Jdi na obsah Jdi na menu

Motocross ve světě

Ve světě

 Zakladatel FMX ve světě: Travis Pastrana - tzv. král freestyle motocrossu. Položil základy freestyle motocrossu a vymyslel většinu skoků. S freestyle motocrossem začal již jako čtrnáctiletý kluk. Jako první na světě dokázal skočit dvojité salto vzad (double backflip).

Mistrovství světa v motokrosu 1. 9. 2013 v Pacově!

Ve čtvrtek 25. října navštívil Pacov a motokorosový areál Na Propadě rakouský zástupce Mezinárodní motocyklové federace FIM pan Ingo Partsche. Na základě jeho vyjádření jsme definitivně přijali nabídku uspořádat v příštím roce závod Mistrovství světa v motokrosu. První zářijovou neděli se do Pacova sjedou závodníci třídy MX3 a závodnice ve třídě Women.

 

Pan Partsche spolu se zástupcem pořádající agentury Youthstream pečlivě prošli celý areál. Samotnou trať hodnotili velice kladně, proto zde nebyl žádný problém příslibu předběžné homologace pro závody Mistrovství světa. O trochu hůře se nám jednalo o dalších požadavcích na vybavení areálu. Zázemí pro jezdce i pro pořadatele bude vyžadovat mnohých změn a vylepšení. Při jednání jsme však vždy našli možný kompromis, mezi tím co požadují řády a tím co jsme schopni v našich podmínkách splnit. Kromě kompletního oplocení diváčkých prostor, nás určitě nemine úprava depa s vytvořením dalších odběrných míst na elektřinu, vylepšení mycích prostor a dovybavení areálu dalšími mobilními hygienickými a kancelářskými místy.

I přes to, že nás čeká hodně práce, chtěli bychom pokud možno mít většinu požadavků na Mistrovství světa hotových do konce května. V tomto termínu se k nám jako každoročně sjíždějí závodníci na Mezinárodní Mistrovství ČR. Řada z nich se pravidelně účastní závodů Mistrovství světa a budou moci objektivně zhodnotit připravenost tratě na podzimní závod.
Pokud se nám naše plány zdaří, můžeme se v Pacově v příštím roce těšit na opravdu špičkový motokros.

tr-pstr-3.jpg