Jdi na obsah Jdi na menu
 


(převzato)Bohumil Řeřicha: PROLHAT SE K PRAVDĚ!(o ruských lžích)

„Ukrajina není stát v žádném případě oprávněný k existenci“
(převzato)Bohumil Řeřicha: PROLHAT SE K PRAVDĚ!(o ruských lžích)

Tak si dovolím nazvat můj skromný komentář k současným aktivitám Putinova Ruska, které se chová jak „trucovitý pubertální“ „malčik“. Ministr obrany Šojgu podepsal spolupráci s Iránem proti USA, v přístavu na Kubě v den důležitého jednání USA-Kuba přistála špionážní ruská loď, aniž by předem informovala kubánské úřady.

Rusko v obráceném „gardu“ kopíruje kdysi známý „Hlas Ameriky“ a „RFE“, které vysílaly v době komunismu kritické zprávy ohledně komunistických režimů a snažili se rozšiřovat o nich skutečnou pravdu. Putinovo Rusko naopak chce vnášet zmatek mezi občany na Západě a šířit lži o své zemi. Současné Putinovo imperium je založeno na lži, stejně jako byl bolševický Sovětský svaz. Rusko využívá svá média jako zničující masovou zbraň k propagandě do celého světa. Neboť než čtrnáctkrát, tak raději stočtrnáctkrát lhát a k pravdě se raději prolhat, než papouškovat cizí pravdu. EU je naprosto bezmocná proti současné, neskutečně ruské propagandě. „Media Holding Rossija“ rozšiřují propagandistické lži do 34 zemích ve 30 jazycích. Ministři zahraničí EU, kteří se sešli v Bruselu jsou bezmocní proti tomuto neskutečnému ataku ruské lži: „Ukrajina není stát v žádném případě oprávněný k existenci“. „Projekt Ukrajina“, tak se jmenuje film, který byl k vidění ve čtvrtek 15.ledna 2015 na státním televizním vysílači „Rossija I“. Zde se dozvěděli miliony diváků, že Ukrajina je vynález západních tajných služeb. Z Rusů žijících na jihozápadě se stalo „vlastní etnikum“. K této propagandě se ministři zahraničí EU vyjádřili, že nemůže zůstat bez odpovědi. Jde o to odporovat lžím, kterých bude přibývat. Litevský ministr zahraničí Linkevičus se vyslovil v tom smyslu, aby se vytvořil informační kanál. Ministryně zahraničí EU Mogherini je pro důvěryhodný a konkurence schopný informační kanál pro ruskojazyčné obyvatelstvo, nejen v samotném Rusku, ale i pro silné rusky mluvící menšiny v Estonsku a Lotyšsku. Narazilo to však na výhrady ohledně vysokých nákladů kvůli jednomu profesionálnímu kanálu. Překvapivě slovenský ministr zahraničí Lajčák varoval, že demokraticky ustanovená Evropa se nesmí pustit do protipropagandy, ale že faktem je, že Rusko svojí informační válkou získalo a EU ztratila, konstatoval nakonec. Co Lajčák popsal, vytváří v EU velké starosti. Zatímco v Rusku je nemožné vystoupit proti antizápadní propagandě, propaguje Rusko ne bez enormních nákladů svůj pohled na věc.

Šéf „Holdingu Rossija Segodnja“ novinář Kisseljov, který jeho lidi pověřuje vedoucí linií, „že objektivita je mýtus, který se nám vnucuje. Naše země potřebuje lásku“. Ano Rusko si lží vynucuje lásku. Ve 34 zemích a ve 30 jazycích bude Rusko rozšiřovat svojí „pravdu“ a pod značkou satelitu „Sputnik“ bude tato „láska“ nesena do světa. Vytvoří se televizní program „Rossija Today“ který bude vysílat v angličtině, španělštině a arabštině a trochu v němčině a nově také na internetu. Cílem ruské propagandy je podpora totálního chaosu, věří historik a znalec Ukrajiny Timothy Snyder, když na přednášce v Chicagu prohlásil: „Nepřestali, že není Ukrajinský stát, nepřestali, že není žádný ukrajinský národ, nepřestali, že všichni Ukrajinci jsou nacionalisté, nepřestali, že není ukrajinská řeč, nepřestali, že Rusové jsou nuceni mluvit ukrajinsky… Ruská propaganda nechce rozšiřovat pravdu, ale otřást vírou, že něco jako pravda by mohlo být…

Epilog: Pro mne, jako občana České republiky majícího kladný vztah k obyčejnému ruskému člověku, je naprosto nepřijatelné přijmout jednání současné ruské „věrchušky“ pod vedením bývalého agenta KGB Vladimíra Putina, který tak, jak to do něj vštípila jeho rodná „Čeka-KGB“ je schopen rozvrátit nejen Ukrajinu, ale i celou Evropu, ale především zničit samotné Rusko. Odmítám jednání současné „české“ politické elity, která jako v minulosti opět selhává a jako „pštros“ strká hlavu do písku, místo toho, aby se chovala rozhodně a ukázala nejen občanům této země, ale i EU, že solidarizuje s trpícím národem Ukrajiny a ctí především základní principy filozofie evropské svobody: „Odvahu a statečnost, moudrost, chytrost, mírnost a spravedlnost“.

S použitím zahraničních pramenů

Bohumil Řeřicha

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář