Jdi na obsah Jdi na menu

Biografie o Maite

Maite Perroni Boerlegui (narozená 9. března 1983) je mexická herečka a zpěvačka/skladatelka, která je nejvíce známá pro role v Rebelde (Rebelové - na Slovensku Rebeli), Cuidado con el Ángel (Pozor na anděla - na Slovensku Nespútaný anjel), Mi Pecado (Můj hřích - na Slovensku Rodinná kliatba) a Triunfo del Amor (Triumf lásky). Mezinárodně se proslavila jako členka Latin Grammy nominované skupiny RBD. Univision jmenoval Maite Perroni jako nová Královna telenovel v roce 2009.
Maite Perroni Boerlegui se narodila v Mexico City, no vyrůstala v Guadalajaře do 12-ti let, kdy se rodina přestěhovala zpět do Mexika. Má dva sourozence, Adolfa a Francisca, jeden je o tři a druhý o devět let mladší než ona.
Perroni studovala herectví na Televisa Centro de Eduación Artistica (CEA) v roce 2000, ukončila školu po dvou letech ze tří let studia.
Perroni debutovala jako herečka v Rebelde, předělávce uznávané argentinské novely Rebelde Way (Cesta rebelů). Ztvárnila Guadalupe "Lupitu" Fernández, dospívající dívku z nižší rodinné třídy, která získá možnost studovat na fiktivní škole Elite Way School. Rebelde běželi od roku 2004 do roku 2006, natočilo se 440 epizod. Po úspěchu Rebelde, v roce 2007, Televisa zrealizovala RBD: La Familia (RBD: Rodina), kde hráli členové RBD. Charaktery sitcomu nebyly založeny na charakterech Rebelde, ale měli být podobné skutečným hereckým osobnostem. RBD: La Familia je první mexickou show vysílanou ve vysokém rozlišení a běžela od 14. března 2007 do 13. června 2007 a trvala pouze 13 epizodami. V roce 2008 hrála Maite hlavní postavu v Cuidado con el Ángel po boku Williama Levy. Novela měla obrovský úspěch po celém světě. Zahrála si svou druhou hlavní roli v Mi Pecado po boku Eugenia Sillera. Stala se součástí třetí sezóny Mujeres Asesinas v šesté epizodě zvané Las Blanco, Viudas spolu s Dianou Bracho, Luz Mariou Aguilar a Markem Tacherem. V roce 2010 Perroni potvrdila učinkování se svým předchozím kolegou, Williamem Levy v Triunfo del Amor, remake venezuelské klasiky Cristal.
Maite Perroni byla zasnoubená s Guido Larisem, hudebním ředitelem RBD, ale pár se rozešel v srpnu v roce 2008. V listopadu roku 2010 oficiálně oznámila chození se zpěvákem a skladatelem Mane de la Parra.
V roce 2006 získala své první ocenění na Premios TvyNovelas, spolu se svými spoluhráči z RBD za "Nejlepší témový song". V březnu 2009 Maite vyhrála "Nejlepší mladou herečku v hlavní roli" za svůj výkon v Cuidado con el Ángel. Získala Premio Juventud za nejkrásnější telenovelovou herečku ´Chica que me quite el sueño´ v roce 2009 a 2011. V roce 2009 se objevila mezi Los 50 Más Bellos seznamu lidí ze Španělska (People en Español), sdílela přední obálku s Evou Longorií a Anou Barbarou. Byla součástí stejného seznamu v roce 2010. Byla jmenována ´Královnou telenovel´ svými fanoušky a kanálem Univision.