Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jen taková moje povídka

24. 10. 2013

 Takže tady je povídka co jsem jentak napsala .Přeji vám aby se líbila i když je to jen taková kravinka a omlouvám se za chyby .Díky 

Kapitola 1.

Staré zvyky z deníku kapitána Crosse.



Když jsem se narodil byl jsem úplně obyčejný kluk .Kterého pojmenovaly Allen a příjmení jsem měl samozřejmě po svém bohatém otci Manovi,Wallker.Měl jsem v celku zvláštní děctví protože jsem neměl matku tak jako všichni .Měl jsem jenom otce ,moje matka zemřela při porodu .A tak se o mě staral otec do té doby než ho schvátila jakási tajemná nemoc ,které říkaly lidé kolem posedlost diabolek.



Nevěděl jsem co to je .Ale bylo mi to v celku jedno nechtěl jsem jen svého otce ztratit což se stejně stalo když mi bylo asi 5 let .Od té doby jsem byl sám až do té doby než se zjevil můj podivný ,chlípný strýc Marian Croos.Byl veleváženým kapitánem .Ale často cestoval a tak neměl čas se starat o malé děcko .A když už se zjevil tak vždy proto aby mi zadal nějaké nové úkoly.


A tak šel čas ,až do té doby než mi bylo asi 10let,už si to přesně nevybavuji .Tehdy jsem začal mít podivné sny ve kterých se objevoval jakýsi tlustý pán s širokým úsměvem na tváři a kloboučkem na hlavě .Jak jsem se po čase dověděl byl to hrabě Milénium,ale to není podstatné.Vždycky jsem se scházeli v tom snu na hřbitově a on se mě ptal zda bych chtěl tatínka zpět,já jsem se vždy rozbrečel ,až jednou jsem to už nevydržel cítil jsem strašnou samotu .Protože můj hrozný strýc mě pořád jen týral a já už nechtěl být sám.Chtěl jsem vědět co je to rodina a teplo domova.



Kývl jsem tedy na nabídku toho podivného panáci .A pak to začalo zdálo se mi o mém otci a mě jak stojíme na kopci u stromu kde předtím byl jeho hrob a povídáme si ,když v tom se z jeho těla ozval jiný cizí hlas a ten pravil .“Vem si Allenovo tělo a zachraň se ,vem si život „!!!.A v tu chvíli se na mě vrhl můj vlastní otec,byl jako nepříčetný.Nepoznával jsem jej .Skočil po mě a snažil se mě sníst ,já se bránil zuby nehty .Až to skončilo špatně odrazil jsem svého otce od sebe a ten spadl na kámen a rozbil si hlavu .


Zabil jsem svého otce ,ale zachránil sebe .Co jiného jsem mohl dělat chtěl jsem žít ,

Ale i za tento odporný čin mě čekala odplata,nic nezůstalo bez trestu ,Zase se zjevil ten Hrabě a povídá „.Porušil si dohodu bud proklet. „!!!.


Pak když jsem se probudil tak jsem zjistil že místo jedné ruky mám ošklivý pařát s drápy a na něm zářící kříž .A na obličeji jizvu kolem oka,ve tvaru hvězdičky.

Každý den mě tak strašně bolela ta jizva a byl sem tak slabí , Lidé si začali myslet že jsem posedlí diabolem a dokonce i můj strýc byl toho mínění a tak sem pozval vymítače kteří měli země vymítit to co ve mně přebývalo .Ale mělo to jen jediný efekt a to že se můj zdravotní stav zhoršil a já už byl jen jako živý mrtví.


Nechodil jsem ,málo jsem jedl,pořád jsem jen spal ,a měl jsem neustálé bolesti ..

Lékaři už nade mnou zlomili hůl a stanovili že se nedožiji svích 15 .narozenin .

Ale nebylo tomu tak já se dožil zatím svích 17let .Ležel jsem takhle v posteli dnes jsem měl mít narozeniny .Přišel za mnou kapitán Croos a oznámil mi že můj otec měl jedno velké přání .Ale že to není ani tak přání jako nutnost a rozkaz .Podal mi pergame s pečetí rodu mého otce,rozložil jsem jej a četl jsem .


Vážený pane Allane Wallkere


S radostí vám oznamujeme že bude vyhoveno přání vašeho ctěného otce Many Wallkera .A že v dne vašich 18. narozenin se oženíte s naší dcerou Lennali Le .


Děkujeme

S pozdravem ctěný Komui Lee .Těšíme se na vaši návštěvu .


Po tom co to Allen co četl zůstal vyděšeně a zároveň překvapeně zírat do stopu .

Marian se na něj podíval „Allene děje se snad něco ???,tohle prostě musíš splnit,je to vůle tvého otce .“!

Allen naštvaně praštil do polštáře ,ale i hned byl ochromen bolestí .

Zaskučel“au „! A pak odpověděl na Croosovu otázku .


Jistěže se nic neděje když je to otcovo přání tak jej splním „!!

Nebylo mu to pochuti ale přijal to tak jak to mělo být a připravoval se psychicky na to co bude ,protože nic jiného dělat nemohl když nemohl chodit .

A v hlavě mu lítala myšlenka že až uvidí jak na tom je určitě to vzdají a rozmyslí si tento hloupí nápad .


Pak se Allen už tímto přání svého otce nezaobíral a v klidu si četl svojí oblíbenou knihu než usnul .