Jdi na obsah Jdi na menu
 


První zahraniční výprava Bullet Boys Klubu

27. 8. 2013

 

Výprava BBK na Slovensko
Po půlročních dohadech kudy tudy do Dukelského průsmyku, jsme se konečně dohodli, kudy pojedeme a která místa naše výprava navštíví. Po rozeslání pozvánky s itinerářem jsme čekali, kdo se přihlásí a kdo pojede zdolávat hory a doliny krásného slovenského středohoří a historických míst u Svidníku. Přihlásili se tito členové BBK:  Váš vůdce a učitel, moudrý a veliký, dobrotivý a zvěčnělý, nenahraditelný a všemi milovaný generalisimus a náčelník *(motocykl ROYAL ENFIELD včetně páva), Jakub (motocykl HONDA 250), Michal, Majda (motocykl SUZUKI Intruder) a Jenda(motocykl ROYAL ENFIELD),. Přihlášen byl i Jura, (motocykl ROYAL ENFIELD) ale ten musel účast na poslední chvíli zrušit pro pracovní povinnosti.
Jelikož bylo tak málo přihlášených, nesháněli jsme předem žádné ubytování a plán lehce poupravili v tom, že se bude improvizovat dle dané situace. To jsme nakonec museli i kvůli počasí.
 
 
Den 1. Sobota 13.7.2013
V 15h sraz s Jakubem v Praze na Žižkově a odjezd do Českého Šternberku. Zde je v 16:45 za účasti Náčelníka, Jakuba, Jendy a Jury oficiální zahájení první zahraniční výpravy BBK nazvané „DUKLA 2013“.
Již bez Jury, odjíždíme do Jihlavy, kde trávíme první noc u Jendy.
Den 2. Neděle 14.7.2013
Vstáváme v 7:30, a po hygieně, snídani a takových těch normálních ranních činnostech, v 8:45 odjíždíme směr Rožnov pod Radhoštěm. Zde se scházíme dle plánu s Michalem a Majdou a to v příjemné restauraci „U letadla“. Neplánovaně nás přijel podpořit a kus se s námi projet Petr Olšaník.
Po obědě, vyrážíme směr Slovenská republika. Přejíždíme hraniční přechod Bumbálka, kvůli počasí, a to dešti pod Tatrami, měníme trasu směrem na Bytču, Povážskou Bystricu, Rajec, Fačkov, A po dnešních 390km v kolech našich motocyklů parkujeme stroje na dvoře hotelu Vyšehrad v Turčianských Teplicích. Večer nás čeká místní hospoda, jídlo, pivo. Jaké zklamání, ve 22h nás vykážou s tím, že se zavírá. Ale únava se také hlásí takže vzhůru do postelí u šumivé říčky.
Den 3. Pondělí 15.7. 2013
Nějak z postele nespěcháme, těch včerejších téměř 400km je znát. Vstáváme, a po snídani děláme ochutnávku místních léčivých pramenů, a prohlídku lázeňské kolonády.
Odjezd směr Bánská Bystrica, Brezno, Spišská Nová Ves. Cestou se zastavíme u přehrady Dopšinská Maša na řece Hnilec, kde je úplně prázdný kemp a pak cestou v průsmykách málem umrzneme – nahoře pouhých 9C!! Po dojezdu do Vsi, tedy Spišské Nové sháníme ubytování v místním hotelu na doporučení domorodců. Hotel má jediný problém. Je ošklivý komunistického vzezření a museli bychom nechat motocykly před hotelem a to nikdo z nás nechce. Proto sháníme dál. A naši rádcové našli. Našli na konci vsi. I přes bručící motory na nás cení zuby, Mekky Messr místního tříčlenného orchestru, který zde zkouší na vesnickou zábavu. Ale hrakou pěkně. Zde budeme trávit 3. Noc. Problém!!! Jaký? Nevaří se. Startuji motocykl s vlekem, Majda nasedá a jedeme do nejbližšího nákupního centra. Hned mezi dveřmi nás přepadá místní žebrák. Rázně jej odmítáme, bereme nejdůležitější potraviny k večeři a snídani a hurá zpět. Z nevýhody výhoda, sedíme u špekáčků a příjemně hodujeme u místního pivka J.
Den 4. Úterý 16.7. 2013
Ráno dojíme špekáčky a přes Krompachy, Prešov dorážíme do cíle naší výpravy. Památník na Dukle. Nádhera, na kterou se těšíme někteří i celý život…Prohlížíme si památník, místní nerudný pracovník vyhlídkové věže nás vyveze výtahem na rozhlednu. Dolů jdeme raději po 250 schodech. Navštívili jsme i kostelík ve Vyšném Komárníku. Zatím nevíme, kde budeme spát. Máme doporučení na chatičku Evička. Rádcové opět našli, ale bohužel mají obsazeno. Pan majitel je velice ochotný a hned volá kolegovi. Je ve vedlejší vsi. Jedeme tam. Na polích jsou vidět památky na válku. Jsou to exponáty z Údolí smrti. Sem se podíváme zítra. Dnes ještě nevíme, kde budeme spát. Ubytování by bylo pěkné, ale opět bychom museli nechat motorky venku a to vzhledem k místnímu obyvatelstvu nebudeme riskovat. Střechu nad hlavou nám poskytuje hotel Medveď. Úžasný celodřevěný hotel. Hurá do sprchy, dát si panáka a než bude večeře, jdeme se projít.
Den 5. Středa 17.7.2013
Po ranních povinnostech míříme do údolí smrti, Svidníku, Bardějova, Staré Lubovni, a neplánovaně, ale zato velmi příjemně trávíme večer ve Starém Smokovci pod Slavkovským štítem, dokonce bez medvědů (a že jich prý letos je). Opět zaválel můj zástupce Michal, který našel nádherné ubytování v Penzionu nazvaném „Vila Namešany“. Paninka majitelka je velice ochotná a hned nás ubytuje. Z okna koukám na Vysoké Tatry. Jdeme se projít směrem k nákupnímu centru pro večeři a snídani. Kuba je poprvé ve Vysokých Tatrách a náležitě si to užívá. Večer nás navštěvují majitelé penzionu a jen tak, mezi řečí nám říkají, že není problém z okna vidět na zahradě medvědy.
Den 6. Čtvrtek 18.7. 2013
Po božské snídani v garáži ze které si majitelé udělali společenskou místnost, vyrážíme směrem na Štrbské pleso. Zajíždíme drze přes zákaz vjezdu až k jezeru a k restauraci, kde si dáváme kávu a děláme fotodokumentaci, že jsme zde byli. S Jendou fotíme motocykly Royal Enfield přímo u Štrbského Plesa. Po vyfotografování celé výpravy pokračujeme dále v cestě směrem na Liptovský Mikuláš, Ružomberok, až do městečka Houbová, kde se naše výprava dělí. Michal s Majdou pokračují do Žiliny a dále pak do Českého Těšína. Je to proto, že Michal musí být v pátek v práci. Zbylí členové výpravy pokračují do Terchové za Jurou Jánošíkem. Sochou svařenou z ocelových plechů, měřící 7,5m. Dále nás čeká Stará Bystrica, Čadca a konečně se přes pohraniční vesničky dostáváme k hraničnímu přechodu Staré Hamry – Klokočov. Jsme na Moravě. Konečně můžeme platit normálními penězi. Ještě že pan Klaus nepodlehl a nezavedl Euro J. Dnešní den budeme spát na letišti ve Frýdlantu nad Ostravicí. Vlastní jej Jendův kamarád Honza. Přijíždíme již k večeru, dáme pivo, a s jakou chutí si užíváme koupele v bazénu. Po večeři je mi nabídnut prohlídka Lysé Hory z ptačí perspektivy. Jelikož jsem letadlem ještě neletěl, byl to pro Váše vůdce a učitele, moudrého a velikého, dobrotivého a zvěčnělého, nenahraditelného a všemi milovaného generalisima a náčelníka krásný zážitek. Díky Honzovi J.
Den 7. Pátek 19.7.2013
Aby létání nebylo málo, Jakub, syn náčelníkův letěl ráno s motorovým rogálem. Tvrdí, že se mu to též líbilo. Po velice dobré snídani od paninky směřujeme naše motocykly přes Příbor, Studénku, Bílovec, Krnov, Opavu, Město Albrechtice Zlaté Hory, (zde si Kuba zavzpomínal na dětská léta strávená v místní zotavovně) do České Vsi. Mají tady malé, ale vcelku pěkné VETERAN MUZEUM. Po jeho prohlídce jedeme k místnímu lomu a potápíme naše propocená těla do krásně prohřáté vody. K večeru nacházíme ubytování u Náčelníkova kolegy z dob, kdy Náčelník ještě řídil bus. Padáme do postele a hned usínáme.
Den 8. Sobota 20.7.2013
V 8:30 startujeme motocykly a míříme směrem na Hanušovice, Králíky, Jablonné nad Orlicí, Žamberk, Vamberk, v Častolovicích si dáváme dršťkovou a nealko pití. Místní vrchní se nás táže, co je pravdy na tom, že našich motocyklů (myšleno motocyklů Royal Enfield) je v republice 8. Po dotazu, zda si to neplete s dieselovým motocyklem Royal Enfield řekl, že den před námi tam jeden takový projížděl. (později zjištěno, že to byl člen BBK Kvakin. Jak je ten svět malý) Po průjezdem Hradcem Králové, oficiálně Váš vůdce a učitel, moudrý a veliký, dobrotivý a zvěčnělý, nenahraditelný a všemi milovaný generalisimus a náčelník ukončuje první (a doufejme že ne poslední zahraniční akci BBK) nazvanou „DUKLA 2013“. Opět se dělíme. Jenda jede směrem na Přelouč za dětmi, a já s Jakubem jedeme směr Praha. V Praze se odpojuje i on a já v podvečerních hodinách parkuji svůj motocykl ROYAL ENFIELD se 2000km v kolech za týden do garáže.
Po zhodnocení všech účastníků výpravy je jasné, že se výprava vydařila. Myslím, že si můžeme za příští zahraniční výlet dovolit návštěvu prarodné země Náčelníkova motocyklu, a to Anglii.
Všechny členy BULLET BOYS KLUBU zdraví třikrát HURÁ HURÁ HURÁ
Váš vůdce a učitel, moudrý a veliký, dobrotivý a zvěčnělý, nenahraditelný a všemi milovaný generalisimus a náčelník *
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář