Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. Myslivecký tábor na Pavlátově louce 2017

 

Ve dnech 23. – 29.07.2017 uskutečnila naše kulturně výchovná a propagační komise náš první myslivecký tábor pro děti se zaměřením na přírodu a myslivost. Tábora se zúčastnilo celkem 30 dětí ve věku 6-14 let. Zúčastnily se děti nejen z náchodského, ale i z rychnovského okresu.
Navzdory deštivému počasí, které nás provázelo téměř po celý týden, vládla dobrá nálada jak u dětí, tak i u vedoucích. Pro děti jsme měli připravený bohatý program, který jim přinesl nejen zábavu, ale i něco naučného. Po celou dobu nás provázela celotáborová hra o poklad princezny Kačenky, podle pověsti dobrotivé ochránkyně Orlických hor, na které jsme stavěli různé soutěže, úkoly a hry. Uspořádali jsme pro děti také výlet do opočenské obory a do obůrky v klopotovském údolí.
Kromě her a soutěží měli děti také na programu každý den nějakého hosta. Přivítali jsme kynology, sokolníky, lesníky a přednášku nám udělal i odborník na uspávání zvěře. Vystoupení hostů bylo opravdu pestré a děti si odnesly spoustu zážitků. Svoji dovednost dokazovaly výrobou oddílových znaků ze zbytků kůží, odléváním stop v přírodě, poznáváním rostlin a stromů atd. Nechyběla ani noční stezka odvahy a táborák. Z jezdeckého klubu přijeli se čtyřmi koňmi a děti se mohly svézt. Probíhala střelba ze vzduchovky a z luku na různé terče, s lesníky jsme si zahráli na hon i s troubením a zpěvem Dykových signálů, děti si vyzkoušely řezání pilou, zatloukání hřebíků a podobně.
Denně byl program zcela vytížen a děti neměly čas se nudit. Tábor se vydařil také díky dobrému zázemí Pavlátovy louky, co se týká ubytování, stravy i možnosti využití velké tělocvičny v případě nepříznivého počasí, kde jsme s dětmi promítali filmy, probírali otázky na večer a dělali nástupy když venku pršelo. V každém případě byly děti nadšené a chtějí tábor příští rok zopakovat. Nám vedoucím se také na táboře líbilo a s dětmi jsme si to užívali i když večer už jsme padali únavou.

Jitka Vaňková Přibylová, členka KPK OMS Náchod

 

Náhledy fotografií ze složky Myslivecký tábor 2017