Jdi na obsah Jdi na menu
 


Technologie IPL (odstranění chloupků)

Technologie IPL pro dlouhodobé odstranění chloupků

Jedná se o technologii intenzivního pulzního světla (zkratka z anglického pojmenování Intense Pulsed Light). Tato technologie má širší spektrum a speciálními filtry eliminují vlnové délky, které při ošetření nejsou potřebné.

 

K odstranění chloupků jsou použity intenzivní světelné impulzy IPL technologie, dochází k znatelnému zahřátí chloupku až do kořínku, ale nejsou nijak zasaženy ostatní tkáně. Pomocí zvýšení teploty uvedou jemné světelné impulzy kořínek chloupku do klidové fáze, chloupek přirozeně vypadne a výrazně se zpomalí jeho další růst. Pokud jsou chloupky tenké nebo hnědé, je širší spektrum vlnových délek u IPL výhodou. IPL technologie je tedy velmi efektivní a bezbolestná.

 
Bezbolestná IPL technologie nebo depilace voskem?

Depilace voskem nepatří k příliš oblíbeným variantám odstranění chloupků, protože je velmi bolestivá a často dochází k podráždění pokožky. Další nevýhodou je, že musíte počkat až do chvíle, kdy budou chloupky dostatečně dlouhé, aby se vůbec daly vytrhnout voskovými pásky. Pro mnoho žen je to prostě příliš násilná a nepraktická varianta, která vyžaduje velkou dávku sebezapření. Ani z hlediska času nebo financí není vosk vhodnou formou, protože vyžaduje opakovaný nákup vosku nebo návštěvy salónů. Naopak IPL technologie je zcela bezbolestná, nedochází k podráždění pokožky a investice do kvalitního IPL přístroje se vám během let vrátí.