Jdi na obsah Jdi na menu

Malá Fatra

9. 6. 2017

Koncem dubna proběhlo třídní „referendum“ na téma „kam na výlet?“ Většina si vybrala hory. Na základě tohoto hlasování jsme se ve dnech 5.-6. června 2017 vypravili na Slovensko do Terchové, abychom poznávali krásy Malé Fatry. Dopravu, ubytování, stravování i program zajišťovala CK Futura, která se mimo jiné specializuje na školní výlety. Počasí nám přálo, bylo teplo a polojasno. Ubytováni jsme byli v autokempu v chatkách po šesti nebo po čtyřech. Tyto byly prostorné, vybavené patrovými postelemi, stolem a židlemi, skříní a lednicí. Vše bylo čisté. V ceně byla večeře a snídaně. Jídlo bylo čerstvé a v rámci možností autokempu. Kdo čekal švédské stoly, možná byl zklamán.  Večer se opékaly párky. V kempu bylo čisté a pěkné hygienické zázemí.

Hory znamenají většinou turistiku. Užili jsme si jí dostatečně. První den jsme vyjeli lanovkou pod Chleb a pak už po svých přes Snilowské sedlo až na horu Chleb a zase zpátky na lanovku kolem chaty pod Chlebom. Nejprve nás vítala mlha, ale postupně se vyčasilo a viděli jsme okolí. Druhý den nás čekala romantika i adrenalin, protože naším cílem byly Dolní a Horní Diery a konečná ve Štefanové. Terén byl po předchozím dešti trochu mokrý, nicméně schůdný. Problémem byla u některých turistů nevhodná obuv, popřípadě ponožky, které byly příčinou otlaků a puchýřů či klouzání a následného padání. Všichni přežili a zaslouží si pochvalu, protože i přes brblání a s menšími kolizemi terén pokořili. Odpoledne jsme se mohli v kempu osprchovat nebo se vykoupat v bazénu a odpočinout si před zpáteční cestou. V Žiline jsme ještě utratili poslední eura a pak už na vlak do Ostravy.

Doufám, že až si všichni účastníci odpočinou a zahojí se jim „bebínka“, budou rádi na výlet vzpomínat. Mrkněte na fotky.

vaše třídní