Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskuze

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dobré odpoledne přeju

pakuška,16. 4. 2024 12:26

Všechny nahlížející zdravím a přeju klidný den. Ochlazení mi vyhovuje, ty vedra mi dávaly. Dneska jsem dostala mail s fotkou čápa na komíně před našimi okny)) Asi si jen odpočinul a letěl dál. Pokud by začal stavět hnízdo, tak by byl problém. Kotelna se má bourat a komíny půjdou k zemi taky. No, pokud by tam už hnízdo bylo, muselo by se někam přestěhovat. Škoda, líbil by se mi tam)) Tak hezký den a přijdu zas)

Hlásím návrat!

pakuška,10. 4. 2024 20:08

Dlouho jsem nechávala internet u ledu, až se známej ozval, že je v Alze, jestli chci modem koupit. Trošku na mě tlačil, tk jsem kývla. To jsem netušila, co mě čeká s O2. Ten dotyčnej se pokusil modem připojit, ale nedařilo se, tak jsme volali na O2. Tam jsme si pokecali s umělou inteligencí Evou. První operátor měl svatou trpělivost, ale nedařilo se. Pak jsme volali ještě dvakrát. Vždycky chtěli k ověření jméno a datum narození. poslední byl nějakej Slovák, kterej chtěl celé rodné číslo. Tak jsme se dohadovali a nakonec jsme to zabalili. Tejden to bylo u ledu a konzultovala jsem to se školním ajťákem. Dotáhla jsem modem ke kolegyni a její syn vyzkoušel funkčnost na O2. Hurá, modem byl funkční a nastaven. No a doma nic. Zařízení připojeneo k zařízení, imternet není k dispozici, mi to hlásilo. Pak začalo nové kolečko s Evou. Od začátku. Diagnostika v pořádku. Přišla SMS na telefon s Vodafonskou kartou, jenže to nebralo moje reakce, prototže to bere jenom O2. Tak znova Eva. Vysvětlit, v jaké jsme fázi, vyslechnout nabídku tarifů a čekat na výsledek od správce sítě. A hurááá, konečně se povedlo a jsem tu. Tak vás všechny zdravím a doufám, že jste v pořádku.

Re: Re: Re: Dobrý den přeju

mary ,11. 4. 2024 17:02

Hurá,Pakuška funguje :-) Já jsem sem nakukovala každý den.Večer někdy nakouknu,takže jsem včera tady byla dřív,že jsme se minuly. Já večer chvilku hledím na televizi.Včera jsem to zabalila po deváté a šla spát. Ale já moc nespím,je to asi jen lehký spánek.

Re: Re: Re: Re: Dobrý den přeju

pakuška,12. 4. 2024 10:38

Ahoj mary:) Já jsem si říkala, že už sem snad ani nechodíte))) Teď koukám, co jsem to sem psala a vidím ty překlepy. Od akce s internetem mě O2 bombardují s nějakejma nabídkama. Včera jsem se jí už zeptala, jestli to chápe, že nic nechci. Asi pochopila, poslali mi SMS, že posílají maila.
No a jak jinak žiješ? Všechno v pořádku? Samozřejmě myslím v rámci možností. Já mám pořád nějakou rýmu a nevím, jestli je to nastydlé nebo nějaká alergie. Ta Sahara v Čechách mi taky o sobě dala vědět. Jinak chodím do práce, sleduju čápy (i když teď ne tak intenzivně) Až budou mít mladé, tak to asi bude víc táhnout. V neděli jdu na oslavu. Už jsme to přesunuli z večerů na obědy)) Večerní žranice už nám nedělají dobře))) Jak se říká, stáří není pro sraby)) Ale dokud víme kdo jsme a dolezeme na záchod, tak je to ještě dobrý...
Tak se budu muset rozloučit, půjdu venčit a asi se pak na chvíli natáhnu. Měj se krásně, i všichni, kteří sem nakouknete. Zase se ukážu)


Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý den přeju

mary ,12. 4. 2024 10:49

Zdravím Pakuško.No,co se týče toho zdraví,tak nic moc.Po neděli se konečně objednám k doktorce,protože po tom únorovém pádu,ta hlava není ještě OK. Zřejmě jsem měla slabý otřes mozku.Jo a ještě jsem se nedokopala objednat k zubaři.Byla jsem objednaná v tom únoru,ale vyletěl mě tlak,tak jsem se omluvila a přeobjednala. No a když jsem šla na to objednání,tak jsem tu ordinaci nenašla.Zřejmě jsem si popletla čílo,ale i když jsem šla po té straně,co by tam měla být,tak jsem žádnou ceduli neviděla,zřejmě jsou jen na zvonku.Tak se chci objednat do Bohnic,v té poliklinice je více zubařů.

Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý den přeju

mary ,12. 4. 2024 10:55

Jo a ještě,když jsem jela z té Letné tramvají,tak jsem tam chytla nějakého vira,hned na druhý den rýma a od té doby ještě něco hnusného vysmrkávám a i vykašlávám.To jsem nikdy neměla,zřejmě nějaká jiná viróza z Ukrajiny!. Oni nejsou očkovaní proti ničemu.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý den přeju

pakuška,12. 4. 2024 18:00

Ono teď kašle a smrká hodně lidí. Já taky, ale nevím, jestli to mám alergii nebo nějakého vira. Ono taky po těch protikovidovejch opatřeních je asi imunita taky trochu počechraná. No a písek s pylem jsou zas na ty alergie. Tak hlavně abys byla zase v pořádku. Držím ti palce.

Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý den přeju

mary ,12. 4. 2024 19:45

Díky Pakuško.

Krásné a pohodové

Mrs. Seržantová,28. 3. 2024 11:17

Velikonoce přeji. Doufám, že jste všechny v pořádku a těšíte se z příchodu jara. Takže odložte na svátky všechny starosti a odpočívejte!

Re: Re: Re: Dobrý den přeju

mary ,29. 3. 2024 11:52

Děkujeme paní Seržantová a i vám přeji krásné velikonoce.Doufám,že jsou děvčata v pořádku.Jinak já osobně ty svátky moc neřeším,takže žádné honění s mytím oken atd.Až budu mít náladu,tak postupně se do toho pustím.

Re: Re: Re: Re: Dobrý den přeju

Mrs. Seržantová,29. 3. 2024 15:41

Mary, ani já tyto svátky nijak neřeším. K výhledu z mých oken by vám nepomohl ani ten nový zrak. Jako výzdoba mi tu slouží slepice, kterou vyrobila vnučka a společnost mi tu dělají naši tři hafíci. Pakuška možná oživuje modem nebo kouká na čápy a Marušce možná přijela vnoučata.

Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý den přeju

kočka modroočka,31. 3. 2024 22:39

Též všechny zdravím a přeji hezké Velikonoce, i když je už pomalu po nich. Momentálně je u nás vnuk. Domů pojede až zítra navečer. Od středy do pátku tu byla i vnučka. Ale ta v pátek odjela domů, protože měla naplánované akce se svým klukem a jeho rodinou. O dceři se ani zmiňovat nebudu, protože bych se zase musela rozčílit. Až budu mít náladu, napíšu o jejím zdravotním stavu....
Jinak jsem celkem v pořádku. Pakuško, sleduju čápy v Třebíči. Terezka se vrátila, ale Tonda se někde zatoulal. Má na hnízdě nějakého mlaďocha. Ten prvně přiletěl s čápicí. Usadili se na hnízdě. Za 2 dny přilétla Terezka a oba vyhnala. další den samečka nechala na svém hnízdě a začali se pářit. Takže Tonda ostrouhal. Zajímalo by mě co by se dělo, kdyby Tonda přece jen přiletěl...

Dobrý večer

pakuška,21. 3. 2024 19:14

z mobilu. Umřel mi modem a nejsem schopná to řešit. Moc práce a pak vždy odpadnu. A to se vracejí čápi. Koukám, že tady je také mrtvo. Jen kočka žije )). Mějte se krásně, zase nakouknu. Musím pořešit ten internet. Z toho mobilu je to trápení))

Pěkný večer.

kočka modroočka,12. 3. 2024 20:06

Zdravím všechny kolemjdoucí. :)
Zítra jedu opět do VM. Jsem zvědavá co vyřídím....
V sobotu jsme byli s mužem na oslavě 80 další švagrové. Bylo to fajn. Švagrová má dceru v Praze. Ta má 3 děti a už 5 vnoučat. Seznámili jsme se s jejich protějšky a s ratolestmi. :) Nejlepší byla manželka nejstaršího syna od neteře. Přišla, že nám naleje "něco ostřejšího" a povídá: holky, víte co? Budeme si tykat. Prvně byl výbuch smíchu a pak souhlas. Vždycky jsme se se švagrovou (ne oslavenkyní) zasmály když přišla...holky, jdu zase za váma... Oné švagrové bude v červnu 70, mě je o pár roků míň. Byla s ní legrace. Pak s námi seděla až do konce oslavy.
Předběžně jsme pozvaní na oslavu 70 švagrové. Tak se máme zase na co těšit. Za 4 roky to bude na mně. Snad se toho dožiju. :)

Dneska přeji dobré

Mrs. Seržantová,3. 3. 2024 12:46

poledne já. Máme za sebou polovinu první březnové neděle. U nás už několik dní počasí nestojí za nic. Od čtvrtka míváme skoro celé dopoledne mlhy, že nejsou vidět paneláky, které máme naproti. Často prší a dny jsou vůbec celé ponuré. Od zítřka máme jarní prázdniny, tak by se počasí mohlo trochu umoudřit. Jinak si je tu děti, které nikam nejely, asi moc neužijí. Zrovna včera jsem si, pakuško, říkala, že za chvíli přijde čapí období. Snad bude letos u všech čápů vše v pořádku. Já už jsem tu osaměla s naší psí smečkou, tak musím vylézat za každého počasí, což je také k něčemu dobré. Tak se všechny moc opatrujte.

Re: Dneska přeji dobré

kočka modroočka,3. 3. 2024 18:13

Já přeji pěkný podvečer. Před hodinou odjel vnuk domů, byl tu na víkend. Vnučka tu bývá víc než doma. Ve čtvrtek přijela i s kámoškou. Ta má snahu se naučit háčkovat, tak ji učím. Řetízkové oko, krátký a dlouhý sloupek umí. Vybrala si u mne duhové klubíčko, dala jsem jí i potřebný háček a vybrala si návod na šátek. Ten jsem jí rozmluvila, protože tam byly pufy a popcorny. To by prozatím nedala. Začala háčkovat a já jí to věčně párala. :) I já občas pářu. To k tomu patří. :) Měla několik řad stejných, tak má za úkol je uháčkovat a příští týden opět přijet abych jí vysvětlila jak háčkovat dál. Hlavně ji učím číst ve schématech. Ale holka má snahu, ta to určitě dá. Škoda, že vnučka se nechce učit háčkovat.
Ve středu jdu k zubařovi. Je nejvyšší čas, začíná mi pobolívat zub. Jsem objednaná od listopadu. To abych se pomalu objednala už na příště. :) Před měsícem se objednávala dcera a měla termín na srpen. To je děs, ty objednací termíny. Na mamograf jdu 19.3. Na denzitometrii jsem se ještě neobjednala a na ortopedii taky ne. Ale budu muset co nejdřív. Začalo mě bolet druhé koleno, ale tak, že skoro nemůžu chodit. Fastum gel nepomohl, asi vytáhnu mařenkovou mast a uvidíme....
Ve středu odpoledne máme opět babinec, tak budu pryč celý den.:)
Na květen nebo začátek června mám naplánovanou výměnu kuchyně. Jen nevím kde budu vařit. :) Plynový sporák vaří dobře. Hoří víc než ten starý. Ten hořel jako "za dušičky". To znamená málo. :) Ale trouba peče o hodně míň než stará. Trvá to hodně dlouho než se něco upeče a to mám termostat na 250°C.
Jinak po večerech háčkuju nebo pletu, na noťas chodím tak 2x, max 3x do týdne.
Pakuško, přidala jsem se do skupiny Čapí hnízdo Mladé Buky. Taky už očekávám čápy. :) To zase bude adrenalin. :)

Re: Re: Dneska přeji dobré

pakuška,5. 3. 2024 12:04

Koči, já na fb nejsem, jen na YouTube a tam diskutuju u přenosu. Zatím chodím jen občas. Teda nakukuju každý den, protože co kdyby)) Ale když pospíchám, tak zatím ani nezdravím, když vím, že nebudu moci odpovědět na případné reakce. Ale takových nás tam je asi víc. Jsou tam i takové, které tam tráví času hodně. Jen mě mrzí, že i u těch čápů se občas najdou nějací prudiči. Ale máme šikovné moderátorky, tak si s nimi poradí)) Když to nejde jinak, tak i definitivně)) Jinak v Bukách už začíná nastupovat netrpělivost. To víš, nebudeme mít klid, dokud je neuvidíme v pořádku zpátky)

Re: Dneska přeji dobré

pakuška,5. 3. 2024 12:17

Hezký den, paní Seržantová. U nás je dneska dost hnusně. Zataženo, i pár kapek spadlo. Vy máte taky prázdniny, když nemusíte psát úkoly)) Tak si je užijte. Ale ono to uteče jak voda. Já už ani nevím, že jsme nějaké prázdniny měli. Už aby byly Velikonoce. Ale před nimi mě ještě čekají dvě pracovní soboty. Velikonoční dílny a Noc s Andersenem. Jsou dva týdny za sebou a to je dost opruz. Paní Seržantová, s pejskama musíte mít veselo)) Jasmínka se nebojí žádného psa, ale před uštěkanou čivavou stáhne ocas a maže domů))) Ale má to jen s jedním konkrétním psem, tak nevím, co má v hlavě. Já jí nemít, nevytáhnu paty z domu, jen do práce. I proto jsem si jí pořídila. Jsem ráda, že jsem vás tu zase viděla, mějte hezké dny.

Dobré poledne přeju

pakuška,1. 3. 2024 12:18

Koukám, nikde nikdo... Začíná nám čapí sezona. Včera přiletěla Cukřenka z Příbora. Snad bude mít klidnou sezonu, loni to tam byl děs. Partnera jí postřelili (přežil, ale doživotně v záchranné stanici), nového partnera jí vyháněl (a jí vlastně taky) agresivní cizák. Byly tam neustálé boje. Až konec sezony byl agresor neznámo kde a na hnízdě měla partnera. Ale mladé už neměla, při bojích přišla o vajíčka a pak už bylo pozdě. Každý den čekáme, kde se kdo objeví. To je regulérní závislost)))

Re: Re: Re: Dobrý den přeju

mary ,1. 3. 2024 18:24

Neboj Pakuš,každý den nakukuju a také si říkám nikde nikdo :-) Kdoví co Kočenka? Zabijačku má už dávno zpracovanou,možná udí :-)