Jdi na obsah Jdi na menu

Vycházka s přírodovědcem 9.11.2013

16. 11. 2013

VYCHÁZKA DO PŘÍRODY S PŘÍRODOVĚDCEM 

V sobotu 9. listopadu se  několik nadšených žáků 6. B  zúčastnilo vycházky do přírody s přírodovědcem Pavlem Švecem. Sešli jsme se v 11. hodin na autobusovém nádraží na Mělníku a čekal nás celodenní výlet. Vybaveni dalekohledy, baterkami, deníky a svačinou na celý den jsme vyrazili. Výprava byla naplánovaná podél potoka Pšovka, ven z Mělníka přes pole a louky, směrem na Lhotku u Mělníka, až do vesnice Hleďsebe. Cestou jsme pozorovali přírodu a viděli jsme např. nutrie, konipasa horského, káňata, poštolky, ťuhýka, strnady, noru lišky a křečka polního, srnky, stopy daňků a srnek a spoustu dalších živočichů a rostlin.

Naším hlavním cílem bylo vidět daňky ve volné přírodě. To se nám nakonec podařilo. Viděli jsme také daněly a kolouchy. To vše při nádherném západu slunce. 

Po setmění  jsme se vydali lesem a poli, v úplné tmě a jen za světla baterek a měsíce, na vlakové nádraží do vesnice Hleďsebe, odkud jsme vlakem dojeli kolem sedmé hodiny na Mělník. Tam už na nás čekali rodiče, kteří si vyzvedli zablácené, ale nadšené malé přírodovědce.

Celá výprava se velmi zdařila. Provázel nás odborný výklad přírodovědce a snad žádná otázka dětí nezůstala nezodpovězena.  Děti se přesvědčily, že přírodopis může být opravdu velmi zajímavý, byly úžasné, nadšené a zapálené pro přírodu. A už se těšíme na další výpravu do přírody!

Lenka Vítková – třídní učitelka 6. B

/P.S. fotky jsou ve fotoalbu a čekám na další od dětí/