Jdi na obsah Jdi na menu
 


DOBROVOLNÍ HASIČI OLOMOUCKÉHO KRAJE

V pátek 27. května 2016 se zástupci Sboru dobrovolných hasičů Bohuňovice zúčastnili velkolepé akce s názvem Křest knihy „Dobrovolní hasiči Olomouckého kraje“, žehnání praporu SHČMS Krajského sdružení hasičů Olomouckého kraje a oslavy svátku Svatého Floriána.

V pátek 27. května 2016 se zástupci Sboru dobrovolných hasičů Bohuňovice zúčastnili velkolepé akce s názvem Křest knihy „Dobrovolní hasiči Olomouckého kraje“, žehnání praporu SHČMS Krajského sdružení hasičů Olomouckého kraje a oslavy svátku Svatého Floriána. Akci uspořádal Olomoucký kraj pro všechny dobrovolné hasiče na Korunní pevnůstce v Olomouci.

pozvanka.jpg

Po úvodních vřelých projevech, za přítomnosti krajské starostky sestry Vlastimily Švubové, olomouckého hetmana Ing. Jiřího Rozbořila, poslance PČR Mgr. Jiřího Zemánka, poslance PČR Ing. Romana Váni, olomouckého arcibiskupa Mons. Jana Graubnera a náměstka ředitele HZS Olomouckého kraje Ing. Petra Ošlejška byl požehnán prapor pro Krajské sdružení Olomouckého kraje.

krest-knihy-076.jpg

Dalším a nejočekávanějším programem bylo slavnostní pokřtění knihy s názvem „Dobrovolní hasiči Olomouckého kraje“. Publikace mapuje historii i současnost 435 hasičských sborů z olomouckého kraje. Sboru dobrovolných hasičů Bohuňovice je věnována stránka číslo 47. Kniha byla pokřtěna pivním speciálem z minipivovaru Kosíř s příznačným názvem Svatý Florian, který byl uvařen jen pro tuto akci. Každý účastník měl možnost také toto pivo zdarma ochutnat.

krest-knihy-131.jpgkrest-knihy-136.jpg

Po těchto slavnostních aktech již byla volná zábava, při které se na podiu vystřídali vojenská dechová hudba a skupina Pangea – The Beatles Revival Band.
Této velice vydařené akce se zúčastnilo na 1500 hasičů z celého kraje.

krest-knihy-164.jpg

krest-knihy-150a.jpg