Jdi na obsah Jdi na menu

Informace

31. 7. 2013

Fleur de Lis je jednorožec, který se vyskytl v seriálu My Little Pony Friendship is Magic jako vedlejší postava.

Fleur de Lis je celebrita a je také přítelkyní slavné celebrity Fancypantse. Fleur de Lis bydlí v městě Canterlot, a patří do vyšší a bohatší vrstvy. Není toho o ní moc známo, ale podle jména se možná dá soudit, že patří k šlachtě.

Vzhled


Fleur de Lis je vysoká, štíhlá a má dlouhý špičatý roh.
Srst má bíle barvy s růžovým odstínem.
Hřívu a chvost (které má starostlivě učesané) má dvojbarevnou a tvoří ji růžová barva a bledě růžová barva. Má fialové oči a používá make up, zkrátka dává jsi na svém vzhledu záležet.
Její znaménko tvoří tři symboly fleur de lis, dva jsou malé fialové a uprostřed je větší zlatý.

Povaha


Vyskytla se jen párkrát v jedné epizodě, kde neměla pořádnou roli, jen pár vět a scének. Kvůli tomu není její povaha zcela známa. Je však usměvavá, ráda si upravuje hřívu, je tichá a mluví sladkým přízvukem. Téměř neustále objímá Fancypantse, kterému je vždy poblíž.

Výskyt


Vyskytla se jedině v epizodě Sweet and Elite, kde Rarity byla na nějakou dobu ve městě Canterlot. Rarity nakupovala látky a různé ozdůbky na své šaty. Při neopatrnosti ovšem narazila do své oblíbené celebrity Fancypantse, který se s Fleur de Lis procházel okolo. Fleur de Lis Fancypantse ihned postavila ze země a oprášila mu šaty. Pak pomohla Rarity díky své magii poskládat její nákup zpět do tašek. Zatímco Fancypants mluvil s Rarity, Fleur de Lis se k němu tulila a dělala různé pózy. Když si všimla, že je už pryč, rychle za ním odběhla.

Co se týče fanoušků


Našlo se překvapivě dost fanoušků, kterým se Fleur de Lis zalíbila. Existuje mnoho fanartů. Je považována za modelku a fanoušci nejsou daleko od pravdy. Tvůrci ji navrhli tak, aby jako typická modelka vypadala a i se chovala. Existují teorie, že je to šlechtična s francouzskými kořeny (na což by odkazovalo její znaménko) a nebo jen hrabivá a vypočítává klisna, která běhá od celebrity k celebritě kvůli penězům a vlastní slávě. Fanoušci také vymysleli její jméno (v seriálu nijak pojmenována není), které se rozšířilo a ustálilo.