Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chcete si koupit nádraží? Dráhy se zbavují majetku. Podívejte se!

19. 4. 2013

Prodej majetku Českých drah - 2

Nádraží v Třebčíně - chcete ho?
Foto: České dráhy
Sdílet Přidat názor

Nádraží ve stanici Třebčín na Olomoucku je asi nejkurioznější nemovitost, kterou dráhy nabízejí k prodeji. Budovu koupíte i s pozemkem. V jejím horním patře je byt 2+1 (momentálně obsazený nájemcem), v přízemí pak nebytové prostory, které nový majitel může pronajmout. Dráhy mají jednu podmínku – nádraží je funkční a v provozu, takže musí zůstat zachovaná čekárna a také kancelář výpravčího. Bez velké nadsázky se tak nový majitel stane pánem nádraží Třebčín.Nemáte-li zrovna tak vysoké ambice, můžete se stát alespoň pánem vodárenské věže. Dráhy nabízejí k prodeji hned dvě. Jednu ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku, druhou v Pacově na Pelhřimovsku. Ani jedna se už ke svému původnímu účelu nepoužívá a je možné je přestavět na skladiště, prostory k podnikání nebo bydlení. Na snímku vodárny ve Veselí je ostatně patrné, že k podobnou přestavbou už prošla. I v minulosti navíc dráhy odprodávaly vodárny přímo přestavěné k bydlení.

Prodej majetku Českých drah - 3 Otevřít fotogalerii1/10

 

V aktuální nabídce nemovitostí pochopitelně najdete i mnoho volných skladů a průmyslových budov. Nechybějí ani pozemky anebo například parkoviště připravené pro podnikatelský záměr. Dráhy na svém webu s nabídkou majetku k prodeji (najdete ZDE) rovnou navrhují "zpevněnou plochu před výpravní budovou v žst. Majdalena vhodnou k vybudování placeného parkoviště".
 

 

 

Prodej majetku Českých drah - 18 Otevřít fotogalerii1/10

 Zdaleka největší zájem by ale mohly vzbudit rodinné nebo bytové domy v nabídce. Například v Huštěnovicích na Uherskohradišťsku je k mání veliký bytový dům dokonce se čtyřmi byty za cenu (1 620 000 Kč), za kterou leckde nepořídíte ani garsonku. Ještě níž jdou ceny u některých drážních domků. My jsme do galerie vybrali jeden z nejlevnějších – za pouhých 74 tisíc korun.