Jdi na obsah Jdi na menu

O Ranchi jménem BLACK BE

     Rodinný ranč založený v roce 2009 vedeme v ekologické produkci se zaměřením na chov a výcvik trailových a jinak pohodových koní. V areálu najdete 18m round pen, pískovou jízdárnu 30x20 (od roku 2020 profi povrch Hiposafe supreme) a venkovní trailovou jízdárnu s rozlohou přes půl hektaru (s řadou extreme trail prvků různé obtížnosti).

     Na ranči se také setkáte s chovem ovcí walliserských, králíků, prasátek, slepic, krůt, apod. V rámci rostlinné výroby je naší prvotní snahou být soběstační v krmivové základně, seno si tedy děláme sami. Součástí naší produkce je také sběr bylin a drobného ovoce z našeho sadu a pozemků.   

   Ranč se nachází v malé obci Vyšetice, na trojmezí krajů Jihočeského, Středočeského a Vysočiny. Umístěn je mezi  malebnými vršky Vlašimské a  Mladovožické pahorkatiny s pohádkovou krajinou a množstvím přírodních i historických památek. Okolí ranče oblklopují pastviny, pole a lesy.

       Vsí vede cyklistická stezka, která se napojuje na další cyklostezky v okolí. Značené koňské stezky sice po okolí nejsou, ale koňmo se skrz lesy, polní cesty a louky můžete toulat celé dny.

  

 

 

   

 

 

                     

                     

 

 

                          

     

             

Portrét