Jdi na obsah Jdi na menu

Informace

30. 7. 2013

„Záhyby a zatáčky, toť můj plán dokonalý, najít elementy tam, kde jste začaly.“

„Draconequus“ neboli Discord je Element chaosu a rozporu. Má hlavu poníka a jeho tělo je složeno z několika druhů zvířat.

Můžeme se s ním setkat hned v začátečním dvojdíle 2. série.

Děj odehrávající se v seriálu


Poprvé je viděn v Canterlotských zahradách soch, kde je vidět proměněný v kámen. Nikdo si ale nevšiml, že se v kameni objevily trhliny. Kdysi dávno Discord ovládal celou Equestrii a vedl ji do věčného chaosu, zmatku a trápení, dokud ho nezastavila princezna Celestia a její sestra Luna pomocí elementů Harmonie.

V Ponyvillu se začaly dít záhadné šílenosti, jako například čokoládový déšť z mraku, který je z cukrové vaty. Princezna Celestia si přivolala všech šest našich hrdinek, aby jim pověděla o Discordově minulosti a že její kouzlo s princeznou Lunou bylo prolomeno, neboť elementy Harmonie již nejsou v jejich moci, ale v moci právě šesti kamarádek. Otevřela proto svůj tajný trezor s elementy, aby Discorda ihned zastavily. Bylo však pozdě. Discord již stačil elementy ukrást a schovat.

Protože má ale Discord soutěživou povahu, dává poníkům nápovědu v hádance, kde se elementy ukrývají: „Záhyby a zatáčky, toť můj plán dokonalý, najít elementy tam, kde jste začaly“. Poníci se domnívají, že elementy jsou ukryty v zahradním bludišti. Discord proto zahajuje před bludištěm hru a určí si vlastní pravidla. Prvním pravidlem je hra „bez křídel a magie“. Sebere proto Rainbow Dash s FlutterShy křídla a Twilight Sparkle s Rarity kouzelný roh. Druhým pravidlem je, že nikdo nesmí přestat hrát nebo hra skončí a Discord zvítězí. Po vstupu poníků do bludiště je Discord všechny rozdělí a každá tak musí začít pátrat na vlastní pěst. Toho Discord využije a pomocí své magie a chaosu postupně změní všechny hrdinky na pravý opak toho, co jsou. Jejich proměnu můžeme poznat podle jejich zešednutí.

Z poctivé a pravdomluvné Applejack udělal lhářku. Pinkie Pie proměnil v bručouna, který nenávidí smích. Ze štědré Rarity udělal chamtivce. Laskavou Fluttershy proměnil v krutého a sobeckého hrubiána a z věrné a oddané Rainbow Dash udělal zrádce, díky které bylo porušeno Discordovo pravidlo „bez křídel a magie“. Discord proto ukončuje hru a prohlašuje se za vítěze. Jediná Twilight Sparkle zatím odolává Discordovu kouzlu.

V Ponyvillu zavládl absolutní chaos. Discord ho nazval svým Hlavním městem chaosu. Twilight po chvilce přemýšlení nakonec přijde na to, že elementy Harmonie se nacházejí ve stejnojmenné knížce v knihovně u ní doma. Ihned se pokusí Discorda zastavit, ale jelikož jim chybí Rainbow Dash, kouzlo nezabere a Discord se jim akorát nadále vysmívá. Kamarádky se ještě víc pohádají a nakonec se i rozdělí. To však Discordovu kouzlu podléhá už i Twilight. Discord se prohlásí za absolutního vítěze a v Equestrii zavládl věčný chaos. Vše se zdá být již ztracené.

Princezna Celestia posílá Twilight zpět veškeré její dopisy o přátelství, které Twilight princezně psala od dob, co přišla do Ponyvillu. Twilight si při jejich čtení vzpomíná na veškeré krásné chvilky z přátelství, které s kamarádkami zažila a díky tomu bylo u ní Discordovo kouzlo prolomeno. Pomocí kouzla vrátí všem jejím kamarádkám vzpomínky na nejkrásnější chvilky společného přátelství a díky tomu se všechny vrací zpět k sobě. Teď už konečně mohou všechny společně na Discorda použít elementy Harmonie. Discord je opět proměněn v kámen a definitivně poražen. Equestrie se zase vrátí do normálu.