Jdi na obsah Jdi na menu
 


O tvorbě

 Výtvarné činnosti se  autor věnuje větší měrou od r. 2000.

Zaměřuje se na klasickou i experimentální malbu obrazů různými technikami v disciplínách krajinomalba, abstrakce, ostatní motivy.

Využívá svých cestovatelských zkušeností i v zobrazování přírodních a městských scenérií z různých oblastí Evropy a Středomoří, včetně námořních motivů.

Zvláště ho přitahují témata s odrazem na vodní hladině.

 

Naštěstí není obětí rádoby jednoho, pro mnohé často nudného stylu, ba naopak snaží se tvůrčím přístupem, rozličnými technickými postupy, postihnout charakter a ducha motivu.

 

Některé abstraktní práce z posledních let jsou vyvíjeny z náhodného procesu, barvy jsou kladeny v překrývajících vrstvách a poté zkomoleny nejrůznějšími nástroji.

Jiné kompozice vznikají náhodným sléváním barev přímo na plátně, popř. jejich manipulací různými směry. Nejnovější výtvarné experimenty velmi zajímavých a originálních kompozic vznikají s příměsí kondicionérů, které svou vlastností spoluvytvářejí ojedinělý výsledek. Nejvýraznějším při tvorbě akrylovými barvami je FLOETROL.

 

 

Inspirací pro tvorbu je především PŘÍRODA se svým jedinečným a neopakovatelným obrovským potenciálem nápadů, myšlenek, barev, sktruktur a zvláště pak zdrojem pozitivní energie, nezbytné pro úspěšný souboj s barvami a plátnem.

 
 



Statistiky

Online: 1
Celkem: 73361
Měsíc: 666
Den: 15