů kolem hotelu), seznámili se s místními belieberkami a šli zpátky na náš hotel. Bylo na čase, už byla tma a na další den jsme museli být alespoň trochu ve formě.

 
No usnuly jsme kolem půlnoci a vstávaly v pět hodin třicet minut(Nechápu se, ale co bych pro něj neudělala). Lin, Bejbet a Domča se vydaly hale zatímco my se zkulturňovaly a později vyrazili pro něco k jídlu atd.(Tím atd myslím kartáček na zuby a pastu, protože žádný výlet není bez chybyčky a Ronnie je hlava děravá).
 
Jeden z otravných zvyků celého Rakouska je zásadně neotevírat před 8 raní. Tak jsme se prošli a v 7:50 se přidali k netrpělivě přešlapujícím důchodcům před vchodem do Lidlu(Všude je to stejné).
Nakoupili jsme si vše potřebné a vydali se tramvají a metrem k hale.
Vystoupili jsme z metra a co nevidíme! Believe tour bus!!!!
O narušení klidu jedné z vídeňských čtvrtí jsme se postarali dokonale. Nestihli jsme fotit ani natáčet, ale naštěstí jel za chvíli další, který jsme také s křikem přivítali.
 
Nejsem si jistá, ale pak jsme zamířili na toaletu, kde jsem si vyčistila zuby (Večer a brzké ráno jen o žvýkačkách. FUJ). Poté jsme pravděpodobně prozkoumaly krásy místního obchoďáku. Angí si koupila nové boty, protože současné jí tlačily a aby to mojí a Kristý peněžence nebylo líto, koupili jsme si je také.
 
V deichmanovi jsme se cvakli s Justinem, v Bille nakoupili Orea pro Freda, vyzkoušeli tělový krém someday a pak udělali reklamu jakési značce(název bohužel upadl v zapomění).
 
Přišel čas jít konečně k hale. Samozřejmě, že jsme kolem jedenácté dorazili na místo a kvůli zimě opět zamířili do tepla. XXX Lutz není sice můj šálek kávy, ale dejme tomu.

Co se týká celého čekání na koncert, zdržovaly jsme se nejvíce v teple uvnitř, protože jsme si díky M&G nemuseli hlídat svá místa a mrznout venku. Přes skleněné dveře jsme zahlédly Kennyho, seznámili se s dalšími cizími beliebery a tak nám čas pěkně uplynul.
Pak přišel čas M&G (dobře, na místo výdeje jsme dorazili s hodinu a půl dlouhým předstihem. SAmozřejmě jsme nebyly jediné, kdo byl pečlivý a tak jsme poznali další belieberky z celé evropy. Mám pocit, že na celém M&G bylo víc cizinců, než místních rakušanů. Ale komu to vadí.
 
V určený čas jsme dostali pásky, odvedli nás do haly, kde jsme asi hodinu čekali. Justin měl lehké zpoždění a tak se to trochu natáhlo. Povídali jsme si s místním informátorem, který z nás měl evidentně obrovskou srandu(Jeho smysl pro humor mě trochu vyvedl z míry. Později pár holek zahlédlo zlomek M&G ještě než jsme byli vpuštěni. Samozřejmě křičeli a my chtěli vědět, co se děje. On přišel a oznámil "Jeho neviděli. Jenom jeho kytaristu". JENOM viděli DANA KANTERA!!!!!!! hahaha Jenom hahaha).
 
No bylo naprosto nekonečné čekat tam s fanbook, trofejí a prostě vším, co jsme pro něj měli(+ orea pro Freda). Mezitím se začalo vpouštět do haly a my začaly být velmi nervózní, protože jsme chtěli být přímo u podia.
Nakonec nás pustili do další místnosti, kde jsme na stůl měli dát všechny dárky pro Justina(nesměli se brát k němu). Pak jsme se zařadili do fronty a nadešel okamžik na který nikdy, NIKDY NIKDY nezapomenu. Aneb můj první pohled na Justina, jako osobu z masa a kostí. Celé M&G probíhalo v místnosti, ve které byla vytvořena provizorní místnost ze závěsů, kde se fotilo. Jeden závěs se naptrně odhrnul a my ho zahlédly. Měl skloněnou hlavu, pak jí zvědnul a podíval se někam do dálky(ně na nás, nejspíš do foťáku:D). Byl to nejkrásnější okamžit v mém životě. Do té doby jsem brala Justina jako nějakou nereálnou imaginární postavu. Jenže teď jsem viděla, že on se hýbe, že je skutečný, že fakt existuje. V očích jsem měla slzy a i přes to, že se považuji za velmi apatického člověka, co se týká těchto záležitostí, křičela jsem. Krom ochranky pro nás měli všichni pochopení, aneb, když se nemusíš stydět za své 'vyznání' a dát mu volný průběh. Řekli nám, že si máme udělat skupinky po šesti s čímž jsme počítali(ti co si M&G zaplatili, se s nim mohli fotit zvlášť, výherci ne). Přibrali jsme si k sobě dcerku s tátou a těšili se. Mimochodem, stáli před námi dvě slečny, které bych jako jediné z čekajících vyčlenila a označila je za dívky volnějších mravů a charakteru. Zmalované jak obrázek, oblečené jak na E55 a arogantní až to bolí. No nebudu hrubá(ale to že na fotce vypadaly hrozně mi působí pocit zadostiučinění).

 
Teď přijde část, kdy jsme šli dovnitř, ale vlastně nemůžu to popsat. Bylo to asi tak 10 vteřin, co jsme tam byli. Sekuriťáci byli vážně nekompromisní. Náš původní plán byl, že Ivet a Angí, které lístky na M&G vyhráli, budou stát u Justina. Bylo to fér(dobře, k otci s dcerou asi moc ne, ale z naší čtyřky - já, Ivet, Angí a Kristý ano). Já jsem s tím počítala, byla jsem nadšená, že vůbec můžu jít a že mě Ivet vzala s sebou(pravidla výběru doprovodu jsou komplikovanější, ale to sem nebudu vypisovat) a myslím, že Kristý taky. Jenže přišel moment, kdy jsme vešli dovnitř a on tam stál a lehce se pousmál(pravděpodobně na Angí). Nepostřehla jsem ani, co má na sobě, prostě jsem stála a koukala na něj, ale mám zamlženo, co jsem viděla. Byla to otázka sekundy, kdy nás sekuriťák/ci začli rovnat a strkat. Viděla jsem, že Angí u Justina není. a začala jsem si říkat, co teď a stála jsem. Pak do mě sekuriťák strčil a já byla u Justina. Nebudu tu psát, že jsem odmítala a tak. Ne, já v tu chvíli netušila která bije, ale věděla jsem, že je něco špatně. Nepamatuju si foťák, divím se, ež jsem koukala do něj. Držel mě a já jeho a nemohla jsem uvěřit. Samozřejmě, že jsem byla šťastná, ale když si vezmu jak to dopadlo.... Po těch několika sekundách nás prostě doslova odtáhli. Nestačili jsme říct ani hi, jak to bylo rychlé, natož obejmout. Byla jsem celá mimo, ale cítila jsem zklamání. Né Justinem, to ani omylem, ale celým průběhem. Jestli za tohle dá někdo 13 tisíc a neví do čeho jde, bude naštvaný. Věděli jsme že to bude krátké, ale čekali jsme že budeme moct říct aspoň ahoj, jak je, já jsem, zeptat se na obejmutí. Nic, prostě ne. A nejsmutnější na tom všem bylo, že Ivet a Angí vedle Justina nestáli ani jedna. Byla jsem tam já a Kristý, my které jsme na to neměli nárok ani omylem. Jak jsem řekla, jsem strašně štastná, vybavuju si ty pocity, když mě chytil a já jeho, jak voněl, ale za tuhle cenu bych se toho vzdala. Možná že kdyby bylo víc času, hnula bych se a nebo nevím. Strašně si to vyčítám, nemáte představu, jak hrozně mi je, když to teď píšu. Ony nás tamvzali a jak to dopadlo. To není fér. Miluju ho nade všechno, ale prostě tohle jsou moji přátelé a já bych klidně stála na kraji, protože budu mít ještě určitě X šancí vyfotit se s nim přímo, chytit ho, dotknout se. Ale to zklamání, který jsem z krátkého průběhu, nulového rozhovoru cítila já, muselo pro ně být desetinásobné a mě je fakt pod psa. Myslím, že největší náraz byl v tom očekávání vs. realita. Čekali jsme prostě mnohem víc a ne jen hrubé zacházení sekuriťáků, 5 vteřin vedle něj a hned 'padej'. Já je chápu, oni nás neznají, neví, co můžeme udělat, navíc ani tašky nám nekontrolovali, tak kvůli jeho bezpečnosti, ale...
 
K tomu pozitivnímu, je nádhernej, nádhernej, nádhernej, mnohem hezčí než na fotkách(ano asi to jde evidentně:D:D). Voní, má krásnej hlas, je to prostě Justin. Je sice o něco málo menší než já, ale on mě doroste :D:D

 
No pak jsme se procpali na svá místa. Vzduch byl strašný, strašný, strašný, ale to je na každém koncertě. Co se týká předskokana, jako pěkný byl, písničky také nebyly zlé, ale před Justinem? You must kidding.
Hodinové čekání po předskokanovi bylo vzhledem k vzduchu náročné, ale zvládli jsme to. Ano. A pak to začalo.
Nebudu rozepisovat jednotlivé písničky, prostě přišlo mi, že to bylo tak 20 minut a byla poslední písnička. Ale ono to byla hodina a 40 minut. Hrozně to uteklo. On byl úžasný, sice měl něco s hlasivkami a chvíli pravděpodobně díky jistým inhalačním přípravkům trochu šmouloval, ale v průběhu to bylo ok. Byl úžasnej, ta atmosféra, kdy celá aréna křičí, zpívá a doslova paří... Nepopsatelný zážitek.
Při All around the world jsme vyndali s Angí české vlajky a jsme si obě 100% jisté, že na ně koukal v jeden moment. No prostě nádhera, co víc si přát.
Z Justina byla cítit ta energie, že ho to baví a že si to užívá. Momenty, kdy si sundaval oblečení... Haha dámy, i nejapatičtější z vás by šly do kolen, věřte mi.
 
A pak to přišlo. Baby a konec. Konec, šmitec, ende, šlus. Nejhorší pocit v mym životě. Aspoň, co se týká do té chvíle. Vyšli jsme z haly, a já šla stát frontu do fanshopu pro tričko. A pak se stalo něco neuvěřitelného. Setkala jsem se s mojí slovenskou skvělou úžasnou Nikolet! Měli jsme asi tak 5 minut, ani to ne. Bylo to jedno z nejlepších a nejupřímnějších objetí, jaké jsem kdy zažila a to dovršilo nejlepší den mého života.
 
Koupila jsem triko, Kristý Believe tour kartu a vyrazili jsme deštivou Vídní zase na hotel.
Musím se přiznat že to, co mě popadlo na tom hotelu. Jsem sice cíťa, ale nebrečím a nebo hodně málo. Ale když jsem si sedla na postel a uvědomila si, že je po všem, brečela jsem jak zjednaná. Štěstím, smutkem, steskem, vším. A teď musím konstatovat, že to bylo 10x horší než opouštět arenu. Brečela jsem asi hodinu v kuse a nemohla jsem přestat. Bylo to strašné a proto pro mě 30/3/13 je bezkonkurenčně nejlepším, ale zároveň také nejhorším dnem mého života. Stála jsem ve stejné pidimístnosti jako on a už je pryč. Je mi jedno, ež jsem byla jen další fanynka, fakt jo, ale ten stesk je strašnej a cítím to ještě teď. Nikdy na tento výlet nezapomenu, vážně nikdy.
 

Náhledy fotografií ze složky Beliebers

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

M&G

Miša,9. 5. 2013 16:09

Ahoj. Prosím tě kde jste vyhrály ty lístky? Děkuji