Jdi na obsah Jdi na menu
 


Američané spustili nad ránem novou válku o Donbas a jednotky Azov zahájily minometnou palbu na civilní objekty v DLR a LLR,

17. 2. 2022

Američané spustili nad ránem novou válku o Donbas a jednotky Azov zahájily minometnou palbu na civilní objekty v DLR a LLR,

terčem palby se stala i mateřská školka! Ruská ambasáda v Kyjevě spustila protokol “Uragan” a začala spalovat všechny dokumenty, z ambasády stoupá dým! Ukrajinský prezident volal červeným telefonem do Moskvy, že chce jednat, ale Moskva ho odmítla, že má jednat s povstalci! Miloš Zeman zaútočil proti CIA, že prý šíří o údajné ruské invazi dezinformace jako kdysi o WMD v Iráku! CIA evakuovala svoji kancelář v Kyjevě! Rozkaz z Pentagonu zněl jasně, válka bude?

Když nepřijde hora k prorokovi, musí prorok k hoře! Přesně takto by se dal zhodnotit vývoj situace na Ukrajině, kde oddíly jednotek Azov začleněných v ukrajinské armádě zahájily na pokyn dosud neznámých velících útvarů palbu na civilní objekty v Doněcké a Luhanské lidové republice [1]. Minometná palba byla nad ránem vedena dokonce i na objekt mateřské školky a bezpečnostní síly obou republik palbu opětovaly. Svědci v Kyjevě začali hlásit, že z ruské ambasády stoupá bílý a šedý dým, který odpovídá spalování velkého objemu kancelářských papírů.

Podle ruských webů se jedná o bezpečnostní protokol “Uragan” a jeho jediným cílem je likvidace veškerých písemností v přenosných plynových incinerátorech, což jsou přenosné pece na plynové bomby, které mají za úkol spalovat velké objemy písemností a dokumentů. Situace se vyhrotila poté, co Rusko nereagovalo na americké provokace a nechtělo vtrhnout na Donbas ve stanovený den 16. února. A tak se Pentagon rozhodl, že je potřeba ruského medvěda popíchnout ostře nabitým klackem. Má to ale jeden háček, ukrajinský prezident o ničem nevěděl.

Volodymyr Zelenský použil červený telefon a touto nouzovou linkou volal do Kremlu a žádal o schůzku s Vladimirem Putinem. Kreml však jednání odmítl a vzkázal Zelenskému, že má jednat s povstalci na Donbasu v rámci Minských protokolů. Tato událost dokazuje, že ukrajinský prezident se snaží zabránit válce a rozkazy k útoku nedal. Jenže, to není žádné velké překvapení. Zelenský totiž ukrajinskou armádu na Donbasu dávno nekontroluje. Podle ruských serverů palbu zahájily předsunuté oddíly ukrajinské armády na linii sídliště Zolote-5 a obcí Sokolniki, Veselenkoje a Nižne Lozovoje. Na těchto liniích jsou podle Igora Strelkova rozmístěné útvary Azov, které jsou pod velením zahraničních poradců a žoldáckých skupin. Absolutně nejsou pod kontrolou Kyjeva, poznamenávají právě teď komentátoři na ruských médiích.

Český prezident Miloš Zeman zaútočil [2] proti americké CIA a pro deník MF Dnes uvedl názor, že tato americká tajné služba šíří dezinformace o údajné ruské invazi na Ukrajinu stejně, jako šířila dezinformace o zbraních hromadného ničení (WMD) v Iráku, nebo o tom, že Kábul rozhodně nepadne do rukou Talibanu. Situace je vážná, protože je to poprvé, kdy Miloš Zeman otevřeně zaútočil proti Ústřední zpravodajské službě CIA z pozice prezidenta. CIA dosadila do čela české BIS Michala Koudelku už před lety a před několika dny byl vládou Petra Fialy znovu jmenován ředitelem na další období. Americká CIA před několika hodinami evakuovala [3] kanceláře CIA v Kyjevě kvůli obavám z ruské invaze.

Na útok Azovu odpověděly ozbrojené síly DLR a LLR dělostřeleckou palbou z děl a houfnic

Přesně na toto jsme dopředu upozorňovali na Aeronetu, že když Rusové nevstoupí na Ukrajinu, Američané použijí své vlastní žoldácké skupiny pro vyprovokování války. Ostřelování má za úkol rozpoutat mohutnou a rozsáhlou operaci. Ukrajinská armáda oznámila [4], že dopoledne po 10. hodině začala DLR a LLR pálit na pozice ukrajinské armády z houfnic a děl ráže 122 a 152 mm a několik ukrajinských jednotek se tak dostalo pod těžkou palbu. Další palba ukrajinské armády byla hlášena po 14. hodině místního času, na kterou opět odpověděly ozbrojené síly obou republik palbou z děl a houfnic.

Rusko v reakci na útok podle všeho pozastavilo stahování vojsk od hranic z Ukrajiny. Potvrzují to na ruských webech Rusové, že kolony vojenské techniky se zastavily a stojí na silnících, některé se otáčí a vrací zpátky k hranicím s Ukrajinou. Kreml zatím tvrdí, že vojáky nadále stahuje od hranic. Američané se definitivně rozhodli pohřbít Minský protokol a znovu obnovit válku na Východní Ukrajině, z čehož bude samozřejmě obviněné Rusko, že to právě ono vyprovokovalo tyto útoky.

Všechna západní média to začnou opakovat, takže se to nakonec stane pravdou. Když se Rusové nenechali zatáhnout do války dezinformacemi, tak se Pentagon nyní pokusí Rusy vyprovokovat ostrou střelbou. A to je jediný výsledek zahraniční politiky ČR a návštěvy ministra zahraničí Jana Lipavského a jeho slovenského kolegy Ivana Korčoka minulý týden na Ukrajině. Namísto deeskalace přichází provokační palba na povstalecké pozice, protože Rusové 16. února na Ukrajinu nevtrhli, a tak hned ráno 17. února přichází palba z ukrajinských pozic na mateřské školky na Donbasu.

Pentagon se pokouší vyrazit Putinovi z ruky hrací kartu od ruské státní Dumy

Tady si musíme vysvětlit, k čemu vlastně teď dochází. Je to de facto reakce Pentagonu na šachový tah Kremlu v podobě usnesení ruské státní Dumy s žádostí k prezidentu Putinovi, aby uznal nezávislost Doněcké a Luhanské lidové republiky. Vladimir Putin včera oznámil, že žádost bere na vědomí a bude se jí zabývat. Nic víc, nic míň. Vladimir Putin nechce DLR a LLR uznat hned teď, ale má se to stát nátlakovým mechanismem na Kyjev, aby si rozmyslel své snahy o vstup do NATO, v opačném případě Kyjev přijde o obě republiky. Tento nátlakový mechanismus je skutečně brilantní a mohl by fungovat, protože Zelenský už uvedl [5], že Ukrajina asi nikdy do NATO nevstoupí, protože Ukrajina má za souseda Rusko, které to nikdy nedovolí. Ano, tento povzdech ukrajinského prezidenta před 2 dny byl reakcí přesně na to usnesení ruské státní Dumy.

Ukrajina si nemůže dovolit přijít o východ Ukrajiny, to je politicky v Kyjevě neakceptovatelné natolik, že kvůli tomu se Ukrajina raději vzdá členství v NATO. A přesně toto v Pentagonu vyhodnotili jako zjevné ohrožení jejich plánů na využití Ukrajiny k rozpoutání války s Ruskem. A tak dnes ráno 17. února došlo k tomu, že žoldácké jednotky Azovu dostaly rozkaz zahájit palbu na pozice obou republik a vyprovokovat tak odvetu jejich vojsk. A to je všechno, co Pentagon potřebuje. Z vyprovokování palby bude obviněno Rusko, obrana DLR a LLR bude v západních médiích onálepkována naopak jako útok a agrese. A tím pádem Kyjevu nezůstane jiná volba, než je jít do války. A jakmile bude Ukrajina ve válce, Kyjev už nebude moci si vybírat mezi NATO a zachováním územní integrity Ukrajiny.

Američanům hrozilo, že Kyjev kvůli hrozbě Kremlu o uznaní nezávislosti obou republik nakonec přijde k rozumu a do NATO nebude chtít vstoupit

Bude prostě postaven před hotovou věc, že není jiné cesty než do NATO, protože o východ Ukrajiny prostě Kyjev přijde ve válce s tím zlým Ruskem. Tím dojde k protitahu Pentagonu, který Kremlu vyrazí z rukou tu nátlakovou kartu na Kyjev s případným uznáním nezávislosti DLR a LLR. Je to dokonalá a přitom děsivá šachová partie, při které se už střílí a létají dělostřelecké granáty.

Američané nemohou Kyjevu dovolit, aby se nechal Kremlem vydírat usnesením ruské Dumy s výzvou na uznání nezávislosti dvou povstaleckých republik. Přesně to je ten důvod, proč dnes ráno musela být na Donbas zahájena palba, protože Američanům hrozilo, že Kyjev začne mít rozum a začne dělat mírovou politiku na Donbasu s cílem nedovolit uznání nezávislosti DLR a LLR ze strany Kremlu.

Takhle se dělá vysoká politika, která balancuje na hraně 6. priority řízení. Když někdo chce mír, je nutné ho postrčit do pozice, že už ten mír chtít nebude, protože mu nic jiného než válka nezůstane. A přesně do této pozice Američané dotlačili Zelenského a jeho celou vládu. Válku lze zastavit jen tak, že ten, kdo nechce válku, pošle armádu zpátky do kasáren.

A otázka zní: Má ukrajinský prezident takovou pravomoc v Kyjevě? Může poslat ukrajinskou armádu do kasáren a místo armády vyslat vyjednavače do obou republik, aby dohodli mír a normalizaci situace? Odpověď znáte sami, Zelenský takovou pravomocí nedisponuje ani omylem. Více než 130 000 vojáků ukrajinské armády leží na pozicích Donbasu z příkazu americké vlády a jejich emisarů a poradců, kteří kontrolují veškeré procesy v ukrajinské armádě. Ukrajinská armáda je v podstatě detašovaná, čili odloučená armáda Pentagonu, která je expendable, tedy postradatelná, pokud dojde na válku.

Vyhnat klackem ruského medvěda z brlohu, když na pouhé řvaní dezinformací dosud nereagoval?

Cílem je totiž vyhnat ruského medvěda z brlohu, aby začal válčit. A tím klackem na vyhnání medvěda má být právě ukrajinská armáda, kterou prezident Ukrajiny už vůbec nekontroluje. Židovští oligarchové v rolích poslanců ukrajinského parlamentu již uprchli z Ukrajiny v soukromých letadlech. Byli to přitom oni, kdo svými zákony a procesy Ukrajinu do tohoto válečného stavu přivedli. Teď leží v zákopech Ukrajinci, Ukropové, goyim a jsou připravení válčit a zabíjet, a to jenom proto, že v Pentagonu chtějí válku s Ruskem, kterou ale nemá vést americká armáda, ale prostředník v podobě ukrajinské armády. Bratrovražedná válka mezi slovanskými národy.

A kdopak to asi řídí? Komu to asi tak bude vyhovovat, až rozmlácená a rozbombardovaná Ukrajina po válce bude potřebovat obnovu? Kdo se na té obnově napakuje? Kdo koho navěky a už napořád zadluží? A čím se ty úvěry budou splácet? Ano, ukrajinskou infrastrukturou. Privatizace vodáren, elektráren, rozvodných sítí, železnic, telekomunikací, privatizace milionů ukrajinských státních a městských bytů dnes s regulovaným nájemným, privatizace dolů, nerostného bohatství a půdy.

Tím vším bude Ukrajina po válce splácet nesplatitelné půjčky na obnovu a rekonstrukci. Přesně tam chce Dům Sion celou Ukrajinu dostat. A Rusko bylo dlouho ochráncem Ukrajiny před těmito procesy. Místní oligarchové si totiž nedovolili sáhnout lidem na to základní, totiž na sociální jistoty, aby nedošlo k povstání a sociálním bouřím. Jenže mezinárodním oligarchům, rozuměj Domu Sion, to bude úplně putna, jestli Ukrajinci mají kde bydlet, anebo jsou z nich bezdomovci. Znovu jsme tak svědky války mezi ž a Ž o obrovské bohatství Ukrajiny. Ukrajina není chudá země, je pouze rozkrádána a bohatství nejde lidu. Jenže pokud proběhne válka, Ukrajina bude v troskách a bude potřeba obrovské půjčky.

Teprve ty potom přivedou Ukrajinu do obrovské poválečné chudoby. Ukrajinci jsou multikulturní národ mnoha národností, který musí používat nerostné a zemědělské bohatství své země pro svůj rozvoj a nesmí dovolit, aby se z Ukrajiny stala truhla s pokladem, který cizí zlatokopové rozkradou a vyplundrují. A až nic nebude, zadluží celou Ukrajinu půjčkami, ze kterých se už Ukrajina nikdy nevyhrabe. Pamatujete na truhlu Československa, jak byla rozkradena, vytunelována a potom jako prázdná navěky zadlužena u Domu Rothschild a na jeho kapitálových trzích? Nesplatitelný dluh České republiky, kdysi před 30 lety bezdlužné země, je toho největším mementem!

-VK-

Šéfredaktor AE News