Jdi na obsah Jdi na menu
 


 Penzion Jitka Znojmo    

 

 

 

Dovolte nám,        

 

abychom vás přivítali na webové prezentaci našeho rodinného Penzionu Jitka ve Znojmě. Rádi bychom návštěvníkům webu, ať už se u nás ubytují nebo ne, přiblížili situaci penzionu a jeho přednosti.  

V klidné části historicky nejstaršího města na Moravě, ve čtvrti Na Hrázi, na dosah řeky Dyje, leží náš penzion.  Okolí s nepatrným automobilovým provozem, v té modernější části města, není zatíženo průmyslovými objekty. Z ubytovacích prostor, směrovaných do zahrady, je výhled na historické i moderní panorama města. Přírodní scéna mezi zahradou a městem, vhodná k procházkám, je přístupná ze zahrady Penzionu.

Penzion disponuje dvěma dvoulůžkovými pokoji s vlastním hygienickým zázemím a s možností přistýlky. Pod hlubokými podhledy se nabízí venkovní posezení s výhledem do prostorné zahrady, na jejímž konci je odpočinkový altán ve venkovském stylu, se zastřešenou kuchyňkou a jídelnou s možností přípravy jídel. Pro každý z pokojů je k dispozici jedno parkovací stání přímo v prostoru penzionu.  

Vedle historického Znojma, které dnes představuje úžasnou památkovou rezervaci, je v blízkém okolí nepřeberně historických a kulturních destinací vhodných k návštěvě. Tomu věnujeme samostatný odkaz v další části webové prezentace "Tipy na výlet". 
Nejpřitažlivějšími body jsou především historické jádro Znojma, nejstarší sakrální stavba na území republiky Rotunda sv. Kateřiny, několikapatrové podzemní středověké bludiště Znojemského podzemí, Národní park Podyjí s místy až 100 metrů hlubokými meandry Dyje, ale i řada jiných destinací, ke kterým nabízíme originální fotogalerii a také rady, jak se na tato místa nejsnáze dostat. 

Kolem penzionu vedou turistické a cyklistické stezky, díky nimž můžete shlédnout krásy kraje plného vinic a vinných sklípků v areálu Znojemska, ale také přilehlého Dolnorakouského kraje, od Retzu až po pohádkový Hardegg. Cyklistům nabízíme úschovu kol. Je toho ještě mnoho k vyjmenování, jako třeba nedaleký Freeport Hatě, letiště s možností vyhlídkových letů, Vranovská přehrada, posvátná místa jako Hluboké Mašůvky, či rakouský Heiligerstein a řada dalších, ke kterým vám poradíme cestu, či na požádání necháme vypracovat trasy k vybraným cílovým bodům. 

Znojemsko je proslulé tím, že je jednou z nejteplejších oblastí republiky, s nejvyšším počtem slunečných a naopak, nejnižším počtem deštivých dnů v roce. Byla by škoda, nenavštívit kraj známých i utajených historických a přírodních krás. Rádi vás přivítáme v našem rodinném penzionu, jako přívětivé základně k poznání tohoto kraje.   

 

 

  Jitka a Mirek Pokorní