Jdi na obsah Jdi na menu

 


40. ročník (2016)

20. 4. 2016

Letošní ročník okruhů byl jubilejním, již 40. v řadě. Brzké Velikonoce posunuly pochody už na 26. března, přesto počasí bylo na procházku ideální. Ačkoliv jsme měli po celý den zataženo, déšť se až na mírné mrholení účastníkům vyhnul. Jako již tradičně byly připraveny tři trasy: 10, 20 a 35 kilometrů, které většina absolvovala pěšky (popřípadě s kočárkem), někteří na kolech. Na jednotlivých okruzích pořadatelé připravili kontrolní stanoviště, jež potvrzovala průchod závodníků.

            Pochodu se zúčastnilo celkem 323 startujících, z nichž bylo 159 mužů a chlapců, 162 žen a dívek a 2 psi. Vysoký počet účastníků tak všechny velmi mile potěšil. Za zmínku stojí také věkové rozmezí, to bylo neuvěřitelných 79 let. Dvěma nejmladším (František Melichar: listopad 2015 a Adina Princová: září 2015) není ještě ani rok, zatímco nejstarší startující – Bohumír Hlom již oslavil 80. narozeniny. Průměrný věk byl 36 let. Nejvzdálenější účastníci přijeli až z více než 200 kilometrů vzdálené Kroměříže, a to rodina Černých (Marie mladší, Marie starší a Radek). Co se týče jednotlivých tras, tak podle očekávání se nejvíce lidí vydalo na desetikilometrovou trasu (218), na dvacetikilometrový okruh 93 a na pětatřicetikilometrový úsek si trouflo 12 sportovců.

            Závěrem bychom rádi za pořadatelský tým zhodnotili 40. ročník jako velmi zdařilý, nedošlo k žádnému zranění, vše proběhlo naprosto bez problému a všichni se vrátili v pořádku domů. Podle zapsaných vzkazů se pochody snad líbily i samotným účastníkům, což nás také velice těší. Nelze si tedy než přát, aby se příští ročník vydařil alespoň tak, jako ten letošní.

 

Odkaz na fotografie