Jdi na obsah Jdi na menu
 


FCB Panteři Bruntál - Historie vzniku

Historie předcházející vzniku oddílu FCB Panteři Bruntál

Již v roce 1996 minulého století jsme hráli florbal, tuto jedinečnou akční kolektivní hru, jako rekreanti a v rámci kroužků na škole i v odpoledních volnočasových hodinách. Scházeli jsme se pravidelně,  zaběhat si a vyřádit se. Pocit při vstřelení gólu po krásných přihrávkách byl vždy omračující.

Proto jsme s nadšením od roku 2003  pořádali první turnaje dětí při ZŠ Bruntál Školní 2 a založili Florbalový oddíl pod TJ SLavoj Bruntál, který existoval skoro 3 roky. Během tohoto období jsme navázali spolupráci s florbalovými oddíli v Polsku - UKS TROLIK Opole a se ZŠ Okružní 38 Bruntál. Ve společných mezinárodních projektech jsme se potkávali pravidelně 8krát do roka na velkých akcích. Do dnes děti vzpomínají na zajímavé zájezdy do Polska. V roce 2008-2012 jsme spolupracovali s městy Opole(PL), Karlovice, Jawořno(Pl), Rudniki(Pl), Břidličná, Prudnik (Pl) a jejich florbalovými oddíli. Hráli jsme celoroční smíšené turnaje formou ligy. Bruntálští byli velmi úspěšní a některé tituly získala ZŠ Jesenická (2x1.místo), ZŠ Okružní(2x2.Místo, 1x 1.místo), ZŠ Břidličná(1x 2.místo,1x 3.místo). V letech 2011-2013 jsme uzavřeli přátelskou smlouvu o parnterství s UKS Prudnik. Ligu jsme v těchto letech opět vyhráli, druhé byli Karlovice a Třetí gymnázium Prudnik a 4.místo základní škola PSP Prudnik. Vše se odehrálo v rámci projektu příhraniční spolupráce pod záštitou ministerstva pro místní rozvoj a fondů Evropské unie. Jak rostl zájem o florbal v našem městě, tak rostla potřeba organizovaného klubového florbalu a proto jsme se rozhodli založit oddíl FCB Panteři Bruntál. Vzhledem k možnostem sportovních hal v Bruntále, můžeme pořádat zatím pouze soutěže pro Elevy a Mladší žáky pod ČFBÚ. Zapsali jsme se tedy do organizace ČFBÚ a letos si první hráči vyzkouší Moravskoslezskou ligu Elevů a Mladších žáků. Pro starší žáky budeme hrát soutěž okresní žákovské florbalové ligy, kterou jsme vyhráli v roce 2012 a v roce 2013 získali 3.místo se žáky ZŠ Bruntál Jesenická 10 a ZŠ Školní 2.

Věříme, že se nám podaří navázat na předchozí úspěchy a hlavně vyplnit volnočasové aktivity dětí smysluplným vyžitím při sportu a působit tak i proti narůstající nadváze či obezitě u dětí.

Našim kredem je zažít úspěch a radost při sportovní hře a najít nové kamarády v oddíle. Bavme se florbalem. 

S pozdravem Mgr. Jakub Šimůnek