Jdi na obsah Jdi na menu

Osobnosti

Osobnosti

Za Českou republiku:

Libor Podmol

,,Narodil sem se v Ostravě ,jednomu z nej. jezdců a krásný blondýnce... Pak sem se přesídlil do Prahy na 12let a potom sem změnil bydliště na vesničku jménem Znosim, kde žiju do dnes , s mámou a bráchou. Momentálně studuju VSFS v Praze, dálkově protože furt se někam cestuje kvůli FMX... Takže ani zas tak moc doma nejsem. "

Petr Pilát

Petr Pilát se narodil 12.3.1991. Momentálně bydlí v Pyšelích se svou rodinou. Motocross jezdí již od 3 let a FMX začal skákat ve svých 12ti letech . Za svůj život si stačil několika vážnými zraněními a vypadalo to, že skončí. Ale ve skutečnosti ho to nikdy od skákání neodradilo.
V roce 2005 se před vyprodanou Sazka arenou zapsal do dějin jako nejmladší člověk na světě, který skočil back flip. Úpěšný je i díky tomu, že jeho učitelem je legenda českého freestyle motocrossu - Petr Kuchař.

 

Petr Kuchař

,,Na Silvestra roku 1971, kdy spousta lidí oslavovala příchod novýho roku jsem měl právě nejvíc práce, abych se vydrápal svět. Klaplo to, ale asi víc práce s tím měla máma, protože jsem měl 4 kg. Tím, že jsem se narodil v Krkonoších ve sportovně založené rodině, jsem měl už od začátku daný, že budu mít se sportem v životě asi dost společnýho. Pochopitelně jsem se věnoval lyžování, jak sjezdovýmu tak běžeckýmu a aby toho nebylo málo tak jsem hrál i za Vrchlabí hokej. Jednou v létě mě táta posadil na motorku a už to bylo jasný - od tý doby jsem z ní prakticky neslezl. Na dětství vzpomínám hrozně rád, nikdy sem se nenudil a rodičům určitě vděčím za tvrdší horskou výchovu, která mi v životě pomohla překonat spoustu překážek. Motorky tak nějak patřily do rodiny, táta byl výborný závodník takže já jsem v tom jen pokračoval a navíc po dva roky starším bráchovi jsem měl všechno pěkně nachystaný. Tak jsem se nakazil motorkama, tou nevyléčitelnou chorobou"

Martin Koreň

Životopis

Jezdí : Od 4 let. Závody MX od 13-ti. FMX od 20-ti.
Motorka:Kawasaki kx 250
Sponzoři: Horsefeathers, Condat, Tohnichi, Motorex, B2design, Alloy, Osiris, Electric, Newfren, Race tech, Wiseco, Asko KC.

Dosavadní úspěchy:
Rok 2004
- 5. místo World Cup Monster Jumps Německo
- 6. místo Edge Games Švédsko

Rok 2005
- 1. místo Evropsky pohar Izrael
- 3. místo Edge Games Švédsko
- 5. místo Fmx Challenge Finsko
- 6. místo Night of the Jumps Milano
- 8. místo Night of the Jumps Insbruck
- 16. místo v IFMXF World Ranking

 

 

 

 

Ve světě:

Ken Roczen

Travis Patrana