Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česnekové nudličky

 hrst sojových nudliček- rezanců
1 paprika
směs pikantního koření
polévkové koření
majoránka
kurkuma
červená paprika
česnek
hladká mouka (asi 3 lžíce)
olej
sůl

Úspěch při příprave sojového masa v granulích spočívá v tom, že dostatečně dlouho vaříme a nešetříme kořením. Můžeme soju i předem namočit nebo povařit a nechat odležet. Jinak hrozí, že se odleží až v našem žaludku déle než je zdrávo. Moje nudličky jsou připraveny podle základního receptu na obalu výrobku. Dále na rozehřátý tuk dám nudličky a na kolečka nakrájenou papriku, zapráším moukou několikrát vařečkou promíchám, zaliju vodou a nechám dusit. Pak přidám kurkumu s paprikou, tak abych dosáhla "gulášové barvy". Začnu přichucovat polévkovým kořením (pozor na obsah soli). V případě že se rozhodnete k dochucení použít sojovou omáčku, tak nejraději kvalitní bez glutamanu ze zdravé výživy. Během vaření promíchávejte, případně přidejte trochu vody. Nakonec by voda měla být odpařená, aby vznikla hustší omáčka. Česnek a majoránku přidáme úplně nakonec, aby nedošlo k zhořknutí. Dosolíme.