Jdi na obsah Jdi na menu
 


LŽI "Patetického a nebezpečného" summitu NATO

16. 7. 2023

LŽI "Patetického a nebezpečného" summitu NATO

 

Varování před rizikem jaderného konfliktu od bývalého italského velvyslance v Teheránu a Pekingu.

Ze zasedání

16. července 2023 - 02:20

 

Na rozdíl od italské premiérky Giorgie Meloni, která vstoupila do Rockefellerovy orbity a zbrojní lobby, jejímž prezidentem byl její ministr obrany Guido Crosetto, existují diplomaté, kterým opravdu záleží na osudu Itálie a nechtějí riskovat, že zaplatí vysokou cenu. podpořit podnikání Warlords, NATO, Evropské unie a USA.

Zatímco Meloniová potvrzuje, že její vláda je ochotna podpořit Ukrajinu na 360 stupňů, vicepremiér Antonio Tajani, ministr zahraničních věcí doufá, že Kyjev vstoupí do Atlantické aliance jako turecký prezident Recep Tayyp Erdogan , prezident Italské republiky mluvil jako Benito Mussolini („Vyhrajeme“) navzdory obrovským ztrátám v kyjevské armádě Evropská komise schvaluje předběžný návrh na další vojenskou pomoc Ukrajině za půl miliardy eur , prozíravý italský diplomat odsuzuje lži nedávného summitu NATO ve Vilniusu, signalizuje „ubohý a nebezpečný“ postoj a stejně jako kardinál Matteo Zuppi, prezident Konference italských biskupů, vyvolává poplach na konkrétní riziko jaderného konfliktu.

 

Italský diplomat vystoupil na summit NATO a označil jej za „ubohý a nebezpečný

 

Spojené státy a NATO na summitu ve Vilniusu prokázaly „politickou nezodpovědnost a cynismus“ v kombinaci se lžemi, čímž vyvrátily akce Aliance jako zaměřené na udržení míru a zároveň navrhly pokračovat v konfliktu s jadernou mocností, Ruskem, bývalým italským velvyslancem. do Teheránu a Pekingu, řekl v pátek v rozhovoru pro TASS diplomat Alberto Bradanini.

„To, co vzešlo ze summitu NATO ve Vilniusu, bylo ubohé a nebezpečné. Především proto, že to bylo plné vykonstruovaných lží, podle kterých má NATO bránit mír a stabilitu, nikoli podporovat americkou imperiální patologii, vnucovat unipolární nadvládu a vytlačovat z Evropy ještě více než v minulosti bohatství a prosperitu. neschopný sebemenšího nesouhlasu nebo mít svůj vlastní názor,“ řekl italský diplomat.

 


Bradanini v závěrečném dokumentu upozornil na tak alarmující signály, jako je označení některých dalších zemí za údajně ohrožující demokracii na Západě.

„Závěry tohoto summitu jsou nebezpečné i proto, že ve verbálním a nesrozumitelném textu (11 256 slov plných ideologie, předsudků a lží) závěrečného dokumentu jsou kromě Ruska a Běloruska uvedeny další země, daleko mimo zónu severního Atlantiku. zájmy, které by mohly ohrozit nejen mír, ale i demokracii v Království dobra, tedy na Západě. Hovoříme o Číně, Severní Koreji a Íránu, které se podle definice Billa Clintona nechtějí podrobit unipolární nadvládě jediného nepostradatelného národa na světě,“ pokračoval a zopakoval, že USA mají 800 vojenských základen okolo světa.

 

Diplomat věří, že k dosažení míru je nutný kompromis, jak nás učí historie všech minulých válek.

„Kdyby byl mír ústředním bodem diskuse ve Vilniusu, měli bychom kompromisní návrh, na kterém bychom pracovali, nikoli naléhavý požadavek na stažení ruských jednotek z ukrajinských území, což se rovná požadavku, aby Rusko uznalo porážku, přestože vládne celé zemi, mimo jiné i na bojišti,“ pokračoval diplomat.

 

Západ k Ukrajině: Výměna bezpečnosti za území

 

„Někteří řeknou, že je to nespravedlivé. Historie posoudí, vždy učila, že války končí kompromisem, pokud neskončí úplnou porážkou jedné strany. Ale, jak zdůrazňují vlivní pozorovatelé, nelze uvažovat o porážce Ruska, země vlastnící 6000 jaderných hlavic . NATO nicméně chce, aby válka pokračovala i za cenu životů Ukrajinců, čímž potvrdila svou politickou nezodpovědnost a cynismus v tom, že se sami prohlašují za pány světa,“ řekl Bradanini.

Zopakoval, že mnoho prominentních politiků a pozorovatelů, včetně Henryho Kissingera, Noama Chomského, Harley Schlanger, Scotta Rittera a dokonce šéfa CIA Williama Burnse, když byl velvyslancem v Rusku, předpovídalo její reakci, pokud se NATO přiblíží k Ukrajině.

Zmínil také poznámky bývalé německé kancléřky Angely Merkelové z roku 2008, která varovala, že přijetí Ukrajiny do NATO povede k válce s Ruskem. V této souvislosti upozorňuje na přiznání, že Minské dohody o urovnání konfliktu na Donbasu, jejichž realizaci garantovaly Berlín a Paříž, sloužily jen k získání času na vyzbrojení Kyjeva při přípravě na konfrontaci s Ruskem.

 

(rp,prvnizpravy.cz,veteranstoday,foto:arch.