Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mimo hřiště / Osobní život

Osobní život

Messi byl jednu dobu spojován s Macarenou Lemos, ženou z jeho rodného města Rosaria. Řekl, že mu Macarenu představil její otec, když se Messi vrátil pár dní před MS 2006 léčit své zranění do Rosaria. V minulosti byl také spojován s argentinskou modelkou Lucianou Salazar. V lednu roku 2009 Messi pro TV stanici Canal 33 pronesl: "Mám přítelkyni, která žije v Argentině. Jsem uvolněný a šťastný." Byl viděn s Antonellou Roccuzzo na karnevalu v Sitges po derby mezi Barcelonou a Espanyolem. Roccuzzo pochází z Rosaria také. 2. června 2012 dal Messi gól na 4:0 v zápase mezi Argentinou a Ekvádorem v kvalifikaci na MS 2014. Při oslavě 23. gólu v argentinské reprezentaci si dal balon pod dres, jeho přítelkyně byla ve 12. týdnu těhotenství. Na Twitteru oznámila, že by se dítě mělo narodit v září. Dne 2. listopadu 2012 se pak dvojice očekávaného syna dočkala a pojmenovala jej Thiago Messi Roccuzzo.

Messi má dva bratrance, hrající fotbal: Maxi, křídlo hrající za Club Olimpia of Paraguay, a Emanuel Biancucchi, hrající za španělskou Gironu.

Charita

V roce 2007 založil Messi nadaci "Leo Messi Foundation", podporující přístup ke vzdělání a zdravotní péči pro ohrožené děti. V návaznosti na Messiho zdravotní problémy z dětství nabídla jeho nadace argentinským dětem, kterým byla diagnostikována porucha růstu, transport do Španělska, zajištění zdravotní péče v nemocnici a plné hrazení léčby. Messiho nadace také podporuje jeho vlastní fundraisingové aktivity s podporou Herbalife. 11. března 2010 byl Messi UNICEFem vyhlášen vyslancem dobré vůle. Messiho aktivity jako vyslance UNICEFu byly zaměřeny na podporu dětských práv. Messi je v tomhle plně podporován Barcelonou, která také spolupracuje s UNICEFem.

Bohatství

V březnu roku 2010 byl začleněn časopisem France Football do čela žebříčku nejbohatších fotbalistů světa, před Davida Beckehama a Cristiana Ronalda, s příjmem 33 milionů eur z platu, bonusů a mimofotbalových příjmů. Jeho čisté jmění se odhaduje na 110 miliónů dolarů.

Média

Messi byl na obalech her Pro Evolution Soccer 2009 a Pro Evolution Soccer 2011 a je také zapojen do propagačních kampaní těchto her. Messi je spolu s Fernando Torresem tváří Pro Evolution Soccer 2010, a také se podíleli na traileru. V listopadu roku 2011 se Messi stal novou tváří konkurenční hry FIFA. Messi je sponzorován německou značkou Adidas a účinkuje v jejich televizních reklamách. V červnu 2010 Messi také podepsal tříletou smlouvu s Herbalife. Messi byl dvakrát nominován do rubriky Time 100, což je žebříček nejvlivnějších lidí světa, konkrétně v roce 2011 a v roce 2012. V dubnu 2011 spustil Messi svou oficiální Facebookovou stránku a během pár hodin měl více než 6 milionů fanoušků. V březnu 2012 měla jeho stránka přes 33 milionů fanoušků.

 

pritelkyne.png

        lionel-messi_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           Lionel Messi s přítelkyňí.                        Lionel Messi se synem Thiagem.