Jdi na obsah Jdi na menu

Řezbářství

 71.jpg

 

Už jako malá holka jsem ráda malovala. Kam jsem sedla, tam jsem si kreslila. Většinou postavy z pohádek. Králové, princezny, draci, hloupí Honzové, běhali i andelove08.jpgpo toaletním papíru a každý čistý list byl pro mne brankou do světa kouzel a fantazie. 

  Na základní škole už jsem měla potřebu realizovat vše " hmatatelně". Začala jsem šít loutky, maňásky a pak jsem dostala první  rydla a už to šlo nějak samo. Jen to lipové dřevo byl pro mne, jako malou holku, vždycky problém sehnat. A pak byl už jen krůček k psaní pohádek. Při řezání pohádkových postaviček vás toho napadne a já z nich vlastně čerpám stále, protože už tehdy jsem si pohádky psala do sešitu a na různé papíry. Jako dospělá jsem pak dostala možnost uvést své pohádky, jako režisérka i scénografka v jedné osobě, na divadelní prkna Divadla Alfa.

Dnes je hraji ve svém vlastním Divadélku Nána a uvědomuji si to štěstí, že se mi má záliba, koníček, staly prací, kterou se živím a je pro mne radostí a naplněním. Měla jsem to potěšení ilustrovat dvoujazyčnou knížku Zory Kostkové MLHÁŠEK, kterou vydalo vydavatelství Fraus ve spolupráci s ALIANCE FRANCE. Měla jsem možnost získat nové zkušenosti ve svém oboru-loutkoherectví, ale i v scénografii - jak doma tak v zahraničí. Za všechny tyto šance jsem velice vděčná, neboť pro mne byly velkým obohacením.
 Z mého života se stala pohádka. Vždyť je píši, hraji, inscenuji, kreslím, ilustruji a vedle toho všeho  mohu vyřezávat dřevěné loutky. Zde je jen malý náhled do mého světa fantazie.

I Vám všem přeji štěstí a hlavně možnost volby, která Vás zavede do vašich přání a snů a přeji Vám mnoho úspěchů v životě a práci...

Nashledanou...

106.jpg

 

150.jpg

 

170.jpg

 

certi-s-milou.jpg

Fotogalerie řezbářství